folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Allah Türkçe Bilmiyor Mu ?

Allah Türkçe Bilmiyor Mu ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ShockMan
    ShockMan's avatar
    Erkek

PyramiD bunu yazdı:
    -----------------------------

helyum_pasha bunu yazdı:
    BöyLe konuLar açmayın ya insanın imanını kaybettirmeye mi çaLışıyosun sende bu kadar fazLa düşünme dinden atıLma ihtimaLin var yaratıcı neden türkçe biLmesin töbe ya yaratıcı ya

bu yorumla şiirde anlatılmak isteyeni anlamamış bulunmaktasın.

Sanırım Sende onun ne anlatmaya çalıştığını anlamamışsın, Bir Paradoks Misali.. Şiiri Yazanın Ne Anlatmaya Çalıştığını Özetlemiş. Bu Sebeple Şiiri Yazan Dolayısıyla Şiir Yazdığı İçin Haklı Olmuyor Olamaz. Bizde Yazı Yazdığımız İçin Haklı Yada Haksız Olmayız. Fikrimi Belirtiyorum Şiiri Yazan Gayet İnanca Aykırı Bir Dil Faşizmi Estirmiştir.

Kuran' ı Zaten Okuduğumuz Yok, Birde Kuran Neden Arapça Diye Tartışmamızın anlamı nedir Orasınıda Anlamış değilim. Dil Kıskançlığıda Olabilir, Yada Dili Kullanarak Dinde Bölücülük Eylemi Yaratmakta olabilir. :)

Aslında İsteyen Diline Çevirip Okuyabilir. Bu Konuda Bir Yasak yok. Şiiri Yazan Cahil Olduğunu Belli Etmiş Sadece.!

Aşık Mahzuniye Yakıştıramadım Dindar Kesime Softa Diye Çıkışını.. Gayet Nahoş Bir tutum.!

Net ortamı, tek tük de olsa iyi dostluklar sağlamışsa bile, vefasızlığı ile ünlüdür..!
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zula
    zula's avatar
    Erkek

kimse senin kafana silah dayamıyo git kuran' arapça oku ya da git namaz kıl diye... ya da müslüman ol diye... kimse zorlamıyo seni bu konuda... istediğin şekilde okuyabilirsin ben izin veriyorum sana... yeter ki hepsini baştan aşağı bi oku... başından on sayfa sonundan 5 sayfa okuyup bırakma...

cevabım şiiri yazan kişiye ve de şiirdeki düşüncelere sahip kişileredir. 

Dünyada "10" çeşit insan vardır; binary saymayı bilenler ve bilmeyenler..
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MbK
    MbK's avatar
    Erkek
    PyramiD bunu yazdı:
    Addict bunu yazdı:

Kuranın okunuş dili ve dolayısıyla Allahın bize karşı konuşma dili Arapçadır.Ve peygamber sav okuma bilmediği halde direk

ayeti okumaya başlamıştır.İngilizce god yazarsın bu eşittir Allah demek değildir türkçe tanrı da eşittir Allah demek değildir.

zaten Kuranı bir kez doğru okumaya çalış sesinin ne kadar değiştiğini göreceksin ...

Kuran Allahın direk peygamberine aktardığı sözlerdir bunu hiç unutmayın ...

Allahın dili olduğunu ilk kez senden okuyorum.

Peygamber senin gibiler için bile Allahtan hep af dilemiştir bunu da ilk kez benden duy ;)

Çok özel kadınlar tanıdım. Bana hayatı onlar tanıttılar...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Quetzalcoatl
    Quetzalcoatl's avatar
    Erkek
    tanrı da gitmiş bütün dinleri arap yarımadasına yollamış haksızlık daha en başında :) koskoca asyası var,avrupası var dünya da daha birçok büyük kıta varken küçücük yere yollamış bütün kitapları ve peygamberleri :)

Özgürlüğü anladıkça ona daha az sahip olursun.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ShockMan
    ShockMan's avatar
    Erkek

Quetzalcoatl bunu yazdı:
    tanrı da gitmiş bütün dinleri arap yarımadasına yollamış haksızlık daha en başında :) koskoca asyası var,avrupası var dünya da daha birçok büyük kıta varken küçücük yere yollamış bütün kitapları ve peygamberleri :)

Ciddi Olamazsın.?

Net ortamı, tek tük de olsa iyi dostluklar sağlamışsa bile, vefasızlığı ile ünlüdür..!
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zula
    zula's avatar
    Erkek

Quetzalcoatl bunu yazdı:

karşı komuşuna bile gönderse sen dersin niye bizim eve göndermedi diye 

Dünyada "10" çeşit insan vardır; binary saymayı bilenler ve bilmeyenler..
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MbK
    MbK's avatar
    Erkek

Quetzalcoatl bunu yazdı:
    Atakan dünyaya 5-6 peygamber gönderilmemiştir :) 124 bin tane peygamber gönderilmiştir :)

dünyadaki kıtaların birbirinden ayrıldığı düşünülürse de arap yarım adası dünyanın merkezi olmaktadır şekerim :)

Çok özel kadınlar tanıdım. Bana hayatı onlar tanıttılar...
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    fivestar
    fivestar's avatar
    Erkek

eskiden arapça yaygındı şimdi nasıl ingilizce öyleyse :)

Ağırdır sevmelerim her yürek taşıyamaz, büyüktür umutlarım her omuz kaldıramaz
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Nikoteen
    Nikoteen's avatar
    Erkek
    Özel isimlerin dili de mi oluyormuş arapça,fransızca :| Çaykovski rusça mı ? tchaikovsky neyce o halde ?latin elfabesinden başka bir alfabe kullanan uluslardan alınan özel adlar, türkçede söylendiği gibi yazılır: Allah,Bağdat,Tolstoy, Tokyo, Pekin..

Bunun dışında yazılışı ingilizce olan kelimeler ek aldığında kesme işareti ile ayrılıyor, bu özel isim meselesinden ayrı bir durum..mesela router'ım bozuldu gibi..

Tanrı müslümanların inandığı Ulu'yla aynı anlamı karşılamaz.Bunu söylemekten artık dilimde tüğ bitti,sokun şu kıt beyinlerinize.Tanrı birden çoktur.Aşk tanrısı,güç tanrısı zart tanrısı zurt tanrısı ama bu kavram islâma aykırıdır bu yüzden Allah kendine özel bir isim koyma gereği duymuştur belkide..Eğer bu böyle olmasaydı aynı geri kafalılar bu seferde hani o kendiisinin hiç bir şekide hiçbirşeye benzemediğini iddia eden yaratıcınız isminin bile diğer tapılanlarla (tanrılarla) aynı olduğunu göremedi mi derler.

Ben Tanrı derken hristiyanların belli bir mezhebe bağlı büyük çoğunluğu İsa anlarken yunan mitolojisine inanan birisi hangisi ? diye sorar.Böylece ben tanrı dediğimde herkes inandığını anlar fakat Allah özel isimdir,Allah dediğimde inanmayan dinlemeyi keser,gerçekten dinlere saygsı olan birisi hee şu müslümanların İsa'sı der Zeus'u der..

Hepsini geç,Türkçeyi bugün hangi biriniz gayet güzel biliyor ve kullanıyorda iş Allah' a gelince O'nun adını anmak arap milliyetçiliğine, bihaberce yapılan bir katkıymış gibi görülüyor ve bu kadar tepki çekiyor ?

Yukarıdaki sözlerim Allah la Tanrı arasıındaki dilsel ve dinsel farkı kavrayamamışlaraydı,Kuran'ı okumaya gelince dostum sen yeterki aç oku,60 yaşında birisi arapça öğrenebilir mi ? Bırak dil öğrenmeyi okuma yazma bilmeyen ve islâma geçtiğinde artık ilerleyen yaşı nedeniylede öğrenemyecek olan sadece dinlese bile kafidir.Allah kullarına son nefese kadar şans tanırken arapça okunmayan Kuran kabul görmez diyenin annesini zebanilere havele ediyorum..

Troubles'll come & they'll pass
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hipokondriyak
    hipokondriyak's avatar
    Erkek

Bu konuyu buraya açan ,dangalakça hareket edeceğine google da bi araştırsaydın zaman kaybı yapmaz öğrenirdin.

Kur-an ı Kerim toplumsal bir dünya rehberi ve , ahiret rehberi olması nedeniyle gönderilmiştir.

Çozutmuş kavimlere,toplumlara (lut kavmindeki gaylar ,arap yarım adasındakı kadınlara önem vermeme,kız çocuklarını diri diri gömme,putperestlik..)peygamberler gönderilmiştir.Hz. Musaya ibranice ,Hz Muhammed (s.a.s) efendimize arapça olarak gönderilmiştir.

Peygamberlere etrafındaki insanlara Allah'ın elçisi olduğunu kanıtlamaları nedeniyle mucizeler verilmiştir.Asa-ı Musa da oldugu gıbı Musa (a.s) a sihir nucizesinin verilmesi gibi.

1.Hz Muhammed efendimizi de mucize olarak Kur-an ı Kerim gönderilmiştir.Nesi dersiniz mucize burada?

Cahiliye döneminde arap yarım adasında şiire çok önem verilmekteydı .Şiir ,kafiyeli sözler ; şölen alanları kurulup burada şairler ve hatipler tarafından okunur  yarışmalar yapılır.Yani anlayacağınız insanlar şiir e çok önem vermekteydiler.

Kur-an ı Kerim indiğinde inanmayan insanlar sözleri duyduklarında içerisindeki ses uyumuna ,kafiye durumuna hayran oldular.Daha önce eşi benzeri bulunmamış kafiye örnekleri bulunmaktaydı.

İşte kutsal kitap takı mucizede arapça oldugunda anlamlı oldugundan arapça okumak gelenek halıne gelmıstir.

2.Arapçanın ses bakımından biribirine yakın kelımelerde teleffuzu farklı söylenmesıyle oluşabılcek yanlıslıklar yuzunden yanlış tercume edılme korkusuyla öncelerı bu konuda cok fazla girişim yapılmamıs olmasıdır.

heleka 

halaka  

gibi.

Homo sapiens, yaşamak için, diğer canlıların yaşamasına muhtaç; obligat parazit türüdür. "Sen olursan boş bardak , sana olur koyan çok su. a.g."
Toplam Hit: 10872 Toplam Mesaj: 63