folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder Allah Rahmet Eylesin 6 Şehidimiz Var

Allah Rahmet Eylesin 6 Şehidimiz Var

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ShockMan
    ShockMan's avatar
    Erkek
    RaNGeR bunu yazdı
    birgaripaskbestesi bunu yazdı

Sanırım konu hakkında bilgin yok o yüzden "garip" bir yorum yapmışsın. Kusura bakma ama cahilliğine veriyorum.

Askerden alıp polise verildi ne demek merak ediyorum? 20 yaşındaki bir gencin eline silah verip askerlik görevi içerisinde savunma yapmasını beklemek kadar ahmakça başka bir şey varmı acaba? Kaldı ki askere gittiysen çok iyi bilirsin bunları.

Şehit olanlardan biri emniyet amiri, 20yıldan fazla özel harekatta görev yapıyordu. İntikal halinde iken patlayıcı madde ile şehit oldular. Çatışmaya giripte değil.

Çatıştıklarında şehit verme olasığılı en az birimlerden biridir.

Allah ailelerine sabır versin, biz 2-3 dk konuşup unutuyoruz. Olan onlara oluyor. Mekanları cenneti olur inşallah.

Hocam cahillik falan demişsin de haberde operasyon sonucu şehit verildi diye yazıyordu. Hatta karşılık olarak 3 terörist öldürüldü falan denmiş. İntikal halinde olduğunu söylemiyordu. Kaldı ki intikal halinde o kadar profesyonel birimin böyle bir hata yapmış olması bile garip. Şehit olan emniyet amiri 20 yıldan beri ilgili birimde görev yapıyor olabilir, ona bakarsanız Afyonkarahisar'da patlamaya neden olan komuta kademesindeki askerler neredeyse hayatları boyunca askerlik yapmış kişiler. Belli bir yerde bir sorun var ve bu sorunun üzerine gidilmedikçe böyle devam eder.

20 yaşındaki bir gencin eline silah verip askerlik görevi içerisinde savunma yapmasını beklemek ahmakça değildir. Sen o gence eğitim veriyorsun, savaşmayı öğretiyorsun. Ayrıca şu da unutulmamalı ki bu ülke 16 yaşında eli silah tutan gençlerin kanı ile kuruldu. Bir bakın bakalım Kurtuluş Savaşı süresince kaç genç ölüme yürüdü ? Üstelik kaç tanesi düzgün bir askeri eğitim alabilmişti? 1-2 hafta eğitim sonrasında cepheye yollanıyordu. Şimdi diyeceksiniz ki o savaş geçti şu bu. Geçmedi arkadaş. Terörist denilen kuklalar bizim insanlarımızı öldürmeye, devletimizi tehdit etmeye devam ettiği müddetçe de bitmeyecek. Şu an yalnızca savaşın şekli değişti. Artık ülkeler birbiri ile direk savaşa girmiyor, terörist gruplar yetiştirerek ve besleyerek savaş stratejisi kullanıyorlar.

Haklı Ve Gerçekçi Tespitler.

Net ortamı, tek tük de olsa iyi dostluklar sağlamışsa bile, vefasızlığı ile ünlüdür..!
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    birgaripaskbestesi
    birgaripaskbestesi's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    RaNGeR bunu yazdı
    birgaripaskbestesi bunu yazdı

Sanırım konu hakkında bilgin yok o yüzden "garip" bir yorum yapmışsın. Kusura bakma ama cahilliğine veriyorum.

Askerden alıp polise verildi ne demek merak ediyorum? 20 yaşındaki bir gencin eline silah verip askerlik görevi içerisinde savunma yapmasını beklemek kadar ahmakça başka bir şey varmı acaba? Kaldı ki askere gittiysen çok iyi bilirsin bunları.

Şehit olanlardan biri emniyet amiri, 20yıldan fazla özel harekatta görev yapıyordu. İntikal halinde iken patlayıcı madde ile şehit oldular. Çatışmaya giripte değil.

Çatıştıklarında şehit verme olasığılı en az birimlerden biridir.

Allah ailelerine sabır versin, biz 2-3 dk konuşup unutuyoruz. Olan onlara oluyor. Mekanları cenneti olur inşallah.

Hocam cahillik falan demişsin de haberde operasyon sonucu şehit verildi diye yazıyordu. Hatta karşılık olarak 3 terörist öldürüldü falan denmiş. İntikal halinde olduğunu söylemiyordu. Kaldı ki intikal halinde o kadar profesyonel birimin böyle bir hata yapmış olması bile garip. Şehit olan emniyet amiri 20 yıldan beri ilgili birimde görev yapıyor olabilir, ona bakarsanız Afyonkarahisar'da patlamaya neden olan komuta kademesindeki askerler neredeyse hayatları boyunca askerlik yapmış kişiler. Belli bir yerde bir sorun var ve bu sorunun üzerine gidilmedikçe böyle devam eder.

20 yaşındaki bir gencin eline silah verip askerlik görevi içerisinde savunma yapmasını beklemek ahmakça değildir. Sen o gence eğitim veriyorsun, savaşmayı öğretiyorsun. Ayrıca şu da unutulmamalı ki bu ülke 16 yaşında eli silah tutan gençlerin kanı ile kuruldu. Bir bakın bakalım Kurtuluş Savaşı süresince kaç genç ölüme yürüdü ? Üstelik kaç tanesi düzgün bir askeri eğitim alabilmişti? 1-2 hafta eğitim sonrasında cepheye yollanıyordu. Şimdi diyeceksiniz ki o savaş geçti şu bu. Geçmedi arkadaş. Terörist denilen kuklalar bizim insanlarımızı öldürmeye, devletimizi tehdit etmeye devam ettiği müddetçe de bitmeyecek. Şu an yalnızca savaşın şekli değişti. Artık ülkeler birbiri ile direk savaşa girmiyor, terörist gruplar yetiştirerek ve besleyerek savaş stratejisi kullanıyorlar.

1.si intikal halinde iken yol kenarlarını kontrol edicek pozisyon olmaz. 30-40 km nin  her metresini adım adım kontrol edemezsin.

2.si 20 yaşında yiğenim var, acemilik eğitimini aldı geldi. Silah nasıl tutulur halen bilmez. Ben askerde iken de toplam yaptığımız atış sayısı 3 tü. Ardından doğuya gidenler oldu. bu mu profesyonel eğitim?

Evet ülke ilkokul çağındakilerin cephede savaşması ile kurtuldu. Kimse bunun aksini söylemiyor. Sen o zamanki savaş ile dağda fare gibi saklanan ve ne idüğü belirsiz noktalara mayınlama yapan şerefsizlerle yapılan mücadeleyi bir tutmakla zaten bitirmişsin. Karşındaki adam gibi çatışsa haklısın dediklerinde, ama böyle bir durum söz konusu bile değil. Ben askerin terörle mücadele etmesine karşı değilim, aksine bu konuda çok büyük görev düşüyor onlara. Ama 15 ay mecburi askerliğini yapanlarla değl de profesyonel askerlerle yapılması gerekir.

Yaklaşık 10 yıldır terörle mücadelenin içerisindeyim. Keşke senin dediğin gibi olsa da onlara tek mermi bile atma fırsatı vermeden leşlerini serebilsek. Kimse eline diken batmasını istemezken hayatını ortaya koyup bi şeylerin çabasını veriliyor. En çok ta ana kuzularının askerlik görevini yerine getirirken korumasız ve bilinçsiz bir şekilde işin içerisine katılmaları ve ocaklarının sönmeleri benim zoruma gidiyor.

gariplikten arta kalan zamanların yüksündürdüğü bir yalnızlık benimkisi... http://www.gezgin.web.tr
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zeytun-i
    Zeytun-i's avatar
    Erkek

Haylâ herkes birbirine koyun deyip uyumaya devam ediyor ona gülüyorum : )

Hadi organize olalım desem milyonlar herkes tanıdığına vs böyle bir organize olalım demeye kalmadan önce beni hapse atarlar :))

Adamlar terörist dediklerini sarayda yaşatıyor : )

https://www.uvvam.com | Dünya Su Sporcuları Platformu | https://www.instagram.com/uvvam/
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RaNGeR
    RaNGeR's avatar
    Erkek

Hocam dediklerimi tam olarak anlayamamışsınız.

Kurtuluş Savaşı ile terörle mücadeleyi bir tutmadım. Ben savaşın şeklinin değiştiğini söyledim. O zamanlar siperde çatışarak şehit olan filiz gibi çocuklar şimdi dağda pusuya düşerek şehit oluyor. Şehit aynı şehit. Sizce değişen bir şey olmuş mu?

İntikal esnasında patladı diyorsunuz, sonra da pusuya düşürüldüğünü kasdederek farklı bir şey söylüyorsunuz. Haberde özel harekatın yaptığı bir saldırı sonucunda şehit verdiğimizi yazıyordu. Yani yolda pusuya düşme ya da bomba taşırken patlama falan değil. Bildiğin baltayı taşa vurmak denir buna.

Askerlik eğitiminin de ele alınması gerekiyor. Kimi yerlerde çok dikkat edilerek yapılan işlemler bazı yerlerde eline dolu şarjor bile verilmeden kulede nöbet görevi olarak yapılıyor. Hele bazı yerlerde dede-torun muhabbeti var ki, uyuz oluyorum. Adam gibi eğitim alan adam dağda belli ediyor kendini.

Biz burada ne kadar konuşursak konuşalım, kendimizi yormaktan öteye gidemeyiz. Bu ülkede bu terör örgütlerinden nemalananlar oldukça terör örgütü öldürmeye, kandırmaya, başkalarını öldürtmeye devam edecek. İsmet İNÖNÜ'yü pek sevmem, ama çok güzel bir lafı vardır: "Hiçbir millet yoktur ki bizim milletimiz kadar hain yetiştirsin." Bazı gelenekler hiç değişmiyor sanırım :P

Forumda mesaj yazarken lütfen imla kurallarına uyalım, düzgün bir TÜRKÇE ile yazışalım. TÜRKÇE bizimdir, dilimize sahip çıkalım.
Toplam Hit: 2852 Toplam Mesaj: 25