folder Tahribat.com Forumları
linefolder İş - Güç, E-Ticaret, Alışveriş
linefolder Aliexpress Den Alışveriş Yapacağım Sorum Var. Yardım Eder Misiniz?

Aliexpress Den Alışveriş Yapacağım Sorum Var. Yardım Eder Misiniz?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ExpirE
    ExpirE's avatar
    Erkek

Hocalar ödeme ekranındayım. Ödeme ekranında 

Diyor. Sizin adınıza satıcı gümrük ödemesini yapacak diyor. Bu doğru mu? direk kapıma teslim alacak mıyım? Gümrük bana sorun çıkartır mı?

Adamlada konuştum şuana kadar fazladan bir ödeme çıkmadı diyor ama güveneyim mi? Satıcıda iyi satıcı puanı falan iyi daha önceden kötü yorudma görmedim.

Deneyimliler varsa yardımcı olabilir mi?

Aldığım üründe bu

https://tr.aliexpress.com/item/1005003372162805.html?gatewayAdapt=glo2tur&spm=a2g0o.order_detail.0.0.260312614xGUwF

telefon çekmiyor 5 band lı bir ürün aldım anteni falan 360derceli.

---------------------------------------------

Tax
    TRY 419.66
    Note: The tax and duty are collected by your seller and will be paid to the Turkish customs on your behalf. AliExpress does not assume any liabilities for the collection and payment of the tax and duty.

"bea"
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tosun
    tosun's avatar
    Erkek

Gümrüğe takılma ihtimali çok yüksek

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    coLdPriNCe
    coLdPriNCe's avatar
    Erkek

gümrük rejimi var mı bilmiyorum ama aliexpress'ten ürün alırken eğer vergi çıkıyorsa bir daha vergi ödemezsin.

vergi çıkmıyorsa ptt getirir, vergiyi postacıya ödersin, ne ödeyeceğini de gümrük söylüyor.

vergi çıkıyorsa aras kargo getirir, vergi falan kimseye bir para ödemezsin. birkaç güne gelir. 

gel gör ki senin ürün sinyaldi bant genişliğiydi falan derken türkiye'nin paranoya yaşadığı kategorilere giriyor. gümrük işini bilemedim.

De genio e de louco, todos temos um pouco!
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ExpirE
    ExpirE's avatar
    Erkek

peki gümrük çıksa ne kadar çıkar?

"bea"
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek

420 lira ek vergi ödeyeceksin işte. Gümrük, belge işlerini vs onlar hallediyor. Paket TR'ye giriş yapınca Aras kargo kapına kadar getiriyor.

Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı. :(
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yolbulucu
    yolbulucu's avatar
    Banlanmış Üye
    Homo

satıcıyla konuşmanda net bir şekilde gümrük çıkmayacağını söylet. "gümrük ödemeyeceksem alıyorum" gibi.

sonra gümrük çıkarsa dispute aç aliexpressten paranı geri iste. 99% alırsın.

ürüne gümrük el koyarsa, geri yollarsa vs satıcının sorumluluğu değil, gümrük işlemi alıcının sorumluluğunda. o zaman iade alamayabilirsin. (alada bilirsin her seferinde bir insan karar veriyo, her zaman birbirini tutmuyor)

29.99cm, titanyum kaplamalı, çift damarlı, su ve yağ soğutmalı.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ExpirE
    ExpirE's avatar
    Erkek
    mkyb bunu yazdı

420 lira ek vergi ödeyeceksin işte. Gümrük, belge işlerini vs onlar hallediyor. Paket TR'ye giriş yapınca Aras kargo kapına kadar getiriyor.

işte ben anlayamadım. bunun dışında gümrük bir vergi çıkartıryor mu diye. bunun % si nedir bu arad çıktı diyelim ne kadar çıkacak o önemli aslında.

"bea"
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ExpirE
    ExpirE's avatar
    Erkek
    yolbulucu bunu yazdı

satıcıyla konuşmanda net bir şekilde gümrük çıkmayacağını söylet. "gümrük ödemeyeceksem alıyorum" gibi.

sonra gümrük çıkarsa dispute aç aliexpressten paranı geri iste. 99% alırsın.

ürüne gümrük el koyarsa, geri yollarsa vs satıcının sorumluluğu değil, gümrük işlemi alıcının sorumluluğunda. o zaman iade alamayabilirsin. (alada bilirsin her seferinde bir insan karar veriyo, her zaman birbirini tutmuyor)

hımm tamamdır öyle yapayım. ya merak ettiğim hade diyelim gümrüğe takıldı. o zaman kaç para isteyecekelr benden ?

"bea"
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek
    ExpirE bunu yazdı
    mkyb bunu yazdı

işte ben anlayamadım. bunun dışında gümrük bir vergi çıkartıryor mu diye. bunun % si nedir bu arad çıktı diyelim ne kadar çıkacak o önemli aslında.

Fatura tutarının %30'u vergi. Satıcıya söyle paketin üstüne tutarı az yazsın ama bokunu çıkarmasın çok azaltırsanda dikkat çeker.

Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı. :(
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ExpirE
    ExpirE's avatar
    Erkek
    mkyb bunu yazdı
    ExpirE bunu yazdı
    mkyb bunu yazdı

Fatura tutarının %30'u vergi. Satıcıya söyle paketin üstüne tutarı az yazsın ama bokunu çıkarmasın çok azaltırsanda dikkat çeker.

abi peki benim aliexprese ödediğim 400 tl lik tax ve fee ücreti neydi :/

"bea"
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    salihgs
    salihgs's avatar
    Erkek

Ben de bu konuyla ilgili bir konu açacaktım aslında anlaşılan aliexprese yeni bir mevzu gelmiş önceden aliexpressten bir şey söylerken vergi hesaplanmıyordu ve vergi tahsil edilmiyordu şimdi bazı ürünlerde vergiyi de ekliyor üzerine. 
    Bu durumda verginin de tahsil edildiği ürünlerde faturayı düşük yazma diye bir durum olamaz zaten alideki fiyat üzerinden vergiyi hesaplıyor ve tahsil ediyor. Ama bazı ürünlerde vergi çıkmıyor bu şekildeki ürünler eski usül geliyor vergisini burda gümrük belirliyor fatura üzerinde yazan değere bakarak veya kendi kafalarından bir değer atarak. Vergi çıkmayan ürünlerde satıcıdan düşük yazmasını isteyebilirsiniz ama çok daha abartmayın 150$ lık üründe mesela 5,10 dolar yazdırmayın şöyle bir 40 dolar falan olsun en az. 

senin duruma gelince hocam ürün Türkiye gümrüğüne ulaşınca etgb başvurusu reddedilirse başlangıçta vergiyi peşin ödemiş olsan bile bu sefer ithalat rejim kararına göre süreç devam ediyor. O zaman da gümrük müşaviri falan tutman gerekiyor sürecin boku çıkıyor yani. 
    hangi durumda etgb reddedilir dersen de böyle ticari izlenim uyandıracak adetlerde ürünler şahsi kullanım onayı yani etgb  onayı alamaz. Örneğin bir tane hoparlör iki tane hoparlör geçer ama 5 tane 10 tane hoparlör bunlar geçmez. 

Benim geçenlerde amazon globalle gelen bir gönderime onay vermediler ithalat rejimi dediler ben de baktım baya masraf çıkıyor hiç ellemedim 10 15 gün bekledim sonra amazon ürünü geri amerikaya çekti parayı da geri ödedi. 
    aliexpresste böyle bir şey başına gelirse büyük ihtimal bunu yapmazlar. 

Toplam Hit: 1471 Toplam Mesaj: 16
aliexpres