Almanya İçin 1 Haftalık Vize
-
unbalanced bunu yazdı
bak yazımda dedim ki kültürel olarak eksikleri var.. o adamlarda taharet olayı yok ama onun yerine özel bir ıslak mendil kullanıyorlar dezenfekte için. Ev arkadaşların birisi isviçreli türk ama almanyada büyümüş, diğeri de has alman. Yani öyle pis değil gayet bakımlı temiz v.s.
Bu temizlik konusu çok ayrı bir şey, onların eksikleridir, akan suda yıkanmayı müslümanlardan öğrenmişlerdir, küvet denilen şey aslında pis su ile yıkanmaktır, çünkü su sabit kalıyor ve vücudun pisliği o su içinde birikiyor ve insanlar yine bu suyla yıkanıyor.. Ayrıca bir aile suyu değiştirmeden aynı suyla yıkanıyorlardı.. Bu pislikten kaynaklı elbette. ama ne yazık ki biz de batıya benzeme çabalarında küveti türkiye ye getirmişiz.... adamların bilimini alacağımıza kültürünü almaya çalışmışız
varta olayına gelince sonuçta bir alman malı ya da öyle kurulmuş. iş sadece varta da bitmiyor ki, adamların yığınla markaları var. mesela bugün skoda dediğimiz araç markası almanların ama bunu kuranlar çek'ler. pek bilinmez ama skodanın arabalarının yanında tramvayları v.s. de var.. Ben dünyaca ünlü tanınan türk markası bilmiyorum var mı öyle? ancak ırakda, suudi arabistanda bir kaç gıda malzemesi vardır.. Onun dışında bizim teknolojimiz berbat. Bırak her hangi bir aracı v.s., dünya çapında bir websitemiz, bir software imiz bile yok.. İşte bu sebeple geri kalmış olan bizleriz almanlar değil.. Dünyanın en disiplinli millet de onlar. Çok alman öğrenci tanıdım, inanılmaz bir sistemleri var. 10 saat dersi aralıksız pür dikkat izleyebilirler. Diğer yabancı öğrenciler (türkler dahil) bir kaç saat sonra başka şeylerle ilgileniyorlar.. O yüzden ben alman disiplini öğrenmeye çalışıyorum şimdi..
Ahi irk ilan edin hocam almanlari o zaman tapin onlara ne diyim
Kimseyi buyutmeyin gozunuzde calistirick adamlari yoktu evvelden
-
konuyu nerelere çekiyorsun böyle? adamlar sistematik çalışıyor, disiplinliler.. bunları söylemek kötü bir şey mi ya da örnek almak kötü bir şey mi? ben adamların kültürünü, dinini alalım demiyorum ki (zamanında yapılan/yapılmak istenen buydu) ben adamların sistemlerini alalım biz de bu şekilde ilerleyelim diyorum. Bugün isviçre bile alman disiplini ile çalışıyor. Bir tarlada çalışan işçi sadece yarım saat yemek molası verir ve işini düzgünce yapar bitirir evien gider. türkiye de tarlada çalışanlar her bir iki saatte bir çay molası veriyor, sohbet ediyor v.s. O yüzden bu adamların memleketi yemyeşil, istediği kalitede ürün üretebiliyor.. Biz ise tembeliz. İşin hep kolayına kaçarız, hazırcıyız.. Ben kendimi böyle tanımlamak istemiyorum. O yüzden değiştirmeye çalışıyorum. Sen tipik türk mantığı ile hareket edebilrsin sözüm yok ona
-
under reklam mesajini sildi