Alfa Awus036h , 3Mt Usb Kablo Ve İlişkimiz
-
Arkadaşlar önceden alfa arkadaşım sağolsun 3 mt kablo ile çekiyordu felan sonra işte tanınmadı demeye başladı bende şimdi normal kablosuyla kullanıyorum 50cm likle neyse herkesin 3 mt lik usb kablosunu denedim yok arkadaş usb aygıtına güç gitmiyor sizce bunun yazılımsal bir sorunu var mıdır yani yazılımsal mıdır nedir sorun ?
demin araya usb hub koydum oda 10 saniye tanıdı sonra kayboldu
neden böyle oluyor ?
olmadı ethernet kablosundan nasıl usb kablo yapabilirim internette görsel olarak hiç birşey yok teşekkürler -
alfa lar uzun süreli kullanımlardan sonra usb eskiyormu ne oluyorsa böyle problemler yaratmakta, 2 tane alfa yı çöpe atıp yenisini aldım bu yüzden. birini 2 birini 3 sene kullanmıştım çok bile dayandı :) şuan kullandığımdada usb de problem vardı elektronikçiye götürüp usb kablosunu söktürdüm 5 mt lik kablo lehimlettim yerine öyle kullanıyorum şimdi.
morf1n tarafından 14/Nis/13 14:22 tarihinde düzenlenmiştir -
1) usb kablololar 2.5 metreden sonra probleem çıkartmaya başlarlar hocam araya 5v destek koymazzsan eğer
2 ) eternet kabolsundan usb uzatabilrsin ama 5 metreden sonra oda problem çıkartır

3 metreden uzun istiorsan adaptörlü olandan kullanmalısın yoksa güç kaybından dolayı usb çalışmayabiliyor
-
Direk tanıyor hocam şuan öyle bağlıyım
0x656e tarafından 14/Nis/13 14:24 tarihinde düzenlenmiştir
edit : Ethernet kablosundan yaparsam olur gibi zannımca çünkü enn fazla 3 mt kullanıyorum ben
bir soru daha mesela ethernet kablosundan yaptık diyelim bir ucu dişi usb yapsak diğer uç ethernet kalsa pc ye ethernetten bağlasam olur mu ki ? -
Ka1nsha bunu yazdı
Direk tanıyor hocam şuan öyle bağlıyım
edit : Ethernet kablosundan yaparsam olur gibi zannımca çünkü enn fazla 3 mt kullanıyorum ben
bir soru daha mesela ethernet kablosundan yaptık diyelim bir ucu dişi usb yapsak diğer uç ethernet kalsa pc ye ethernetten bağlasam olur mu ki ?direk taksan olmaz yakarsın sağı solu
ama şu parçadan alıp taksan çok orjinal olur hem daha fazla lehimle uğraşmazsıın

:D edit mantık hatası yaptım yok olmaz sakın deneme
iki ucuda usb olması lazım eternet ne alaka yahu ne manyak adamım ben :S
zalimadam tarafından 14/Nis/13 14:35 tarihinde düzenlenmiştir -
kablo çok uzunsa ortadan bi yerlerden kesip 5 v elektrik verebilirsin.hangi renkler enerji hangi renkler data hatırlamıyorum netten rahatlıkla bulabilirsin.
kapının girişindeki webcam odamdaki pcye bağlı arada 10 metre kadar mesafe var
-
freudSusHaksizsin bunu yazdı
kablo çok uzunsa ortadan bi yerlerden kesip 5 v elektrik verebilirsin.hangi renkler enerji hangi renkler data hatırlamıyorum netten rahatlıkla bulabilirsin.
kapının girişindeki webcam odamdaki pcye bağlı arada 10 metre kadar mesafe var
Elektrik bağlamakşansım yok usb anten balkonda olucak hocam
-
http://www.tahribat.com/Forum-Usb-Kablo-Ek-Guc-174391/
ver balkondan elektriği uzat işte kaç metre istiyosan 3-4-5-6 vs.
-
cat5 mi cat6 mı artık ondan güç beslemesiz yapamazmıyız ki priz vs onlar bana fazladan şey gelicek çünkü uğraş
-
Ka1nsha bunu yazdı
cat5 mi cat6 mı artık ondan güç beslemesiz yapamazmıyız ki priz vs onlar bana fazladan şey gelicek çünkü uğraş
ben cat 6 kablo ile 9 mt uzatmak kablosu yapmıştım zamanında. USB Wifi adaptörüne bağlamak için. Çalışıyordu sıkıntı olmamıştı. sadece bir dişi bir erkek usb ucu olan bir kablo bul. Connecterlere yakın yerlerde kabloları kopart. cat6 kablo yu çifter çifter dolayarak araya uzatma kablosu olarak ekle.
-
DrKill bunu yazdıKa1nsha bunu yazdı
ben cat 6 kablo ile 9 mt uzatmak kablosu yapmıştım zamanında. USB Wifi adaptörüne bağlamak için. Çalışıyordu sıkıntı olmamıştı. sadece bir dişi bir erkek usb ucu olan bir kablo bul. Connecterlere yakın yerlerde kabloları kopart. cat6 kablo yu çifter çifter dolayarak araya uzatma kablosu olarak ekle.
Hocam hangi renk hangi renge internette bazı okudugum şeylerden bilgi aldımda sanırım cat kablolarda 8 renk varmış usb de 4 renk felan böyle
ama tam detaylı bulamadım