Alfa Romeo 147''Nasıl Bilirsiniz ? Tavsiye Konusu
-
NoToLeRaNcE bunu yazdıprokto bunu yazdı
bir alfa 99' 156 2.0 kullanıcısı olarak. yaklaşık 5 yıl oldu. aldığımda araç 140 k deydi. şu anda 240 k 'da. bir kere önden kaza yaptım. tampon kaput ne varsa değişti. onun harici neredeyse hiç arıza çıkartmadı diyebilirim kendi hatalarım dışında. alfalar sınıfındakilere kıyaslarsan daha fazla yakar doğrudur. parça bulmaktada sıkıntı yaşayacağın durumlar olabilir ama diğer araçlar gibi kolay kolay arıza yaşatmaz. 5 yıldır yaz kış sürekli kullanılır. sürekli klima açık gezerim ve klimaya daha hiç gaz doldurtmadım. yağ eksiltir. ona dikkat etmen gerek. ama sürüş keyfini hiç bir arabada bulamazsın. o 147 ile 320 bmw lerin eline verebilirsin yolda. virajları düz yol, dik yokuşlarda dahi yokuş aşağ gibi gidiyomuşsun gibi hızlanabilirsin. arabayı yenilerken bakacağım araç istisnasız alfadır. bir alman arabası kalitesi yoktur ama performans diyorsan hiç biri yaklaşamaz. yeterki aracınla ilgilen zamanında bakımlarını yaptır bi ses vs bişey duyarsan bi arıza hissedersen önceden baktırt tamircine. o kadar.
Kasko var mi hocam aracinda peki ? Saglam kasko ucreti cikartiyomuslar, parca pahali vs diye dogruluk payi var midir ?
hocam kasko yok aracımda pek araştırmadım kasko işini doğurusu. istanbul da aradığın parçayı bulabiliyorsun. Bostancı oto sanayi de ve topkapı parçacılara gidersen aradığını bulabilirsin. Parça fiyatları da 2000' passat la aynı gibidir.
2000 model bir aracı 2015 model bir araçla kıyaslarsan zaten hata edersin. ama +- 5 yaş çerçesinde yol giderken karşılaştırırsan her türlü üstün. Bahsettiğimiz araç bmw. alman teknolojisini dayanıklılığını vs tartışmaya gerek yok ama serilik, ara hızlanmalar vs onlardan daha iyi. italyan arabası neticede. önceliği performansa verilmiş araç.
-
volvolara bakmanı öneririm eğer almak istersen soracağın her soruya cevap verebilirim
-
Alfa tamamen avrupa standartlarında bir araba.
Bütün arabadan anlayanlardan duyduğum cümle bu yani.
2007 model Golf'lere bakmanı öneririm. 140 beygirlik çıkarmış olduğu bi seri vardı o yıl.
Yılda 20 bin km yapmayacaksan da kesinlikle benzinli araç almalısın.
-
bi zamanlar okulun hocasında vardı
ben-hocam nası basıyomu
hoca-basıyo basıyo
demişti bak yine aklıma geldi
