Aliexpress Den Alışveriş Yapacağım Sorum Var. Yardım Eder Misiniz?
-
gümrük vergisi çıkan ürünleri almayın!
aliexpress vergiyi daha yüksek hesaplıyor , geçen bir ürün aldım ortalama 1700tl civarında bir çok satıcı vergiyi peşin eklemiş ödeme ekranına gelince 490tl vergi ekliyorlar
vergi eklemeyen başka bir satıcıdan ücretsiz kargoyla 1750 tl aldım , ptt kapıda 170tl vergi aldı , aradaki fark 320tl bu para kime gidiyor?
birde malum şikayet sitesinde gördüğüm kadarıyla satıcı ürünü göndermez ise siparişiniz iptal olursa, vergi ödemesini geri ödemiyorlar vergide aliexpress kalıyor -
volkan bunu yazdı
gümrük vergisi çıkan ürünleri almayın!
aliexpress vergiyi daha yüksek hesaplıyor , geçen bir ürün aldım ortalama 1700tl civarında bir çok satıcı vergiyi peşin eklemiş ödeme ekranına gelince 490tl vergi ekliyorlar
vergi eklemeyen başka bir satıcıdan ücretsiz kargoyla 1750 tl aldım , ptt kapıda 170tl vergi aldı , aradaki fark 320tl bu para kime gidiyor?
birde malum şikayet sitesinde gördüğüm kadarıyla satıcı ürünü göndermez ise siparişiniz iptal olursa, vergi ödemesini geri ödemiyorlar vergide aliexpress kalıyorBöyle yaparlarsa bankaya chargeback talebinde bulunun. Banka, siteden ürünü gönderdiysen bize kanıt göster der. Site bir kanıt sunamayacağı için parayı sike sike geri ödemek zorundalar.
-
Alet geldi. para almadılar aras kargo getirdi.
Bilgi için teşekkürler full çekiyor amk :D
-
Aliexpress peşin vergi tutarı genelde, satılan ürünün en üst limiti üzerinden hesaplanıyor. Gümrükte bu kadar tutmaz.
Sanırım N11'di Yurtdışı Ürünler Kategorisi adı altında gümrük tutarı azamiden fiyata yansıtıp asgariden ödüyor. Vurgun budur
-
Bu gümrük işini en güzel Amazon beceriyor. Eğer vergi ve masraflar sizden aldığı rakamdan az olursa aradaki parayı size geri iade ediyor. Fazla para gerekirse onuda kendi cebinden ödüyor.