Akvaryum
-
Merhaba hocalar.
Çok maliyet içermeyecek şekilde stress azaltması için akvaryum kurmayı düşünüyorum.
100 150 lt arası.
Beslemek istediğim büyük ihtimal yada lepistes yada beta olacak.
Sizce ne tür ürünlere bakmalıyım yada netten akvaryum alacağıma camcıda yaptırmak daha mı mantıklı ?
tecrübelerinizi dinlerim.
-
Beta tek başına o akvaryumda görsel olarak hoş durmaz. Birden fazla betada dişi değilse bir arada yaşamaz. Lepistes besle saklanacak yer olduktan sonra yavruya doyarsın ama görsel diyorsan biraz daha büyük akvaryumda ciklet besle derim.
Ayrıca camcı da hem uğraşması hem maliyeti derken daha tuzlu oluyor. :/
-
Akvaryum akvaryumcuya yaptırılır, imalathaneleri var bu işleri profesyonel yapan adamlar var. Gidipte petshoptan dandik ithal akvaryumlara 300-500 bayılma derim.
Bende mobilyalı var 1 metrelik, 300 litre.
Hobi çok güzel bir hobi. Onların bir dünyası var, ve onları anlamaya çalışıyorsun. Yem atarken alıştıklarında seni görürken cama gelmeleri bile güzel. Bu bana kedi köpekten daha çok zevk veren bir hobi açıkcası. Balıkların beyni yoktur derler ama onlardaki psikoloji bizim memleketteki çoğu insanda yok, acayip inceler.
Aklına takılan konularda bana yazabilirsin.
-
Zamanında hem 180lt hem de 500lt akvaryum sahibi olmus birisi olarak tavsiye etmem akvaryum işini. Stres azaltmıyor aksine o temizlik zamanlarında insanı çileden çıkarıyor. İlla alıcam diyorsan da suyu filan doldur sistemi kur ama balık alma. 15 gün filan filtreler çalışsın akvaryum kendine gelsin gerekli bakteriler üresi filan. Yoksa ilk gün koyarsan balıkları çoğu ölür su daha oturmadığı için. Melek balığı dedikleri türü besleyebilirsin başlangıç olarak. Sudaki ani değişiklikleri rahat ayak uydururlar dayanıklıdırlar. Ama üremelerini filan bekleme. Ya da 2 dişi 1 erkek melek al biraz da arkaya bitki filan koy belki o zaman ürerler. Kalabalık olurlarsa biyerden sonra yumurtaları korumak büyük strese sokuyor ve kendi yumurtalarını yiyorlar. Çilesini çekerim temizliğini su değişimini işkence çekmem yaparım diyorsan o yumurtalardan hafif hafif kuyrukları çıktığında yavruların filan izlemek büyük zevk. Tabi o zaman da devreye artemia üretip yavruları beslemek filan işin içine giriyor. Camcıda filan yaptırma akvaryumu baştan savma yaparda o akvaryum basınçtan patlarsa evin içine eder 100litre suyu küçümseme valla:D Bombeli özel üretim akvaryumlardan da uzak dur, estetik durmalari dışında yine riskli bunlarda. Git direk akvaryum için üretimiş su basıncına dayanaklı köşeli bir akvaryum al. Akvaryuma koyacağın kumun da aktif olmamasına dikkat et içinde minare filan varsa hayvan gibi ürüyorlar sonra bütün akvaryum minare doluyor. Ayrıca balıklar aldığında verdikleri poşetteki suyu da akvaryuma katma sakın ondada yine bakteri ve hastalıklar olabilir. Poşetın dışına ıslak bir kağıt havlu gibi birşeyle silip akvaryumun içine bırak balıklar suyun sıcaklığına alışıncada kepçeyle balıkları sal suya. Salmadan önce senin akvaryumda da biraz su alıp poşete koyabilirsin balıklar daha çabuk alışsın diye bu da olası ölümlerin önüne geçer büyük ölçüde.
-
Ben balık ve akvaryum işini sevmem ama iş yerinde bir çalışan ofisinde balıkların arasinda tatlı su karidesi besliyor, bir görsen nasıl hareketli şerefsizler. Küçücük şeyler akvaryumun içinde fırıl fırıl dönüyor.
Akvaryum sevmem ama karides çok hoşuma gitti.
-
tavsiyem 2. el al .
facebook gruplarına bak .
-
Lepistes tavsiye ederim
-
hocalar tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim her birinize dikkate alacağım.
-
Merhaba hacı, yorumları okumadım bu sıralar bende bi akvaryum düşünüyorum. Hemen değil ama 9-10 ay sonra para bırakıcak bişey istiyorum. 2 akvaryumum var lepistes, kılıç kuyruk, melek ve moli( melek ve moliden tam emin değilim) düşünüyorum.
Canlı bitki falan koyup arada keyifte yapıcam tabi.
Bence canlı doğuran al yatırım maliyeti ucuz ve çoğaltmak kolay. Akvaryumu ya camcıda yaptır ya kendin yap daha hesaplı olur.
-
pendikte elimde kare biçiminde bir akvaryum var 200 lt di galiba işine yarıyacaksa 50 TL ye vereyim
-
vesselam bunu yazdı
Lepistes tavsiye ederim
abi zemindeki bitkinin türü nedir acaba? efsane duruyor tankın. Ben şu çinde satılan tohumlardan aldım denedim defalarca :( olmadı doğru düzgün.