Allah İle Beyin Arasındaki İlişki!
-
İnsan doğuştan tanrıya inanıyor.
Yapılan araştırma insan beyninin doğuştan doğaüstü inançlara fiziksel olarak bağlantılı olduğunu ortaya çıkardı.
Araştırmacıların dediğine göre, tanrıya inanmaya programlıyız çünkü bize hayatta kalmak için bambaşka bir neden sunuyor.Çocukların gelişme sürecinde yaşadıkları dini eğilimler aslında doğdukları anda beyinlerinde bulunan inanç merkezlerinde temellenmeye başlıyor.
İNANÇ, BEYİNDEKİ ELEKTRİKSEL FAALİYETLERİN SONUCU
Bristol Üniversite’sinde gelişim psikolojisi profesörü Bruce Hood’un yaptığı araştırmalar sonucu elde ettiği bilgilere göre, insan beyni doğuştan doğaüstü inançlara fiziksel olarak bağlantılı. Bu fiziksel bağ da insan gelişiminin sonunda dine inancın gelişmesinde gerekli psikolojik tabanın oluşmasında önemli bir rol oynamakta.Dini duyguların ve deneyimlerin beynin belirli bir bölgesindeki aktiviteye bağlı olması teorisi üzerine yapılan başka araştırmalarda elde edilen sonuçlar, Hood’un bulgularıyla uyum göstermekte.
İddialara göre beynin bu bölgeleri ruhani hislerin algılanması için elektriksel faaliyetlerde bulunuyor.
İNANÇLARI TERK ETMEYE ÇALIŞMAK NAFİLE
Hood’un elde ettiği bulgular, Tanrı Yanılgısı’nın yazarı Richard Dawkins gibi dine inancın, az eğitimden ve küçük yaşta dinin doktrinleştirilmesiyle gerçekleştiğini düşünen ateistler için tezat teşkil etmekte.Hood’a göre, inançlardan uzaklaşmaya, onları terk etmeye çalışmak nafile çünkü onlar beynin en temel seviyesinde bulunuyor.
“Araştırmalarımız gösterdi ki; çocuklar, doğal ve sezgisel muhakemeyle dünyanın nasıl döndüğüne ilişkin doğaüstü inançlara sahip olabiliyorlar.”
“Büyüyüp geliştikçe, bu inançlar yerini daha mantıksal yaklaşımlara bırakıyor. Ama mantıkdışı, doğaüstü inançlara inanma eğilimi, dini inançta vücut buluyor.”
Araştırma sonuçlarını bu hafta Britanya Bilim Derneği’nin yıllık toplantısında açıklayacak olan profesör; örgütlenmiş dini, birbiriyle ilişkili doğaüstü inançların bir parçası olarak gördüğünü belirtiyor.
NoT: Ben okudum ama pek bişey anlamadım
-
anlamayacak birşey yok biraz felsefi düşün
insan oğlu amaçsız ve inançsız olamaz
kendini tanımayan bir insanın temelinde ve bilinç altında bile bir inanç çeşidi mutlaka vardır
kendini bilime adamış insanlar zamanla nesne odaklı düşünmeye başladıklarında herşeyse sebep aramaya başlar
yani neden sonuç ilişkisi bazıları işi o kadar ileri götürürki halk arasında sıyırma tozutma dediğimiz noktalara varır
yani tanrı yoktur tezi..... v.s allah korusun
bazı nobel almış şahıslar bile yaşlılıklarına doğru sapıtmışlardır araştırın göreceksiniz
tabiki kökene baktığın zaman insan açıklayamadığı şeylerıde ya tektanrı allah inancı...doğaüstü gibi mevzulara bağlıyor otomatik olarak
neyse konu çok geniş ...hastası olan araştırsın bizden geçti artık
Necronomiconinsanlık tarihi v.s gibi şeyleri biraz araştırın bakalım neler bulacaksınız
-
Evet Bebek İlahi Dinleyince Daha Huzurlu Görünüyor, Kendim Deneyimledim, Her 4 Çocuğumda Deneyimledim, Ninniden daha Etkili.. İçinde Allah İsmi Geçen İlahi Yada Söz Cümleler ile Ninni Saydırınca Bebeğin Hoşnut Olduğunu Gözlemledim. Enteresan.
Burada Yeni Bebeği Olanlar Deneyimleyebilir. 3 Yaşına Kadarda Bu Eğilimlerinde Azalma Olmadığını Farkettim. İlk Çocuğum İster inanın İster İnanmayın Söyleyemediği Allah Namesini Ağzıyla Söyleme Çabasına Girerek uyurdu. Beşik Sallanırken Allah Allah Allah Anlamında Aaaa aaaa aaaa Derdi.. Bizim Söylememizi En Çok İsterdi, Çünkü Biz Söyleyince Susardı. Gerçekten Enteresan.
-
@ShockMan
gayet mantıklı aslında, ninni yerine ilahi dinletmek...
ilerde evlenince bu yöntemi uygulucam :D
-
ShockMan bunu yazdı:
-----------------------------Evet Bebek İlahi Dinleyince Daha Huzurlu Görünüyor, Kendim Deneyimledim, Her 4 Çocuğumda Deneyimledim, Ninniden daha Etkili.. İçinde Allah İsmi Geçen İlahi Yada Söz Cümleler ile Ninni Saydırınca Bebeğin Hoşnut Olduğunu Gözlemledim. Enteresan.
Burada Yeni Bebeği Olanlar Deneyimleyebilir. 3 Yaşına Kadarda Bu Eğilimlerinde Azalma Olmadığını Farkettim. İlk Çocuğum İster inanın İster İnanmayın Söyleyemediği Allah Namesini Ağzıyla Söyleme Çabasına Girerek uyurdu. Beşik Sallanırken Allah Allah Allah Anlamında Aaaa aaaa aaaa Derdi.. Bizim Söylememizi En Çok İsterdi, Çünkü Biz Söyleyince Susardı. Gerçekten Enteresan.
-----------------------------bunu ilerde bende deniycem :)
-
xz bunu yazdı:
-----------------------------ShockMan bunu yazdı:
-----------------------------Evet Bebek İlahi Dinleyince Daha Huzurlu Görünüyor, Kendim Deneyimledim, Her 4 Çocuğumda Deneyimledim, Ninniden daha Etkili.. İçinde Allah İsmi Geçen İlahi Yada Söz Cümleler ile Ninni Saydırınca Bebeğin Hoşnut Olduğunu Gözlemledim. Enteresan.
-----------------------------bebekler, hayvanlar ve bitkiler müzikteki kelimelerin yada parçanın ne anlam içerdiğine değil, ritm ve ahengine tepki verirler . hiç bir ilahide death metal tarzında olmayacağına göre, huzur ve rahatlama telkin eden ezgilerdir. müzik sözsüz iletişimdir, müziğin yada ritmin frekansının insan beyni üzerinde açık bir etkisi vardır. mesela i-doze diye bir program var sadece ritmi dinleyerek kafayı bulabiliyorsun, birde brainwavegen diye diğer bir program da rahatlaman , dikkat toplaman yada ne moda girmek istiyorsan ona uygun frekans üretiyor .
klasikmüzik dinletilerek yetiştirilen sebzeleri düşünebilirsin yada tekno / metal gibi irrite edici müziklerin çaldığı evlerde çiçeklerin solması örnek gösterilebilr.
allah yada başka bir tanrı ile beyin arasında bir ilişki yoktur, bu anne ile beyin arasındaki ilişki gibidir, anneye addo diyor olsaydın şu an addo kelimesinin ifade ettiği anlamsızlık anne için geçerli olacaktı. yani tamamen sonradan öğrenilmiş ve psikolojiktir. allah kelimesinin bir anlam ifade etmediği yüzyıllarda örneğin 2bin yıl önce de insan beyni vardı, ozamanki insanların beynide mitra, baal , zeus kelimelerine tepki gösteriyordu mesela.sözcüklerin , isimlerin kökenden gelen bir anlamı olduğunu düşünmek anlamsız sözcüklere anlam yükleyen şey insanların günlük yaşamda onları nasıl kullandıklarıdır. allah * el ilah yani tek ilah kelimesinden meydana gelir ozaman ilah kelimesinin de bir anlam ifade ediyor olması gerekirdi. ancak müziğin yani frekansın / ritmin kökenden gelen bir değiştirici modu tüm insanlar ve canlılar için ortak bir anlamı olduğu ileri sürülebilir. savaş tamtamlarının , mehter takımının tüm canlılar üzerinde adrenalin pompalamaya yol açan bir etkisi olduğu gibi
bu iddianın çürüklüğünü, kıçtan uydurulukluğunu görmek için gidip danimarka, belçika, fransa gibi islamın pek tasvip edilmediği ülkelerdeki bebeklere allah kelimesini dinletirsen , sanki şeytan, iblis! denmiş gibi tepki verdiklerini görmen gerekir ancak hiç bir tepki vermezler. yalnızca yetişkinlerin öğrenilmiş bir düşmanlık sonucu allah kelimesinin geçtiği cümlelerde bir an gözleri pörtler belki tahayüllerinden şalvarlı terörist , canlı bomba geçer
-----------------------------Varya Değiştiğini Göremeyecem Sanırım, Bi gün Sıcak Bir Fikir Sahibi Olabileceğini Umut Ediyorum... Buz Gibisin Bunu biliyormuydun. Salt Mantık ile Düşündüğüne İnanamıyorum. :)
-
inançsız insan yoktur zaten ben buna inanıyorum..
İnanıp yerine getirmemek her gün bir yanlış yapmaktır ,bu yükten kurtulmak isteyen insanlarda görülen bi durumdur bence.Vicdani yükü hafifletmek içinde bana varlığını belirtmedi nasıl inanabilirimki gibi laflar ediliyor.
-
ShockMan bunu yazdı:
-----------------------------aynı etkiyi musikide yapar.Olay müziğin yumuşaklıgından ibaret.çocugunuz dediği aaa aaa aaa da bence allah değildir çünkü hemen hepsi aaa diyorlar :)
özetle cezbeden şey allah kelimesi değil ritim ve ahenk siz hoş bir ritimle hop tek hop tek te deseniz bence aynı tepkileri alırsınız.
-
din kültürü öğretmenlerimiz Allah her insanı inanmaya hazır ve inanma ihtiyacıyla yarattı derdi
beynimizin bu şekilde çalışması inançlarımızın doğru veya yanlış olduğunu kanıtlamaz
-
Allah bu potansiyeli nsana bahşettiği için sorumlu tutmaktadır. Doğru yolu bulmayan sorumludur. Herkes kendinden inanç bakımından sorumludur. İstersen afrika kabilesinde yaşa allah'ı bulmak zorundasın. Zaruri şartlarda Allah'ı bulman yeterlidir. İbadet etmesini öğrenemsen de Allah'ı bulmak her çağda her insana verilen sorumluluktur.
-
mide birşeyler sindirmek için tasarlanmıştır ama elma da bu ihtiyacı karşılar bok da, ikisini de yiyince doymuş olursunuz.
sadece bok yiyenler 'bunu yiyince doydum demekki acıkanlar bok yemeli' diye düşünürler, elma yiyenler de 'demekki acıkan elma yemeli' diye düşünür.
hangisinin daha iyi bir yiyecek olduğunu, "açlığı giderme" faydası belirlemez.