Alkol Testi ?- Polis, Avukat Arkadaşlar Yardım
-
Arkadaşlar geçenlerde başımdan büyük bir kaza geçti.Çok şükür yaralarımı sarıyorum zamanla ve çok ciddi birşeyim yok.Ama bugün jandarmaya gittiğimde 1,600 lira ceza yedim ve ehliyetime altı ay el konuldu.El konulmasının ve ceza 600 lira'lık cezanın sebebi aşırı derecede alkolmuş.Oysa ben alkozsüzüm ve hiçbir test yapılmadı.Alkol testi nasıl yapıldı diye sorduğumda başçavuş bana koklayarak yaptık dedi.Koklayarak alkol testimi yapılır.Ben bunun için birşey yapamaz mıyım ?
Olay şöyle gelişti..Düz yolda çakıl taşları ya da benim soğuktan şuurumu kaybetmem nedeniyle (hiç hatırlamıyorum) motorla kaza yapıyorum.Arkamda bir arkadaşım var.Kazadan 1-2 dakika sonra ordan jandarma geçmiş.Ve bize müdahale etmiş.Arkadaşım kendine gelmiş jandarmayla birlikte benimle ilgilenmeye başlamışlar.Ben kendimde değilmişim tabiki.Ama beni konuşturuyorlarmış (hatırlamıyorum) Bu esnada bana cezayı kesen başçavuşun yakasına sarılmışım biraz çekiştirmişim, sonrada koşmuş jandarma arabasına binmişim (hatırlamıyorum, Herhalde soğuktan binmişim) O sırada ambulans gelmiş.Ve ben bi ara ambulasnta gözümü açtım.Sonrasını hastaneye kadar hatırlmaıyorum.HAstanede bana hemen müdahale etmedikleri için arkadaşım biraz olay çıkartmış.Çünkü bana müdahale etmeden alkol metreye üfletmeye çalışmışlar ki benim ağzım burdum kan içindeymiş (ağzımda dikişler var ve dişlerim kırık )
Yani olay böyle gelişti.Ama aşırı alkoldan ceza yedim.Bu kaza saat 22.30 sıralarında oluyor.Ben o gün 12-1 arası sadece 2 tane bira içmiş ve ayıktım bunuda orada belirttim zaten.Kesinlikle sarhoş değildim.Ama koklayarak anladık biz diyorlar.Yapabileceğim birşey varmıdır ? 600 lira az para değil ve ehliyetime el konuldu.Bu arada ehliyetim B sınıfı.
-
Hocam Alkol Muayensi yapıldıkdan sonra alkolmetre'den bir çıktı alınır ( Yazar Kasa Fişine Benzer )
Bu belgenin üstünde alkol ölçüm oranı olan " promil " cinsinden oran yazar.
Bu belgenin kanıt / belge olması açısından dava dosyandan bulunması gerekir diye düşünüyorum.
Bence bu belgenin peşine düş.
-
YaSevYaTerkEt bunu yazdı:
-----------------------------
Hocam Alkol Muayensi yapıldıkdan sonra alkolmetre'den bir çıktı alınır ( Yazar Kasa Fişine Benzer )
Bu belgenin üstünde alkol ölçüm oranı olan " promil " cinsinden oran yazar.
Bu belgenin kanıt / belge olması açısından dava dosyandan bulunması gerekir diye düşünüyorum.
Bence bu belgenin peşine düş.
-----------------------------Başçavuşun yakasını tutuğum için bana kıl olmuş adam hocam.Beni görür görmez beni az kalsın dövecektin dedi.Geçmş olsun bile dilemedi.Bende kendimde olmadığımı, hatırlamdığımı, bir yanlışım olduysa çok özür dilediğimi söyledim kendisini.Ama bu alkol testi olayında çok durdum ben.Ben alkol alamdım dedim.Ve testi nasıl yaptınız dedim beni pek sallamadılar.Koklayarak anladık biz dediler.İşin kötüsü önüme ne koydularsa mal gibi imzaladım malesef.Ama test falan yok.Alkol metre'ye üflemedim keşke üfleye bilseydim ama kendimde dğeildim işte..
-
hocam bence bu tür olaylarda illaki belge şart tutanak şart.
nasıl koklama ile alkol ölcülüyo :S
-
snnyk bunu yazdı:
-----------------------------Belgeleri falan yok.Sadece olay yeri tutanağında kendi tunakları yani Aşırı derecede alkol yazmışlar.Ne kan testi, ne alkol metre yok birşey.zaten olsada bende alkol yok.Koklamayla anladık biz dediler..1 ay falan sonra bana mahkemeden teblig mi ne gelecekmiş bu 600 liralık ceza için.Bide ehliyet tabiki.O zaman bir itiraz hakkım olurmu acaba.
-
ozaman o cihazı boşuna yapmışlar direk o adamı götürsünler alkol testine.yok hocam düş peşine hakkını ara sorsaydın kaç promil çıkardın die
Edit:bu arada geçmiş olsun hocam
-
alçak at neymiş yokmuş
-
ssserseriiii bunu yazdı:
alçak at neymiş yokmuş
-----------------------------anlamadım ?
-
Paradox21 bunu yazdı:
ozaman o cihazı boşuna yapmışlar direk o adamı götürsünler alkol testine.yok hocam düş peşine hakkını ara sorsaydın kaç promil çıkardın die
Edit:bu arada geçmiş olsun hocam
-----------------------------Düşümde hocam onu soruyorum nasıl düşim ? Nasıl ararım hakkımı.Kaç promil sormadım sadece testi nasıl yaptınız diye sorudm bi kaç kez en son koklayarak dedi.Bende nasıl ya dedim alkollüydün biz anladık dediler imzala şunu bunu falan dediler olay öyle geçti.Bende zaten konuşamıyorum fazla yaralrımdan dolayı ama direnebildiğim kadar direndim.Ne yapmalıyım bilmiyorum .
-
CyberAngel bunu yazdı:
snnyk bunu yazdı:
-----------------------------Belgeleri falan yok.Sadece olay yeri tutanağında kendi tunakları yani Aşırı derecede alkol yazmışlar.Ne kan testi, ne alkol metre yok birşey.zaten olsada bende alkol yok.Koklamayla anladık biz dediler..1 ay falan sonra bana mahkemeden teblig mi ne gelecekmiş bu 600 liralık ceza için.Bide ehliyet tabiki.O zaman bir itiraz hakkım olurmu acaba.
-----------------------------herzaman itiraz hakkın var hocam..
50 kişinin gözünün önünde adam öldür yine itiraz edebilirsin :)
-
arkadaşım geçmiş olsun sana koklama ile anlaşıldı demek bozma sebebi ayrıca sen hastahaneye kaldırıldıgın için orda trf kazasından gelenlerin alkol testini kandan yaparlar ordan çıkmış olabilir bunada itiraz edebilirsin şöyleki avukata başvur hastahaneden verilen raporu almaya çalış sana verirler çnkü jandarmada raporun vardır bu raporada itiraz et itirazın şöle olsun senden kan testi almak için izin alınması lazım senin vucut dokunulmazlığın var sen izin vermedikçe vucudundan kan alamazlar bilgin olsun böyle çok kaza raporu bozma sebebi var bilgin olsun