Alfa Romeo 147''Nasıl Bilirsiniz ? Tavsiye Konusu
-
NoToLeRaNcE bunu yazdıLhaNeT bunu yazdı
temiz olduktan sonra her araç alınabilir, ancak o paraya focus al diyen arkadaşlara "147 deki donanımların ne kadarı focusda vardır ?" diye sormak istiyorum.
ortalama 30 bin tl vereceğim araçta abs+"esp" gibi üstün güvenlik donanımlarını ve klima hız sabitleyici v.s gibi diğer özellikleri istiyorum, bu donanımlara sahip olan focuslar 40 45 ve üzeri gibi uçuk rakamlarda satılmakta
30 bin e temiz bir focus bulayım desen o arabada esp dahil 147 deki donanımların hiç biri olmayacak, olsa bile o araba ya pert kayıtlı yada taksi çıkması falan olacak.
kimse kusura bakmasın ama 30 bin verip espsiz araç almak kerizliktir, Allah korusun bir kişi esp yokluğu yüzünden kaza yapsa o kişinin arabası az yaksa ne olur parçası kolay bulunsa ve ucuz olsa ne olur ?
27 - 35 bin tl civarlarında bu donanımlara sahip başka bir araç varsa buyrun önerin.Zaten sorun tamamen o, o fiyatlara imkani yok bu segmentte bu donanimda arac ben bilmiyorum. Iste sadece millet icinde sehir efsanesine donmus gibi arac sorunlu diye.
Temizi bulunduktan sonra sorun yaratmaz dusuncesindeyim bende. Hem suda var bakiyorum focuslara bu fiyata, km almis basini gitmis. 180-190 km civarinda hep. Yada araclar degisenli komple boyalı saglam hasar kayitli.
Iste ozellikleri esp klimasi hiz sabitleyicisi cezbediyo. Ayrica tipide iyi, 120 beygir arac. Güzel yakat eyvallah ama performan alir goturur.
evet hocam performanslı bir araç olduğu için yakıt konusunda diğer araçlara göre 1 - 2.5 litre fark olur ama sakin kullanımda üzeceğini sanmam gel gelelim kilit trafikte bütün arabalar hemen hemen aynı yakıyor
ayrıca ben alfadaki mekanik sorunlarında şehir efsanesi olduğunu düşünüyorum fiat - alfa birbirlerinin kuzeni gibi birşey heryerde fiat var ve kullanıma bağlı dağılmış olan araçları hariç tutarsak fiat sürekli sorun çıkaran bir marka değil, alfada böyledir bence -
ya 2002 Clio kullanıyorum şu an.
İnan bana Alfa'nın parçaları bu aracın parçalarından daha dandik ve nazik olamaz inan yani.
Ki sen 2006-2009 arası bakıyorsun.
:) -
ehveniser bunu yazdı
ya 2002 Clio kullanıyorum şu an.
İnan bana Alfa'nın parçaları bu aracın parçalarından daha dandik ve nazik olamaz inan yani.
Ki sen 2006-2009 arası bakıyorsun.
:)Clio vardi bi arkadasimda 2002 model, sanayide ömrü gecmisti son 1 sene :D en son başlarım boyle ise diyip satti.
-
benimkinin de yaşı geldi işte,sanayide değiliz çok şükür ama araç nazik kullanım ve bakım istiyor artık.
alfa iyidir ben de çok istedim,bütçem arttı şimdi e87 veya giulietta bakıyorum :) -
alma romeo pişman olursun :)
-
alfa romeolar nedense güvenlik testlerinden pek başarılı sonuç alamıyolardı. bi incelemeni tavsiye ederim.
-
Opsiyonel_Bilgiler bunu yazdı
alfa romeolar nedense güvenlik testlerinden pek başarılı sonuç alamıyolardı. bi incelemeni tavsiye ederim.
Onuda bi kac yerde okudum iyi hatirlattin bi bakayim ona.
-
bir alfa 99' 156 2.0 kullanıcısı olarak. yaklaşık 5 yıl oldu. aldığımda araç 140 k deydi. şu anda 240 k 'da. bir kere önden kaza yaptım. tampon kaput ne varsa değişti. onun harici neredeyse hiç arıza çıkartmadı diyebilirim kendi hatalarım dışında. alfalar sınıfındakilere kıyaslarsan daha fazla yakar doğrudur. parça bulmaktada sıkıntı yaşayacağın durumlar olabilir ama diğer araçlar gibi kolay kolay arıza yaşatmaz. 5 yıldır yaz kış sürekli kullanılır. sürekli klima açık gezerim ve klimaya daha hiç gaz doldurtmadım. yağ eksiltir. ona dikkat etmen gerek. ama sürüş keyfini hiç bir arabada bulamazsın. o 147 ile 320 bmw lerin eline verebilirsin yolda. virajları düz yol, dik yokuşlarda dahi yokuş aşağ gibi gidiyomuşsun gibi hızlanabilirsin. arabayı yenilerken bakacağım araç istisnasız alfadır. bir alman arabası kalitesi yoktur ama performans diyorsan hiç biri yaklaşamaz. yeterki aracınla ilgilen zamanında bakımlarını yaptır bi ses vs bişey duyarsan bi arıza hissedersen önceden baktırt tamircine. o kadar.
-
prokto bunu yazdı
bir alfa 99' 156 2.0 kullanıcısı olarak. yaklaşık 5 yıl oldu. aldığımda araç 140 k deydi. şu anda 240 k 'da. bir kere önden kaza yaptım. tampon kaput ne varsa değişti. onun harici neredeyse hiç arıza çıkartmadı diyebilirim kendi hatalarım dışında. alfalar sınıfındakilere kıyaslarsan daha fazla yakar doğrudur. parça bulmaktada sıkıntı yaşayacağın durumlar olabilir ama diğer araçlar gibi kolay kolay arıza yaşatmaz. 5 yıldır yaz kış sürekli kullanılır. sürekli klima açık gezerim ve klimaya daha hiç gaz doldurtmadım. yağ eksiltir. ona dikkat etmen gerek. ama sürüş keyfini hiç bir arabada bulamazsın. o 147 ile 320 bmw lerin eline verebilirsin yolda. virajları düz yol, dik yokuşlarda dahi yokuş aşağ gibi gidiyomuşsun gibi hızlanabilirsin. arabayı yenilerken bakacağım araç istisnasız alfadır. bir alman arabası kalitesi yoktur ama performans diyorsan hiç biri yaklaşamaz. yeterki aracınla ilgilen zamanında bakımlarını yaptır bi ses vs bişey duyarsan bi arıza hissedersen önceden baktırt tamircine. o kadar.
Umarım 2000 model BMW 3.20i'leri kastetmişsinizdir. Ayrıca o modellerde bile eline vermez, anca kafa kafaya gidebilir. 2015 modellerden bahsedersek 1.5 motora sahip BMW 3.18i teknik verileri bile sözünü ettiğiniz modellerden daha performanslı :)
Karşılaştırma yapacaksanız daha uygun bir marka seçmenizi tavsiye ederim. Performansı her daim ön planda tutmak amacı ile yalnızca arkadan çeker araba yapan bir markadan bahsediyoruz :P
-
prokto bunu yazdı
Kasko var mi hocam aracinda peki ? Saglam kasko ucreti cikartiyomuslar, parca pahali vs diye dogruluk payi var midir ?