Alfa Awus036h , 3Mt Usb Kablo Ve İlişkimiz
-
şuanda internete 11,5 metre usb uzatmalı wifi adaptor ile giriyorum kablo kaliteli olduktan sonra sorun çıkarmıyor bu kabloları bulana kadar neler çektim aynı firmanın kablosu bile bazen görmüyor laptop'u alıp vatane gidip tek tek deneyip öyle almıştım :)
-
hocam alet ne peki bende tp-link wn722n çalışıyor ama bu 1 mw oldugundan sorun çıkrıyor
-
Ka1nsha bunu yazdı
hocam alet ne peki bende tp-link wn722n çalışıyor ama bu 1 mw oldugundan sorun çıkrıyor
üç farklı cihazla denedim içüde çalıştı everet bilmemne serisi 60 liralık bir cihaz priege realtek 8187,airties bilmemne serisi.
Hocam o beyazımsı kablolar dan bir çük olmuyor beş mereyi zor görüyor mavi kablolar var onlar kaliteli ama bazılarında olmuyor götür laptopu vatan bilgisayara tek tek dene çalışanı al
-
Ka1nsha bunu yazdıDrKill bunu yazdıKa1nsha bunu yazdı
cat5 mi cat6 mı artık ondan güç beslemesiz yapamazmıyız ki priz vs onlar bana fazladan şey gelicek çünkü uğraş
ben cat 6 kablo ile 9 mt uzatmak kablosu yapmıştım zamanında. USB Wifi adaptörüne bağlamak için. Çalışıyordu sıkıntı olmamıştı. sadece bir dişi bir erkek usb ucu olan bir kablo bul. Connecterlere yakın yerlerde kabloları kopart. cat6 kablo yu çifter çifter dolayarak araya uzatma kablosu olarak ekle.
Hocam hangi renk hangi renge internette bazı okudugum şeylerden bilgi aldımda sanırım cat kablolarda 8 renk varmış usb de 4 renk felan böyle
ama tam detaylı bulamadımtam hatırlamıyorum. 5-6 sene önce yapmıştım. Ama bildiğim kadarıyla 8 kablonun ucunu açıp 2 şer 2 şer birleştirerek 4 de düşürüyorsun sonra usb lere bağlıyorsun.
-
ibrahimeren bunu yazdıKa1nsha bunu yazdı
üç farklı cihazla denedim içüde çalıştı everet bilmemne serisi 60 liralık bir cihaz priege realtek 8187,airties bilmemne serisi.
Hocam o beyazımsı kablolar dan bir çük olmuyor beş mereyi zor görüyor mavi kablolar var onlar kaliteli ama bazılarında olmuyor götür laptopu vatan bilgisayara tek tek dene çalışanı al
laptopu oraya götürmekte sıkıntı yani ama napalım :)
-
Çözüme ulaşıldı bugün dedim Alfa'nın driverini silip Rtl8187 nin driverını realtekin sitesinden kurayım dedim kurdum ve şuan 1.5 mt kendi kablosu 3 mt kendi kablomile rahat rahat takılıyorum gençler :)
-
Ka1nsha bunu yazdı
Çözüme ulaşıldı bugün dedim Alfa'nın driverini silip Rtl8187 nin driverını realtekin sitesinden kurayım dedim kurdum ve şuan 1.5 mt kendi kablosu 3 mt kendi kablomile rahat rahat takılıyorum gençler :)
söyle bi sıkıntın var bu sefer eski performansını kaybetti alet
çözüm
http://www.wirelessdestek.com/kablo-konnektor/alfa-ausbc-5m-5-metre-repeater-ozellikli-usb-kablo
-
Yoo kaybetmedi hocam yanlışın var şimdi asıl yerine koyucam çatır çatır :) usb de performansını kaybetti diyorlar ya o enfazla 10 kb felan oluyor hocam olsun o kadarda aman
-
5 metre ötesi usb 1.1 e düşüyor usb reperator güçlendirici kablolarda aynı mantıkla çalışıyor. Usb 2.0 kayıpsız 5 m fazlası ileten reparator kablo çıktıysa bilemem. Bendede aynı cihazın 2000mv olanı var awus036nh ralink çipsetli ve kablo en fazla 1 metre.