folder Tahribat.com Forumları
linefolder İş - Güç, E-Ticaret, Alışveriş
linefolder Alınabilecek En Fazla Emekli Maaşı Nedir?

Alınabilecek En Fazla Emekli Maaşı Nedir?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zeybekustasi
    zeybekustasi's avatar
    Erkek

Diyelim bir şirkette çalışıyorsunu son maaşı 200K olan birinin emekli maaşı kaç TL oluyor?

Yada şuan 200K alıyorsun 25 sene sonra emekli olacaksın o zaman ne kadar maaş alabilirsin nasıl hesaplanıyor bu?

Ayrıca diyelim kendi işinizi yapmaya karar veridiniz bu durumda emekli maaşını düşünmek ne kadar doğru? 

Fazla fazla mı yatırmak gerekir sigortayı? Yoksa asgariden mi göstermeli?

https://www.youtube.com/watch?v=WC3-71NKwPw
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LynXMaSTeR
    LynXMaSTeR's avatar
    Erkek

Hocam kanunlar sürekli değiştiği için bu konuda net bişi söylemek mümkün değil. Memurlarda bile iki farklı kanun var, kimisi maaşın %70 ini alıyor, kimisi %50 sini. Bireysel olarak sgk ya sormak lazım emekli olunacağı vakit.

goo.gl/qBNZmW
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    xcorpix
    xcorpix's avatar
    Erkek

son 7 yıla bakılır  eger ödediğin primin 3.5 seneden fazlası en yüksektense alabileceğin max tutar asgari ücretin günlük kazancının  7,5 katıdır.  brüt 866,85x7.5x30  oda 194 bin yapıyor.

Oluruna bıraktıkça olmazlara düştü hep yolumuz.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    31 yaşında emekli
    ajan1111
    ajan1111's avatar
    Erkek

hocam düz mantık; bugün ne kadar sgk primi yatırırsan emekli olduğunda o kadar emekli maaşın olur.

örneğin ben; kazam öncesi kendi işimi yapıyordum sgk'yı en düşük primden ödüyordum çünkü emekli olsam bile kendi işimi yapmaya devam ederim emekli maaşımda ek gelir olur diyordum. 

şuan rakamlardan hiç haberim yok. 

birde emekli yaşı muhabbeti vardı galiba, yani primi doldursan bile yaşı bekleyecen galiba. ben 31=otuz bir yaşımda (: önce malulen emekli oldum bize dedikleri her sene muayene olacan malulluğum devam ediyor mu etmiyor mu doktorlar karar verecekti beni ilk senemde tamamen emekli ettiler.

Kayalardan kayarım yoktur benim ayarım (;
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zeybekustasi
    zeybekustasi's avatar
    Erkek
    xcorpix bunu yazdı

son 7 yıla bakılır  eger ödediğin primin 3.5 seneden fazlası en yüksektense alabileceğin max tutar asgari ücretin günlük kazancının  7,5 katıdır.  brüt 866,85x7.5x30  oda 194 bin yapıyor.

şuanki kanuna göre son 7 sene en yüksekten ödesem daha iyi diye anlarım. 

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    xcorpix
    xcorpix's avatar
    Erkek
    zeybekustasi bunu yazdı
    xcorpix bunu yazdı

şuanki kanuna göre son 7 sene en yüksekten ödesem daha iyi diye anlarım. 

son 7 senenin %50 den fazlası hangisi ise hem oran için hem de ssk bağkur ya da emekli sandığı hangisinden emekli olacaksan son 7 senenin fazla olan kısmına bakılıyor.

Oluruna bıraktıkça olmazlara düştü hep yolumuz.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek

Hocam seninle aynı yaştayız. 30-35 senen var siktir et. Biz emekli olana kadar sistem 30-35 sefer değişir.

Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı amk.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zeybekustasi
    zeybekustasi's avatar
    Erkek
    mkyb bunu yazdı

Hocam seninle aynı yaştayız. 30-35 senen var siktir et. Biz emekli olana kadar sistem 30-35 sefer değişir.

O değilde 2012 de liseden mezun olmuşsun benden 2 yaş küçük olmana şaşırdım ben seni 40+ sanıyordum

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Erkek

Maaş primini yüksek yatırmak hiç mantıklı değil açıklayayım.

Oc bir ülkede yaşadığımız ve hem kanunlar hemde enflasyon sürekli değiştiği için emekli zammı her yıl doğru oranda yapılmadığından istersen ayda 500.000 tl emekli sigortası öde aylığın bağlandıktan sonra maks 4-5 yıl içinde asgarı ücret karşısında erimiş olacak

çünkü senin maaşını ne ödediğin prim nede yaptığın emek belirliyor devlet yani cumhurbaşkanın belirlediği oranda zam alıyorsun

daha farklı anlatayım kayın pederim yüksek sigorta dan kamu dan emekli 2018 gibi yanlış hatırlamıyorsam emekli olduğunda 1 emekli maaşı 2 asgari ücret kadar alıyordu şuan geçen sene 1 asgarı ücret e düştü bu sene asgari ücretin altında kaldı.

En mantıklı emeklilik yöntemi nelerdir?

0. zaten sgk nın olduğunu varsayıyoruz emekli aylığı alacaksın.

1. normal emekliliğin dışında yatırım kanallarını kendin belirlediğin performansı yüksek bir BES

2. BES harici bist100 endeksinde karlı hisse senedi sepeti. Bu sepet euro dolar altın da içerebilir emekli olduğunda eğer yatırıma bugün başlarsan sana bakacak olan şeydir.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    futurist
    futurist's avatar
    Dişi
    mkyb bunu yazdı

+1 ayni fikirdeyim... hatta ülkenin bile kalip kalmayacagindan bile süpheliyim. 3 dünya savasi cikar  o zamana. 

Arkadaş uğruna ölmek kolaydır, ama uğruna ölünecek arkadaş bulmak çok zordur
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Pikacu
    Pikacu's avatar
    Erkek

Hacı bu şekilde enflasyon varken sen emekli maaşından fazla birşey bekleme.

Küçük Emrah gibi emlak yatırımı yap. Adam şimdi kira gelirleriyle Dubai'de yaşıyor.

Toplam Hit: 588 Toplam Mesaj: 14
maaş