Akvaryum Balıkçılığı Hakkında
-
Tamamen ticari amaçlı balık bakıyorum/bakacağım :) Full aksesuarlı 45 x 35 x 25 bir akvaryumum var.Verimli olması açısından tek tür bakmayı düşünüyorum fakat bi getirisi olduğunu görürsem çok çok daha büyük bir akvaryumda alırım,sorun değil.
Fakat hangi türü bakacağıma karar veremedim..Yunus ve mücevher diyor arkadaşlar ama düşününce ulan onlardan zaten herkeste var,kime satıcam diyorum.
Bakması zahmetsiz ve kesinlikle elimde kalmayacak,tercihen "farklı" bir balık türü yetiştirmek istiyorum.Önerileriniz nelerdir,alım ve satım fiatları nasıldır bilgilendirirseniz sevinirim.. -
farklı değil ama bizim bir arkadaş lepistes çoğaltarak gelir elde etmişti.
-
hezarfen bunu yazdı:
-----------------------------
-----------------------------lepistesin tanesi toptan 1 lira hocam ne kdar cogaltabilirsin ki bakabilceksen pahalı balıklar bak sahibinden den satarsın veya akvaryumculara satabilirsin yunus ve mücevher iyi secimler ama bakımları zor bilgin olsun
-
o akvaryumun goturusu sana getirisinden fazla olur gelir isityosan en azından 7-8 li bir set kurman farklı para yapan tur uretmen ve cevrenin olması lazım.
-
ne zaman balık beslediysem öldü :| bu işi beceremiyorum.
-
azizsenel55 bunu yazdı:
hezarfen bunu yazdı:
-----------------------------lepistesin tanesi toptan 1 lira hocam ne kdar cogaltabilirsin ki bakabilceksen pahalı balıklar bak sahibinden den satarsın veya akvaryumculara satabilirsin yunus ve mücevher iyi secimler ama bakımları zor bilgin olsun
-----------------------------hızlı üreyen bir tür sonuçta 7 göbek üretip kâr etmiş o bahsettiğim arkadaş
-
ben de damacanada japon besliyorum paraya kıyıp akvaryum alamadım :)
-
akvaryumun herhangi bi götürüsü olmadı henüz :) Yem bedeva,set bedava,bi elektrik gideri var o da ne yakar zaten..Mücevherde karar kıldım bi kaç arkadaşa daha sorduktan sonra profesyonelleşirsem farklı tür üretimine eğilirim,teşekkürler..
-
mataramasuko bunu yazdı:
-----------------------------ben de damacanada japon besliyorum paraya kıyıp akvaryum alamadım :)
haha :D iyiymiş oksijen hava filtresi falan var mı -
MaTRiXe bunu yazdı:
mataramasuko bunu yazdı:
ben de damacanada japon besliyorum paraya kıyıp akvaryum alamadım :)
haha :D iyiymiş oksijen hava filtresi falan var mı
-----------------------------yok da 3 güne bir suyunu değiştiriyom bakalım ne kadar dayanacak belki bi hava filtresi alırım ucuzundan :)
-
o akvaryumla bir lira kazanamazsın balıktan, ben 150 akvaryumla 120 m2 alanda 40 dan fazla çeşit balık üretimi yapmış biri olarak söylüyorum bunu:) en güzeli biraz bitki, siyah bitki kumu yap akvaryuma ve tropikal 3 çeşit balık koy mesala tetrazon, gruomi ve kırmızı burun tetra olabilir en az altışar tane koy sürü piskolojisi taşır bu ırklar ve dayanıklı balıklardır.