folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Akvaryum Alacağım Tecrübe Lazım

Akvaryum Alacağım Tecrübe Lazım

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    balik_
    balik_'s avatar
    Erkek
    beyler ciklet cinsi ve japon balıkları hoşuma gidiyor. muhtemelen tek tür besleyeceğim. ciklet daha ağır basıyor. biraz araştırdım ciklet kayalık taşlı vs. yerleri sever diyorlar. tamda istediğim gibi. akvaryumun zemin çakıl taşı kum vs. olacak. orta boyda bir akvaryum olacak, üstte beyaz florasan olacak. birde iç filtre dış filtre diyorlar bunu anlamadım. birkaç sene önce küçük bir akvaryumum vardı. akvaryumun içine konulan bir hava motoru vardı. hem hava veriyordu hemde suyu temizliyordu. klasik neredeyse bütün akvaryumlarda var. bu iç filtre nedir dış filtre nedir ? benim dediğim hava filtresi ile benzer yönleri nelerdir. balıkları çok severim. bu işi uzun zaman yapmayı düşünüyorum. genellikle yalnız yaşıyorum. onlar benim arkadaşım olacaklar. kullanıcı adım balik_ ne kadar balık sever olduğumu gösteriyor :)

Ben yüzmeyi ördeklerden öğrendim.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    The_Pilot
    The_Pilot's avatar
    Erkek

hocam, bir süre balık besledim... 4-6 ay içince çok İç motor değiştirdim...

dediğim gibi çok iç filtreli motor aldım... Türk Yapımı atlas iç  motoru en iyisiydi :)
    hem filtresi, hemde yaptığı kabarcıklarla,, Ayrıca ucuz fiyatıyla aklımda bir tek o kaldı :)
    ((( yeşil renk klasik model atlas marka 10-15 tl. bulursan Ondan al. )))

hemde diğer uzun iç motorlara göre,,, akvaryuma daha güzel bir hava verirken,,, daha iyi yapışıyor 6 adet ufak vantuzuyla... en Pratik olanı O...

300 litrelik iç motorun bile filtresi 3-5 güne dolarken,,, atlas motorun filtresini 1 haftada temizlemesem pis gözükmüyordu...
    vantuzları zamanla yapışkanlığını yitirirse,,, hemde vantuzlarını kolayca akvaryumcularda bulabilirsin 50-100 kuruşa satılıyor tanesi :) ...

bu arada iç filtre dış filtre olayına gelelim...
    iç filtreler suda baloncuk yapar ve sudaki bakterileri falan temizler... (10-20-30 tl arası fiyatları var genelde.)
    suda dalgalanma yaparak, hem balığa oksijen sağlar, hemde suyu devirdaim yaptırarak sudaki ufak pislikleri,, motorun içerisindeki filtreye çeker... sende O filtreyi haftada bir temizlersin...
    akvaryum 100 litreye kadar dış temizleme filtresine gerek yokdur.... (dediğim gibi 10-15 tlye klasik bir atlas İç filtre bulupda alabilirsen Çok güzel olur... cin malı filtrelerden Atman matman markalı filtrelerden çok daha iyi...)

dış filtre büyükdür, 100-150 cmlik akvaryumlar için kullanılır... suyu tamamiyle temizler 6-8 ay bile su berrak kalır balığın pisliğine kadar temizler...
    yalnız fiyatı çok pahalıdır... ilk başlayacağın ve 50-60 litrelik bir akvaryum için bunlara gerek yok.
    _________________________________________________________________________________________________

ısıtıcı olayında tavsiyede bulunmuyorum herhangi bir marka 100 litreye kadar olan ucuz fiyatlı bir ısıtıcı işini görür...
    _________________________________________________________________________________________________

akvaryum süslerken;

akvaryum süslerken alacağın taşlara dikkat et,,, kireçli veya boyalı taş alma, yoksa bir hafta boyunca suda Tozunu atmasını beklersin... her akvaryumcuda taş satarken iyisini satmıyor...

___________________________________________________________________________________________________________

akvaryum hobisine başladıysan akvaryumu 1 ayda 1 sefer temizleyeceğini göz önünde bulundurarak
    2 adet plastik temiz kova alıp hazırda tut... ÇÜNKÜ birine akvaryumu temizlerken balıkları koyacaksın,
    diğer kovaylada akvaryuma suyun sıcaklığını ayarlayıp su koyacaksın....

Ayrıca akvaryumu, kovalarını temizlerken veya akvaryum parçalarını temizlerken sadece saf su kullan... deterjan sabun Hiçbirini kullanma...

Kovalarda 1 damla sabunlu su veya deterjan olsa Balıkların öleceğini Sakın unutma... veya aniden koyduğun sıcak veya soğuk suylada balıkların hastalanacağını sakın aklından çıkartma...

____________________________________________________________________________________________________________

http://www.youtube.com/watch?v=qhXcjiTOQzg Bana Ait Değil Ama, Yinede Onu Çok Seviyorum.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    The_Pilot
    The_Pilot's avatar
    Erkek

ayrıca balık alırken,,, yavru yaptırıp satacam para kazanacam gibi bir düşüncen olmasın...

lepistes, kılıç gibi türleri alma, sonu hüsran olur,
    lepistes 1 ay sonra yavru yapar, Yalnız O yavrular 3 ayda 1 cm boya zor geliyor bunu unutma..
    yavru yaptırmak kolay ama büyütmek zor

4-5 japon, 2 adet vatoz, 2 de 3 cmlik çöpçü balığı işini göreceğinden eminim :)

çoğu japon türü birbiriyle yaşıyor....

tabi bu benim önerim,,, hangi balığı besleyeceksen ona göre araştır...

http://www.youtube.com/watch?v=qhXcjiTOQzg Bana Ait Değil Ama, Yinede Onu Çok Seviyorum.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SyspioniC
    SyspioniC's avatar
    Erkek

maşallah akvaryumu olan mürit cokmuş ama bi kişi de caps koymamış cıkcıkcık :P

"Derviş Yunus bu sözü eğri büğrü söyleme, Seni sorguya çeker bir Molla Kasım gelir."
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RaAmLis
    RaAmLis's avatar
    Erkek

Taban ve arka duvar bitkilerim henuz akvaryumu kaplayacak kadar büyümediği için onları ayrı bir kapta çoğaltıyorum 1 ay içinde filan ekicem onları.Şu andada akvaryumda çok fazla kök var hobicilerden bitli aldığım için kök olarak alıyorum genelde.

500lt lik  karma akvaryumumdan birkaç resim

Genel

Melek eşlerimden erkek olan ve dişi olanın kuyruğu:D 4 ile 9 gün arası yumurtluyorlar tarçın filan denemedim ama tarçın atılıdığında daha kısa sürede yumurtladıkları söyleniyor.Genellikle belirli periyodlarla suya 4-5litre soğuk su ekliyorum yağmur mevsimindse olduklarını sanıp yumurtlama telaşı içine girebiliyorlar ama gerek yok buna kendi hallerine bırakmak en iyisi üretim için kullanılmayacaksa balıklar.

Neon tetralarım ve silver shark(Gümüş köpekbalığı) arada kaynamış:D

Tiger Barb larım 2tane de yeşil var.Normalde en az 6 tane koyulur akvaryuma fakat kalabalık olduklarında çete gibi takılıyorlar ve kuyrukları renkli olan balıkların kuyruklarını tırtıklayabiliyor 4 tanesi en ideali bence.

İnci ve 2 nokta guramilerim arkadada 2 tane salyongoz kadraja girmiş:) sağ taraftaki elemanda cüce gökküşağı.

Discus'ım hasta olarak aldım oldukça ucuz bir fiyata fakat iyileştirdim ve geçenlerde 80tl lik teklif yaptılar bu balığa fakat tek de olsa oldukça sevdiğim ve akvaryumda ileride tek tür olarak besleyeceğim balık olabilir.Genelde melekler ve bendeki çoğu türle bakılması sakıncalı bağısıklıkları çok zayıf fakat şuana kadar hiç hastalandığını görmedim o ilk hasta hali dışında.Ve eski patlayan 120ltlik akvaryumumdan kalan 4 melek ve bu balık var bu yüzdende severim kendisini.

Discus ve silver sharklar.

Bunlarda salyangoz yumurta ve yavrularım yavaş yavaş çıkıyorlar yumurtadan 4tane böyle yumurta bıraktıkları yerler var.Zaten 3lu 4lu kafalarına gore grup seks yapıyorlar nefret ediyom valla bunlardan:D

Hayattaki amacını bulamayan, bulmaya yaklaştığını hissettiğinde ise alıkoyulan bu yüzden herşeyi oluruna bırakan ama bunu da beceremeyen kişi.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    csr288
    csr288's avatar
    Erkek
    çizk

Bu site bağımlılık yapıyor şimdi fark ettim tarih 1 haziran 2011 saat 00:02
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Stifler
    Stifler's avatar
    Erkek

Bitkili akvaryum ile başlamıştım bende hobiye. Şu an 100lt deniz akvaryumuyla devam ediyorum.

İlk olarak fanus sonra 30 - 40 litrelik bir akvaryum ondan sonra 300litrelik akvaryumla devam ettim. Sonunda tekrar 100 litreye ve deniz akvaryumuna dönüş yaptım.

Tavsiyem 80 - 100 litre ile başlaman. Su olarak reserve osmos suyu kullanman ;)

Akvaryumda Eheim ve Hydor ile ilgili ürünler kullanabilirsin.

3 Hafta önce Sigara Öldürüyor diye okudum, sigarayı bıraktım. 2 hafta önce Alkol Öldürüyor diye okudum, Alkolü bıraktım. Geçenlerde Aşırı Seks öldürüyor diye okudum, okumayı bıraktım..
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    diamonique
    diamonique's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Kendin içinde yaşamak için mi alacan la böhöhöhöyt

Reecep Tayyip'in Askerleriyiz
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Poet
    Poet's avatar
    Erkek

Mürid bnce devam edeceksen en az 150-200 litreyle başlamalısın.Ve ben cichled beslemeni öneririm.Canlı doğranlar pek sarmıyo beni :D mesela sarı prenses,demasoni en sevdiklerimdendir..Ben bayadır uğraşıyorum bu işe başlamadan önce çok araştırma yapman gerek,eğer devam edeceksen.Yoksa çok paran gider,akvaryumcularda adamı ayakta s*ker yani..Bende bu hafta yeni akvaryum yaptırıcam işte..Bak biraz araştır 180 lt akvaryum yaptırman sana 70-80 tl ye gelir..Motor,filtre,yem,ısıtıcı falan derken 200-250 tl ye gelir sana ama snra masrafın pek olmaz..Yavruları oluncada akvaryumcuya verp karşılığında yem falan da alabilirsin,yani ilk kurduktan snra giderin pek olmaz.Ama dediğim gibi araştırma yapman lazım.Önce besliyeceğin balığı seçip snra onun için nasıl bi akvaryum kurman gerektiğini,nasıl beslendiğini falan herşeyini araştırman gerek..Eğer balığa karar verirsen burdan yazarsın,yardımcı oluruz

Ben de Özledim http://www.youtube.com/watch?v=ZKuF5ElELgU Dağılmayın lan çok yalnızım
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    metalkolik
    metalkolik's avatar
    Erkek

bnde de 65 cmlik akvaryum vardı 2 tane yılanbaşı balığım vardı bakımı gerçekten çok zor yaa başlarda zevkliydi de hergün hamsi ile besledik öküz kadar oldular hemen, akvaryuma sığmadılar sonra ikiside öldü akvaryumu kaldırdık.

metal, bir müzik türü değildir bir yaşam tarzıdır, bırak seni yönlendirsin.
Toplam Hit: 4834 Toplam Mesaj: 22