folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Akvaryum Alacağım Tecrübe Lazım

Akvaryum Alacağım Tecrübe Lazım

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    balik_
    balik_'s avatar
    Erkek
    Müridler orta boy bir akvaryum alacağım. hangi malzemeleri kullanmalıyım. hangi hatalara düşmemeliyim. satıcılar sadece paraya bakıyorlar. fazla bilgi vermiyorlar. tecrübeli müridler nasıl bir akvaryum hazırlamalıyım akıl verebilirmisiniz.

Ben yüzmeyi ördeklerden öğrendim.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HoLyCat
    HoLyCat's avatar
    Erkek

Rene Bu iste Uzman Konuyu gorurse Fikrini Belirtir :)

🆃🅰🅷🆁🅸🅱🅰🆃.🅲🅾🅼
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DarkFall
    DarkFall's avatar
    Erkek

bende düşünüyorum. 50 tl den fazla verme. bi ara araştırmıştımda. sadece akvaryum için orta boy iyi bişey alırsın. içine robotu osu busu bayağı tutuyor diye duymuştum. bilgili müritlerden yardım bekliyoruz.

Nerde o eski TBT...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sanalcaptan
    Sanalcaptan's avatar
    Erkek
    Walla aklın varsa alma kardeş çok zahmetli bir iş ilk başta çok heveslenip alıyorsun fakat bi süre sonra sıkıyor insanı . Her temizleme zamanı geldiğinde daha geç temizlemeye başlıyorsun . Akvaryum suyunun kokusu evi sarmaya başlıyor . Sonra verdiğin parayı hesaplayıp aklına küfür ediyorsun . Sonra balıkları aldığın pet shopa götürüp alırmısın diyorsun para vermiyor hayrına al abi bari balıklar ölmesin diyorsun sonra hevesin geçiyor.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    EnerJiC
    EnerJiC's avatar
    Erkek

kardeşim ben yıllardır beslerim kendime göre üretimde yaparım 4 tane kurulu akvaryum var odamda bana kalırsa 2. el 1 metrelik akvaryum al ilk başlıyorsan ciklet cinsi sarı prenses beyaz prenses ve yunus idealdir yavrudan al bakması zor olmasın hemde alışırsın onlar büyüyene kadar sahibinden.com adresinden incele ilanları son derece cazip mümkün mertebe akvaryumdan iç aksesuar dışında bişey alma (hava motoru iç filtre ısıtıcı vs. gibi şeyler) balıklarını siteden al bunun dışında sorun olursa pm at yazarım ben sana

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    moi
    moi's avatar
    Erkek

kaplumbağa akvaryumu ise yardım edebilirim. diğer türlüsünde pek bilgim yok :)

Sadece paranoyaklar hayatta kalır...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mstraker
    mstraker's avatar
    Erkek

Başlangıç

50 LT Akvaryum = 40 TL

Buna uygun motor = 15-25 TL

Isıtıcı = 10 - 15 TL

Florasan =  7.5 - 15 TL

Başlangıç balık olarak da bence lepistes al canlı doğuruyorlar ve çok doğururlar zevkli olur.Artı 2 tane de vatoz(çöpçü balığı denilen) atarsın içine.

Birde ilk suyunu koyduktan sonra 1 çay kaşığı tuz at suya.

Sonra ayda bir suyun 3 te birini değiştir toptan su değiştirme.

what makes you think i am not?
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    balik_
    balik_'s avatar
    Erkek
    google dan baktım en az 100 litre ile başlayın diyorlar. daha önce de küçük bir akvaryumum vardı bu defa büyüğünü alacağım. şöyle 1 metre uzunluğunda olsun diyorum. ayırabileceğim tutar en fazla 150 lira olur. koku konusunda sıkıntı yok. evde eşyasız boş oda da var.

Ben yüzmeyi ördeklerden öğrendim.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    renegadealien
    renegadealien's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Savaş Madalyası Başarı Madalyası Üstün Hizmet Madalyası Developer Madalyası
    Erkek

Başlangıc için ne cok büyük nede cok küçük akvaryum almamalısın hocam,

Muhtemelen uzun bir süre alıp alıp öldüreceğin için cok pahalı balık cinslerinede şimdilik bulaşmamalısın,

65 cm lik akvaryumlar başlangıç için cok uygun...

Standart ekipmanlar var,

Akvaryum dediğim gibi aynalı 65 cmlik standart bi akvaryum

Orta seviye standart bir ısıtıcı 15 ile 30 watt arası

Eskiden motor markası verirdik artık hepsi cin malı oldu, orta derece bi motor

60 cmlik floresan, akvaryum için olanından bulursan iyi olur,

Akvaryumun taban demirinden 1 cm kadar yukarda olacak kadar kum,

Hava motor ölümcül bi ihtiyac değildir, ama eğer istiyorsan hava motoru, hava taşların ve ekipmanları,

Kepce, termometre, yem standart ihtiyacların...

Başlangıc için dediğim gibi canlı doğuran ailesinden ucuz balıklardan alabilirsin 6 cins canlı doğuran vardır onlardan birini tercihen kılıc moly lepistes platty tarzında bi karışım yapabilirsin,

aldığın balıklarla ilgili muhakkak nette araştırma yap, doğurma evreleri, doğurma süreleri, sıcaklıkları ile ilgili bilgi sahibi ol...

Çöpcü vatos bi iki tane kendi halinde gezecek balıkta serpiştirebilirsin araya,

Akvaryuma suyu koyduktan sonra standart tropikal akvaryum ısısı olan 28'e ayarlayıp minimum 8 saat kadar akvaryumu motoru ile birlikte kendi halinde çalıştırıp dinlendirdikten sonra balıkları torbasıyla birlikte hayvanları şoklamadan salarsın suya,

Tuz mevzusuna gelince tuzu direk olarak sakın atma, özellikle dibe çöken tuzu yiyen çöpcüleri ertesi gün ters dönmüş halde bulabilirsin, suyla karıştırıp ver, yada ben motorun içerisine koyarım direk...

Tabi ne kadar anlatırsak anlatalım, gene öldüreceksin, gene bocalıyacaksın, burada yazılan 10 satırla olmaz bu iş, özellikle akvaryum site ve forumlarına biraz takılıp yeni başlayanlara öneriler kısımlarını okursan sana oldukca faydalı gelecektir...

1998 haziran ayında başladım ben akvaryumculuğa, 3-4 sene kadar düzenli olarak ankarada akvaryumcular çarşısında, halde çalıştım akvaryumculuk yaptım, ölen giden balıklarımın sayısı binleri çoktan aştı :)

10.05.2013 tarihli google arama sonucu : Aradığınız - "herşeyin hayırlısı rampanın bayırlısı" - ile ilgili hiçbir arama sonucu mevcut değil. Kendi özlü sözümdür, kaynak belirterek kullanınız.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    renegadealien
    renegadealien's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Savaş Madalyası Başarı Madalyası Üstün Hizmet Madalyası Developer Madalyası
    Erkek

balik_ bunu yazdı:
    -----------------------------
    google dan baktım en az 100 litre ile başlayın diyorlar. daha önce de küçük bir akvaryumum vardı bu defa büyüğünü alacağım. şöyle 1 metre uzunluğunda olsun diyorum. ayırabileceğim tutar en fazla 150 lira olur. koku konusunda sıkıntı yok. evde eşyasız boş oda da var.
    -----------------------------

Şimdi şöle bişey var, 100 değil 300 litre ilede başlayabilirsin, ama bu işe devam edecekmisin, hangi balık türlerini seveceksin, sıkılacakmısın, doğurtmayımı isteyeceksin, izlemeyimi isteyeceksin, bunların hepsi ama hepsi zaman içinde görülecek durumlar,

200 litre ilede başlatıp 2 ay sonra sıkılırsan o kadar emek, para balığı rezil etmekde var işin içinde...

Tavsiyem 65 hadi bilemedim 75 cmnin üzerine çıkma başlangıçta...

10.05.2013 tarihli google arama sonucu : Aradığınız - "herşeyin hayırlısı rampanın bayırlısı" - ile ilgili hiçbir arama sonucu mevcut değil. Kendi özlü sözümdür, kaynak belirterek kullanınız.
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RaAmLis
    RaAmLis's avatar
    Erkek

4 ay önce 120ltlik akvaryumum çatlayıpda evin içine ettikten sonra lanet gelsin demiştim ama daha sonra yine dayanamayıp 500lt lik bir akvaryum aldım.

Oldukça masraflı bir hobi fakat ufak boyulu bir akvaryumda pek masraf yapacagını sanmam yeminide açık yem alırsan neredeyse o ilk akvaryuma filan yapılan masraf dışın hiç masrafın olamyacak suyu zaten musluk suyu kullanırsın.İstanbulda genelde musluk suyunun ph sı 7-7,5 gibi tropikal balıklar için ideal bir değer bu alıcağın balıga gorede akvaryuma kaya yada ağaç kökü alırsın suyun sertliğine oldukça etki ediyor bunlar.Tabi illa da alınması gerekmiyor ama ev akvaryumunda birazda estetik olmalı balıklarada faydası varken koymakta yarar var.Benim akvaryum bitkili ama tabi yeni başlayacaksın bu yüzden gerek yok bitkiye.Eğer istanbuldaysan 20 gun sonra filan 25 tane yavru salyangoz var biraz daha boy atsınlar verebilirim istediğin kadar yoksa istila edicekler akvaryumu.

Akvaryumcuya gidip de en alaıyım olayına girme alıcagın balıgı iyicene arastır oyle al yoksa sırf satmak için akvaryumda birbirine zıt olacak balıkları stabiliyorlar.

Canlı doğuran alacaksanda 1e3 olayını yap 1erkek 3 dişi şeklinde. Ayrıca akvaryumcudan balık almanıda kesinlikle önermiyorum tabi ilk seferinde al ama genellikle hobicilerden al daha sağlıklı olur balıklar yoksa öyle eminönünden filan aldıgğın balıkların içinde kesin sonraki gune ölen cıkar.

Takıldığın yerler olursa sorarsın biraz akvaryumda balık besle ileride sana melek ve gurami yavrularımdan verebilirim.Tabi istanbul içi olmak kaydıyla.

Hayattaki amacını bulamayan, bulmaya yaklaştığını hissettiğinde ise alıkoyulan bu yüzden herşeyi oluruna bırakan ama bunu da beceremeyen kişi.
Toplam Hit: 4825 Toplam Mesaj: 22