Almancaya Giriş????
-
müridler ya bu almanca hakkında temel bilgiyi nerden bulabilirim kitap almanca bi sikm çakmıom yarım senedir işlioz karı anlatamıo 2 gün sonrada sınavı var siki tutcaz
dökümn felan varsa çok güzel olur :)
-
göten tag... ilk kelimen benden olsun..
-
Alışırsın yavrum :D bizmi dedik nan git alamanca seç diye,bizde çakmıyoduk ingilizceye girdik aq.Hangi akla hizmet almanca seçtin?Döküman olarak ingilizce kitapları fln var nette,almancada var ama çok nadir.Sana tavsiyem "fono"nun almanca gramer kitapları var,ben 20ytlye almıştım bi ara bitane,güzel kitap ;) Türkçe anlatımı flnda var ;)
-
yarim senedir ögrenemediysen 2 günde de bi halt ögrenemessin :D bence baska derslerine çalis ordan kurtarirsin belki :P
-
ne seçicem ben okul seçmiş seçmeli ders olarak günahım kadar sevmem yoksa
hocanın tipi meymeletsiz zaten ilk dersten anlamıştım
neyse artık kopa felan çekicez :)
-
siktir lan yada sınıfta kalcam amk :) en azından şu sie er mine felan gibi sözcükler ne işe yarıo onu bilsem yeter
-
er sie = he she
mine da benim denek mine buch benm kitabım gibi(yanlıs hatırlamıosam)
-
Nan sende bendensin anladım :D tamam yawrum o zmn sınava çalışmadan giricen ve kopyayla halledecen ;) bn hiç almanca bilmem(bi tek ich bin rudeboy) ama sağdan soldan bakarım,kaıt takası yaparık =D ilk dönem 3-4 gibi bişey gelmişti ;)
-
ya sanki düşünmedik sınıfta 2 kişi bilio onlarda kopya vermio :S
-
Ich weiþe nicht... ben bilmiyorum:D İlk sınavda çıkcak sorular şunlardır! wie spat ist es? Saat kaç
Was magst du? Ich mag scholade... Ne seversin Çuklata severim:D Wie alt bist du? Yaşın kaç ? wie heisst du? Adın ne? Wer ist krank? kim hasta...Wer ist Atatürk? :) Kalıp cümleler sorcak hocanız :D Her derste ne soruyosa o ha paragraf filan sorarsa ilkokuldaki gibi cümlenin hepsni yazıyosun:)
Şu almancayı biraz daha iyi bilsem erasmus sınavına almancadan gircektim ve gidişim garanti olcaktı :(
Ve son söz... Vertraue nir nicht! Bana hiç güvenme! :D
-
Bende bir ich liebe dichi biliyorum bir alaman kız vardı zamanında :D