Almanya 2030'Da Elektrikli Araçlara Geçiyor
-
Florenzi bunu yazdı
Haberin orjinal kaynağı var mı ki? 13 yılda 'tamamen' geçmek hem ütopik hem de olmayacak birşey. O sıfır emisyon değil, çok düşük bir değerdir. Mesela 2020'den önceki arabalara müsaade edilmez. İçten yanmalı motorların bi en az 100 senesi daha var çünkü.
Hocam vaktin varsa daha detaylı bir anlatım alabilir miyiz?
Motorlar hakkında çok bir bilgim yok ama hala daha yeterince verimli kullanılamadıklarına dair kabataslak bir şeyler okudum. Buna mı dayandırıyorsun yoksa başka bir sebebi mi var?
-
Florenzi bunu yazdı
Haberin orjinal kaynağı var mı ki? 13 yılda 'tamamen' geçmek hem ütopik hem de olmayacak birşey. O sıfır emisyon değil, çok düşük bir değerdir. Mesela 2020'den önceki arabalara müsaade edilmez. İçten yanmalı motorların bi en az 100 senesi daha var çünkü.
Sen motorları 100 yıl kullanıyorsun da 100 yıllık petrol yok. Petrolun zorlasan -ABD rezervleri falan- 30-40 yıl arası ömrü kaldı. Bu bilgide makine mühendisi bir prof. un yazdığı kitapta geçiyordu.
Elektrikli arabalara istesinler şimdide geçerler fakat amaç petrolün son damlasına kadar nemalanmak.
-
Ortaya başka bir çevre problemi olan, bu araçlarının pillerinin nasıl geri dönüştürüleceği çıkıyor. Hatta daha öncesinde ise bu pillerin üretiminde kullanılan değerli metallerin tedariğinde yer alan gelişmemiş ülkeleri son hız sömürüye devam edip etmeyecekleri gibi konular bu kararlarındaki asıl amacı ortaya çıkaracaktır. Yine de olumlu bir adım olacak.
-
https://www.youtube.com/watch?v=AITU9Z6PisM#t=354.173143
videoda adam işi özetlemiş. bütün gerçekliği ile mevzuyu anlatmaya çalışmış.
biraz faklı teknolojiler ile elektrikli araba ile dünya turu bile yapılabilir bence.
düşünsenize arabanın tavanı komple güneş paneli ile kaplı. zaten pil ömürünü uzatmak için araba iniş aşşağı giderken şarj olma gibi şeyleri eklemişler.
bunun yanında diğer destek teknolojilerde eklenirse süper olur.
-
Şimdi aklıma geldi. Bir belgeselde izlemiştim. Araba üreticileri 94-95 yılı gibi elektrikli arabaya geçmek istiyorlar hatta üretim bile yapıyorlar ancak petrol firmalarının baskısı sonucu vazgeçiyorlar üretilen elektrikli arabalar hurdaya ayırılıyordu.
-
aksata bunu yazdımkyb bunu yazdıFlorenzi bunu yazdı
http://www.reuters.com/article/us-autos-emissions-germany-idUSKCN1280G7
Teknoloji katlanarak ilerleyen bir sey. Bence hicte utopik değil. Valla ben patlamali motorlari hep ilkel bulmusumdur.
Tesla yeni urettigi batarya ile 500km gidiyor. Bu hizla gelismeye decam ederse tesla her turlu 10 seneye kullanilacak hale gelir
bence tesla gayet kullanılacak halde. ülkemiz için tek eksiği elektrik istasyonları. abd, japonya gibi yerlerde oldukça fazla sayıda istasyon var. abdde yollarda görünüyormuş bolca tesla.
-
Bu kadar çabuk olacagını zannetmiyorum. Çünkü petrol için bu kadar olaylar savaslar cıkarılmıs milyonlarca insan ölmüs ve kan dökülmüs ise en az 50 yılı daha var. Bir sekilde birşeyler uydurur ve yine benzin petrole muhtac ederler. Bu kadar basit olacagını sanmıyorum.
Ve ayrıyetten oldum olası dijital arabaları ve elektrikli arabaları sevemedım gitti. Araba dediginde kontaga bastıgında ya da calısırken o motor sesi duyulacak. Araba araba gibi kullanılır ya :)
Simdi tesla klasmanına gelelim tesla parasına bmw 7 ya da audi a8 ya da mercedes s serisi deseler yemin ederim teslaya benzin döküp yakarım.
Elektrikli böyle her tarafı dijital araba nedir ya yeni arabalara bile sanal gösterge koydukları için kızan adamım ben :D
-
Roark bunu yazdı
Bu kadar çabuk olacagını zannetmiyorum. Çünkü petrol için bu kadar olaylar savaslar cıkarılmıs milyonlarca insan ölmüs ve kan dökülmüs ise en az 50 yılı daha var. Bir sekilde birşeyler uydurur ve yine benzin petrole muhtac ederler. Bu kadar basit olacagını sanmıyorum.
Ve ayrıyetten oldum olası dijital arabaları ve elektrikli arabaları sevemedım gitti. Araba dediginde kontaga bastıgında ya da calısırken o motor sesi duyulacak. Araba araba gibi kullanılır ya :)
Simdi tesla klasmanına gelelim tesla parasına bmw 7 ya da audi a8 ya da mercedes s serisi deseler yemin ederim teslaya benzin döküp yakarım.
Elektrikli böyle her tarafı dijital araba nedir ya yeni arabalara bile sanal gösterge koydukları için kızan adamım ben :D
bana sorarsan bu bir savaş. gm battı. abd tesla'yı kurdu ve karşı atak olarak vw emisyon skandalını çaktı. almanya da 2030 muhabbetini çıkardı. gizli bir savaş oluyor ama biz bilmiyoruz gibi geliyor. belki de üçüncü dünya savaşının başındayız.
-
Hocalar haberi hepinizin başka yerleri ile okudugunu görüyorum. Bütün almanya bütün avrupa 2030 da tüm benzinli ve dizel araçları çöpe atmayacak.
Yine daha önce norveç ve hollandada da oylanan kanunlara göre size sıfır araç satış bitiş tarihi veriyorlar. 2029 model bir araç aldıgınızda kullanmaya devam edebileceksiniz.
Zaten almanyada biliyor bütün dünyada biliyor fosil yakıtlı araçların artık ömrünü tamamladıgını bu kadar uzun dediğiniz süre hiçte uzun değil bütün dünya otomotiv sanayinin elektrikli araçlara geçmesi için 2 yıl yeterli
tabiki firmalar zarar etmeyeceği şekilde bir tarih ayalamışlar oyksa almanya gerizekalımı da dünyanın otomotiv başkenti kendi ayağına sıksın :)
Araçlar kullanılabilecek tabiki 2029 yılında benzin alacak kadar paranız olursa . ozamana kadar yeşil enerji üle üretilen elektrik maliyetleri çok daha düşmüş olacaktır.
yok içten yanmalı motorların 100 yılı varmışta 50 yılı varmışta tüm ülkeler anlaşsa 2 yıla biter , ancak yavaş yavaş anca bitecek işte.
not : arap ülkelerinin akıllı ve küçük olanlarının hepsi zaten finans sektöründe zenginler , digiturk ü aldıkları gibi bütün dünyada bir çok markaya sahipler bankalar kanallar etc. yani petrol bittiğinde fakirliğin devam edeceği lkeler hala fakir olan suriye ırak iran afrika gibi ülkeler olacak.
-
Roark bunu yazdı
Hacıt bir Mercedes in BMW in elektrikli arabalara yaptığı yatırımları araştır istersen. :)
Senin istediğin illa sesse onu yaparız o kolay iş. F35 jet uçağının sesini de çıkarırız kontağı çevirdiğinde :))))
SkynetX tarafından 09/Eki/16 22:58 tarihinde düzenlenmiştir