Allah"In Varlığını Sorgulamak Ya Da Sorgulamadan Kabul Etmek?
-
Ben çok sorguladım ve şimdi inanmıyorum, BİLİYORUM var olduğunu.
İyi ki sorguladım.
-
ateistlerin allah ın varlığını sorgulaması ya da sorgulamaması çok saçma. madem inanmıyorsun neden sorguluyorsun.
-
o zaman sana göre benım yaptığımda saçma hocam Ben Allah'a ve Hz. Muhammedin onun kulu ve elçisi olduğuna Kuran'da adı geçen geçmeyen 124bin peygambere inandığım gibi tüm kalbimle inanıyorum.Ama hep Allah'ı düşünür onu anlamaya calısırım.Yaşadığım her oalyda Allah'ı ararım.Başıma gelen şerri de hayrı da Allah'tan bilirim.Ama ben bunları tekrarşlamayı kessem belkide Hak yolundan uzaklaşıcam ben bunları sürekli sorgulamalı uzerlerıne yorum yapmalıyım ki imanım da inancımda fırından yeni çıkmış ekmek gibi taze ve sıcak kalsın çaktın ;)
-
nikoteen bunu yazdı:
-----------------------------
o zaman sana göre benım yaptığımda saçma hocam Ben Allah'a ve Hz. Muhammedin onun kulu ve elçisi olduğuna Kuran'da adı geçen geçmeyen 124bin peygambere inandığım gibi tüm kalbimle inanıyorum.Ama hep Allah'ı düşünür onu anlamaya calısırım.Yaşadığım her oalyda Allah'ı ararım.Başıma gelen şerri de hayrı da Allah'tan bilirim.Ama ben bunları tekrarşlamayı kessem belkide Hak yolundan uzaklaşıcam ben bunları sürekli sorgulamalı uzerlerıne yorum yapmalıyım ki imanım da inancımda fırından yeni çıkmış ekmek gibi taze ve sıcak kalsın çaktın ;)
-----------------------------sen ne alaka. ateistlerin diyorum, sen ateist misin ?
-
Eskilerde kaldı yok duymadım etmedim islamiyeti devri google a girince istediğiniz din hakkında istediğiniz kadar bilgi bulabiliyorsunuz
insan zekasıyla bunları ayırabilir.
şu anda diğer dinlerin geçerliliği olmadığı bilinio incilin deiştirildiği apaçık ortada zaten incildde gelecek olan son peygamberden bahs ediliyordu
zaten senn düşünmen lazım seçtiğim din dorumu neden doğru şüphelendiğin nokta varsa neden şüpheleniosun yoksa aa babam müslüman bende müslümanım yada babam hristiyan bende hristiyanım diyerek olmaz
bu akl neden bize verildi iyi kötü ayıramıosak bişi diyemem
hadi diyelim seçtik islamiyeti
benm asıl takıldığım nokta Allahın sorgulanması kısmı siz yaratıcının bildiği herşeyi illaki bilemezsiniz bırak sizi islamiyette üst düzeylere yetişmiş çoğu kişi bile bu noktada sapıtmıştır nasıl her bilgisayarın bi hızı varsa hızından fazla yüklenildiğinde sorun çıkarıyorsa insanda öyledir belli bi noktadan sonra algılıyamaz
ama sana bi kaç örnek verebilirim
islamiyetin 1400 sene evvel yasak ettiği şeylere bak daha günümüzde yeni yeni yararları-zararları bulunuyo ( domuz eti içki abdest ) insan bazı konularda o küçük aklıyla hayatı sorgulamaya çalışırsa sapıtır
hadi big bang ten geldik bing bang ten önce ne vardı bing bangi oluşturan etkiler etemenler nasıl meydana geldi hadi Allah yarattı Allahın öncesi sonrası nasıl olmuo bu güç nasıl böyle oluo felan die sapıtırız
islamiyeti tam öğrenin sonra bu tartışmalara girin bilmediğiniz konu hakkında konuşmak ne kadar dorudur bilinmez
hea işte öyle uçan 2 adam gördünüzmü kurur kalırsınız sonra aa nası uçuo lan felan die altında yok basınç var yok bağlı gibi sebepler ararsınız yada islamiyeti bilmeden yaşamadan allahı sorgularsınız
-
Ailemden dinî konularda hiç bir telkin, dayatma, öğütleme gibi bir şeyle görmedim zamanında. Hala da görmüyorum. Anasınıfı, 1. ve 2. sınıfları fettoşun kolejinde okudum. Sonra bir dönem çocuk aklıyla bir inanç olay süregeldi. Sonrasında delirdim delirecem dediğim, hatta deli muamelesi gördüğüm uzun zamanlar oldu. İçki, esrar, sigara, sex gani gani, onun yanında iyi olmayan her türlü şeyi yaptım; hak yeme, zulüm etme, fesatlık etme ve bilimum benzeri kötülükler. Sadece cana kıymadım, o da kıymam gereken canların arkasından ağlayacakları o zaman aklıma getirebildiğim içindi. Bu günlerde ne oluyor? Allah'ın Kur'an-ı Kerim ile emrettiği her türlü emre sonsuz güvenim ve itaatim var. Buna nasıl karar verdim? Güncel olarak ele alayım mesela; her gün bir taraf, bir cumhuriyet, bir de yeni şafak gazetesi aldım. Dinsizlerin ya da sözde modernlerin sistemlerini öğreten kitapları da okudum, dinî tefsirleri, büyük alimlerin islamî yaşam ve düzen ile ilgili tamamiyle kutsal kitaptan alıntılara dayanarak yazdıkları akademik çalışmaları okudum. Sonra ne oldu? Mantığım ve yüreğim mutlak ve mutlu düzenin, sadece Allah'ın emirleriyle oluşturabileceğine karar verdim ve inandım. Bir kaç yıl önce ki ayak takımım alay etti, küçük gördü, dar kafalı dedi, bağnaz dedi, şeriatçı dedi; ama ben bildim bilmem gerekeni.
Evet... ben sorguladım da kabul ettim. Aynı sorular benim de kafamı kurcalardı hep müslüman bir anne babadan olmasaydım yine Allah'a inanır mıydım diye; ama emin olun Kur'an-ı Kerim'i bile dün öğrenmeye başladım fakat ondan önce İncili ve Tevratı bile bulup okudum :)
-
BAAL bunu yazdı:
beyinsiz bunu yazdı:
BAAL bunu yazdı:
-----------------------------Eger tanrı bize sorgulamak en azından sorgulamak mı dogru sorgulamaak mı diye soru soran bir beyin ve dusunce kapasitesi vermişse sorgulamamak tanrıya ihanettir
neden mi tanrı eger bize bu beyni verip beni sorgulamayın diye sart kosmus olsaydı kendisinin varlıgı hakkında sorguladıktan sonra dusecegimiz bir cok sorunu zaten kendisi vermiş olucaktı eger sorgulamak mantıktan gecirmek sonra bir kanıya varmaktan ibaretse tanrı eger varsa bunu yapmak her inananın borcudur asıl gunah budur eger tanrı bir gun karsına cıkıp sen benim varlıgıma bir baskasının baskısı yuzuden kosulsuz kabul ettin ama benim verdigim beyinle degil diyerek cehennemde bri kac tatile yollarsa bu onun adaleti olur işte sogulamktan kacan ve böyle ögutluyenler en buyuk gunehladan birini işlediklerini bilseler tanrıya ne kadar yalvarılardı
-----------------------------arkadaşim senın dusundugun cok kalın bir mantık
şöyle dusunursek
allah önumuze iyi ve kotuyu de koyuyor secım senın diyor sırf sen kotuyu koydu onuda secelim gibi bir mantık güdersen yanliş yaparsin kötü=günah
allahı sorgulamak günah değildir ama bunu diğer insanlarla paylaşip eyleme dokmeyene kadar yani kendı dunyamizda(içimizde) yaradanimizi sorgulamak günah değildir.
bunu forumda yazmıstım tekrar yazıyorum yaradani sorgulamak aptallıktır o senı yaratmıs herşeyiyle senı yaratmıs senin beynin, hücrelerin hepsi onun sen kalkıp onun seviyesine cıkıp yargılamaya calısırsan aptallık edersin yaradan uçsuz bucaksızdir biz ona ayak uyduramayız ve onun mantıgıyla dusunemeyız bunu bizim bunyemız kaldıramaz .bu sorgulamalar hiç bitmez şeytanda verdimi gazi hayatınız harap ve bitap olur ben kendımden biliyorum inanmak için bir kanıt veya baska birşeye gerek yok eğer ben kutsal kıtabimi elime aldıgımda onun maneviyatını hıssedıyorsam gerisi yalandır .
-----------------------------ben hala kalın mantık ifadesinin tam kasrılıgını alamadım ne bu acıkla
sonrada bırak su maneviyat hissediyom gerisi yalan gibi uc kurusluk sokak edebiyatını sorgulamak yargılamak degildir bunların ikisini ayırıcan ilk önce
suanda hangi cagdayız bir bak etrafını insanların genel baksı acısı ahlaki yapısı cok ama cok cabuk bir sekilde degişiyor sen bizden 10 nesil sonra simdiki nesle barakrak onların deger yargılarnın ne olucagını kestirebilirmsin ilk önce bunu sor kendine artık Tanrının emirleri bir bir uyulmaz hale geliyor cocuk acıyor tv yi acıyor interneti global dunyanın nimetleri ile yepyepni bir hala burnuyr artık aile içi otoriter kişilerin ögutleri teker teker havada kalıyor anlam varilmiyor peki o cocuklar kendi cocuklarını nasıl ögutlıyecek hiç dusunuyormusun hala görmuyorsunuz hala anlamıyorsunuz Tanrı öldu öldu yenisi doguyor yeni tanrının hukmunu yaratıyoruz bizden sonrakiler ona tapsın diye sunu kafanıza sokun yeni Tanrının cenneti eskisnin ki gibi görulmeyen bir yerde degil tam burda dunya uzerinde olucak ona inanan ve tapan eskisinden daha cok olucak artık yıkılan bir tanrının elinden cenneti alan yenisi ona geride sadece cehennemini bırakıcak yalan içinde yuzuyoruz anlamsızlıklar içinde bırakın bana sokak agızını bırakın su basit edebiyati..görun acın su gözlerinizi yeni tanrının dogusu insanların kendileri gibi olmayanları yok edeibilcek gucu elde etmeleri ile saglanıcak. ozaman ya ölucen ya tapıcan merak etme ölmek gercek anlamda degil toplumdan,populer dunyadan soyutlanma ile saglanıcak yani yanlzıgın ile basbasa kaldıgında arkanda kimse olmıyacak sadece sen ve yanlızlık iste bu yuzden siz siz olun yanlızlıgınızdan baska kimseye kulak asmayın o sizin en kadim ve sadık dostunuz...Emin ol yanlızlıgı ile dost olan yeni Tanrıya boyun egme zorunlulgunda olmıyacak ona karsı gelicek ve yeni dunya duzeninin seytanları olucak işte bende onlardan biriyim
-----------------------------dünya değişiyor gitgide yobazlaşiyor Kurani-kerim'de işte bu noktada devreye giriyor Kurani Kerim en buyuk ozellıgıdır tüm çağlari kapsamasi bizim peygamberımız buyuzden ozeldir
okadar uzaksın kı bize kalbin çürümüş maneviyatın yok ,bizim tanrımız olmez dogmaz yaşamaz hissedilir
benım etrafımda hala yozlasmayan insanlar var hepte olucak sandigin gibi değil herşey gozunu aç etrafına bak dunya duzenı degıssın muslumanın umrunda değil cunku bizim herzaman bir yolumuz var kitabımız var örneğimiz var biz oldukca" İYİ " olucak.
benim maneviyatımı anlayamassın anlamanıda beklemem varsin benım edebıyatım 3 kurusluk olsun sorun değil fantastık dusuncelerın gerçeği yansıtmıyor sadece senı farklı kılıyor
-
nikoteen bunu yazdı:
-----------------------------hak yolundan uzaklasmamak ALLAH'a daha yakın olmak için ibadet edebilirsin bu seni şerr den daima koruyacaktir
-
Felsefe yapma diye sarkı yapan ve felsefe sadece kafa karıtırmaktır diyen bir milletten bu konuda farklı cevaplar beklemek zaten bastan komedi
-
Etrafına Baktığın Zmaan Herşeyin Bi yaratıcısı Olduğuna İnanırsın. biraz Araştırdığında İslamiyet En Mantıklı'sı ve Kur'an- Kerim Den Başka Doğruları ve Mantıklı Açıklamaları Yapan Din Kitab'ı Yoktur....
Örneğin : Yıllar Sonra Bilimsel ARaştırmalara Dayalı Olarak Açıklanan Tatlı ve Acı Suyun Birleşmesi Kur'an-ı Kerimde Yazılıdır.