Aldığım Terrier İle İlgili Bir Sorun
-
Bugün bir terrier aldım,cinsinin tam adını bilmiyorum bir sürü adı var.Alma sebebim daha çok acvımam.Husky gibi ve rott. gibi seçenklerm vardı onları tam alacaktım ki bu köpeği grdüm.
Sahibi tarafından bolca dayak yemiş,kötü davranılmış bir köpek olduğunu farkettim.Cebimden telefonumu çıkarıp resmini çekicektim,korkup kaçtı hayvan sürekli bir tedirginlik var hayvanda.Ben almazsam büyük ihtimalle dayak yemeğe devam edip sokağa atılacaktı,bu hayvanı nasıl derler kazanmak için neler yapmalıyım,nasıl davranmalıyım teşekkürler. -
bence senin köpeği kazanmandan önce hepimizin onun eski sahibini kazanması lazım :S ne adamlar war ya :/
-
altıkdan sonra ne yapman gerektiğini blmiyorum ama almakla iyi bişey yapacağını biyorum..
-
hoca gerçekten çok kötü bi durum ama onun kazanması basit bi formülden ibaret
sevgi + zaman
bir veterinere başvurabilirsen daha profesyonelce bi yardım yapabilir ama en nihayetinde üstteki formülü kullanmanı önerecektir ;)
-
yemek ver cene altını sew onu gezdir oyna sırtını kası alısır ortama
-
Küçük bir terrier bu arada çok küçük değil tabi ama tahmin edersiniz işte.Köpeğin bakışlarından anlıyorsunuz zaten neler yaşadığını kaçıyor falan filan,herifte hanzo biraz,hayvanın ağzına sıçmışlar resmen.
sevgi+ zaman demiş biri doğru demiş ama bunun yanında neler yapmalıyım bilmiyorum bugüne kadar sokak köpekleri baktım cins köpeklere falan bakmamıştım,yanına gelecek başka bir arkadaş köpek iyi olur mu dersiniz? -
sevgi dedim biraz genelleme oldu biraz açalım
kerim bunu yazdı :
------------------------
yemek ver cene altını sew onu gezdir oyna sırtını kası alısır ortama
------------------------
açılmış biraz :) ilgisini çekebilecek oyuncak alabilirsin top gibi... onunla vakit geçirebilecek şeyler
edit : sana ısınmaya başladıktan sonra iyi anlaşabileceği bi arkadaş hiçte fena olmaz :)
-
Kanqa sen o köpeği bi lunapark a götür bi sinema bi yemek ısmarla bak senle nası kaynaşıyo. Sahibini de bul ıstırt eski sahibini tam olsun. Neşesi yerine gelir hayvancağızın. Ne diyim sana anti uğraştığın şeylere bak :))))
-
hoca çok cins köpektir o( özelliği boldur anlamında ), nerde buldun onu?
herif de şerefsizmiş, öyle köpeği dövmeye kıyamaz insan. onun yaptığı şebeklikler yaşama sebebidir amk.hoca köpeklerin duyusu çok gelişmiş ya sevgi göster yeter, extradan kasma kendini, normal köpek bakarmış gibi bak, alışır o yavaş yavaş
-
Kural 1- Guven duygusu olustur.
Kural 2- Kendini sevdir.
Kural 3- Cesaret egitimi.
Simdi hoca , kopege mamayi kapta vs verme , direk avcunun icinde ver ,bol bol kucagina al sev,diger insanlara ,cocuklara sevdir.Tedirgin olmadi anlardan "aferin sana" "guzel kopek" gibi yumusak ses tonuyla ov.En dikkat etmen gereken nokta mama konusu , kopege mama vermek demek , kopekle arandaki guven duygusunun olusmasi demektir.Ozellikle mamayi su asamada elinde yedir ki , kopegin sana guveni artsin , mama gibi degerli birseyi elinle verdigin icin ,mamayi bile almayacagini ogrenirse guven duygusu iyice pekisir.Su asamada disariya cikartma , gezdirme.
Kendini sevdirme konusu , mama noktasinda kopegin seni sevmeye baslayacaktir ama birgun elinde oyuncakla eve don ve kopegini yanina cagir oyuncagi ver oynasin,birlikte oynayin...baska birgun odul kemiklerinden birtane al ve eve dondugunde guzel bir surpriz ile karsilassin...baska birgun miskin miskin yatarken birden hareketlendir ortami ,oyuncaklari vs getir,oyun oynamaya basla vs...
Cesaret egitimi , bu noktada...telefon geldi haci fabrikaya gidiyorum :D
-
Yanına bi dene daha terrier al (karşı cinsiyetten), ya da Kangal al bi dene. O zaman mutlu olur, iyi anlaşırlar..