Almancaya Giriş????
-
ya sanki düşünmedik sınıfta 2 kişi bilio onlarda kopya vermio :S
------------------------------------------------------
Olum sana kopya iste demiyomki?!Kopya çek diyorum :D bizdede öle,2-3 kişi almanca biliyo,kalanlar elden ele dolaştırıyo kaıtları yazdıkça,o 2 kişinin yaptıkları bütün sınıfa yetiyo :D illa 5 alcan die bişeymi var? 3-4 al otur yerine işte =P
-
biz hiç almancaya giremedik hep o bize girdi
-
ha bu arada lisede isen bu sayfadan kitabını seç alıştırmaları yap çok faydalı olur http://www.hueber.de/sixcms/list.php?page=lehrwerkservice_daf&menu=68936
-
Denildiği gibi er sie es he she it e karşılık gelir ama almancada nominativ akusativ dativ ve genetiv bulunduğundan sadece bunlarla sınırlı kalmaz.Genetiv senin işine şimdilik yaramayacak diğer 3 ünü kısaca anlatıyorum.
Er, Sie ,Es ismin yalın halleri için durur.Örnek vermek gerekirse:
Er is mein Bruder. (O benim abim)
Sie ist meine Schwester (o benim kız kardeşim)
Es ist mein Hund (o benim köpeğim) gibi
Bunlar nominativ kullanımıydı. Burda mein'ın kullanımınıda açıklayayım mein benim manası verir.Aslında kökeni "ein" dır.Kişi eklerine göre mein,dein,sein,ihre,eure gibi şekiller alır.Sonrasında gelecek eki artikel belirler. Bruder ve Hundun artikeli der olup Schwester die dir.Bu yüzden son cümlede "meine" oldu.
Akkusativ ismin "i" halidir kabaca.Bunu kullandığın fiil belirler.En genel kullanımı
İch liebe dich. (Seni seviyorum) Akusativ durumlarda ich = mich du = dich er sie es Sie = sich ihr = euch Wir = uns
Ayrıca artikellerde değişim gösterir. das das kalır die die kalır ama der den olur.
şeklini alır.Sie ile sie arasındaki fark saygıdan kaynaklıdır.Hiç tanımadığın bir toplulukla veya kişiyle konuşursan Sie olarak hitab edersin almanlar buna çok dikkat eder.Topluluğu tanıyorsan ihr kişiyse du diyebilirsin.
Dativ ise ismin -e -a halidir.Ama yine kabaca çünkü istisnaları olabiliyor.Bu halide yine fiil belirler.
Das, Der Dem olurken Die Der formunu alır.
Ich gebe dir mein Buch (Kitabımı sana veriyorum) Burda mein ıda cümleye dahil ettik dativ nesnemiz dir akkusativ nesnemiz ise Buch.
Dativde ise zamirler şöyle değişir : ich = mir du = dir er es = ihm sie Sie = ihnen wir = uns ihr = eure
Şimdi dativ cümlede akusativi farklı şekilde kullanalım
İch gebe dir meinen Hund. Hundun artikeli der dir Köpeğimi sana veriyorum da köpeğim i takısını aldığını görebiliyorsun.Der artikel akkusativde den olur demiştim.Bu yüzden meinen oldu.
Şimdi sıralamaya bakarsak cümlende aslında önce nominativ gelmeli ardından akkusativ dativ ve genetiv kısaca alfabetik sıra ile.Ama şimdilik buna aldırmana gerek yok cümlende bunlarla istediğini verirsin zaten.Netten almanca döküman bulman çok zor almanca eğitim siteleri var ama dediğim gibi almanca.
-
robotix başta olmak üzere ilgilenen herkese teşkkür ediom :)
-
İşe yaramayan bi dildir. İngilizce rulez!
-
7 sene Almanca gördüm,İngilizceyi daha iyi biliyorum.İngilizcem "he she it,was were" seviyesinde :)
-
imzamdaki gibi Scheiß‘ doch drauf = siktir et :D kopya çekin lan bu kadar zamanda öğrenemediysen daha neye uğrasıyon :D yardımlaşın sınawda arkadaşlığınızı dostluğunuzu kardeşliğinizi gösterin birbirinize :D
-
hazırlıkda ingilizcenin yanında gösteriyorlardı iki saat haftada,ich möchte inegöl köfte ve ich trinke ayrandan öteye gidemedik
ders kitabının ismi ilginçti zaten:ping pong
-
karatahta bunu yazdı:
-----------------------------hazırlıkda ingilizcenin yanında gösteriyorlardı iki saat haftada,ich möchte inegöl köfte ve ich trinke ayrandan öteye gidemedik
ders kitabının ismi ilginçti zaten:ping pong
-----------------------------
aynen bizimki de ping pong du ve lise2 deyim hala pingpong ne iğrenç bi kitap öle ya