Alkol Ve Sigaraya 6 Ayda Bir Otomatik Zam !
-
Alkollü içeçekler ile tütün ve tün mamüllerine yeni yüklü zam kapıda.. Üstelik zam otomatik olacak ve her 6 ayda bir yapılacak.
Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edilen, amme alacakları yasa tasarısıyla sigara ve içki fiyatları artacak.
Tasarı yasalaştığında, ÖTV oranları yeniden belirlenecek ve sigaraya hem maktu, hem nisbi vergi konacak.
Sigara ve alkollü içeceklerin vergileri, her 6 ayda bir Türkiye İstatistik Kurumu tarafından ilan edilen Üretici Fiyat Endeksi'ne göre yeniden belirlenecek.
Meclis Plan Bütçe Komisyonu'nun MHP'li üyesi Sümer Oral, yeni düzenleme yasalaştığı takdirde, sigara ve içkiye yüzde 10 ila 15 arasında zam gelebileceğini öne sürdü.
Ampulu sokacak adamlar :) -
Destekliyorum.
Zamların sigarayı bırakmamda büyük etkisi oldu.
-
pcdoktor636 bunu yazdı:
-----------------------------Destekliyorum.
-----------------------------ben de doğalgaza yapılan zammı destekliyorum..artık eve yemek yapmıyorum dışardan söylüyorum daha ekonomik oluyor ;)
-
cicosz bunu yazdı:
-----------------------------pcdoktor636 bunu yazdı:
-----------------------------ben de doğalgaza yapılan zammı destekliyorum..artık eve yemek yapmıyorum dışardan söylüyorum daha ekonomik oluyor ;)
----------------------------- -
2 karton L&M satıyorum ilgilenenler pm :d
-
yaw beyler geçen çok ucuza maliyeti olan evde yapıla bilen boğma rakı tarifi buldum fakat bunun tehlikesi varmış doğrumu yani içinde bir miktar metil alkol oluşuyormuş kör edebiliyormuş ? şeker meyve maya ve damıtma ile yapılabiliyormuş cok ucuz maliyetli
-
JackDaniels bunu yazdı:
-----------------------------2 karton L&M satıyorum ilgilenenler pm :d
-----------------------------karaborsaya can geldi :D
-
bende bırakmayı düşünüyorum 4 gündür başladım ama kafamın içi boş gibi duruyor
-
SnowDrop bunu yazdı:
-----------------------------cicosz bunu yazdı:
-----------------------------
----------------------------- -
cicosz bunu yazdı:
-----------------------------Bazı şeyleri çok kişiselleştiriyorsunuz hocam.
Sonuçta doğalgaz ve petrol zamları hükümet kontrolünde değildir.
Benzine zam yaptıklarında sesimi çıkarmadığım gibi indirim yaptıklarındada helal olsun be demedim.
Ama sırf muhalefet olmak için muhalefet olan zihniyet her zamda sesini çıkardı. Son 2 haftada 2 kere indirim yapıldı haberini bile yapmadılar.
Doğalgaz ve benzim zammı desteklencek veya desteklenmeyecek birşey değil yani. Uluslararası dengeler söz konusu.
-
bende internete zam gelirse destekleyecem.interneti bırakmada ii oluyor