Almanyaya Gitmek İçin Neler Gerekiyor
-
arkadaşlar konu gayet açık almanyaya gitmek istiyorum bi kız arkadaşım var 12 senedir orda yaşıyor fakat alman vatandaşı değil oturumu çalışma izni herşeyi var ..
en azından 30 günlük gidip yanında kalacagım, temelli kalmak istiyorum ama 30 günlük bile gidebilmem için ne gibi engeller çıkar pasaport vize vs ne gibi evraklar gerekir
okumuyorum ve şuan çalışmıyorum 6 ay önce dükkanımı kapattım sosyal güvence olayı şuan için yok almanların dikkat ettiği bir konuymuş yardımcı olursanız sevinirim
-
sigortan olmaması, işsiz olman vs..dezavantaj. ama zengin olduğunu beyan edersen bu açığı kapatırsın. şöyle kendi adına açılmış bir hesapta 15/20 milyar gösterebilirsen iyi olur.
-
davet yollamasi lazim turist olarak gelirsin
-
zaten davetiye yollayacak bi şekilde ama sorun cıkarmı o önemli .. diyelim parayı ayarlayamadık almazlarmı
-
almanyaya vize çok çok zor aslında sırf t*şşak geçmek için tam alman sınırının oraya damsız girilmez diye yazı asacan :))
-
kaçak git.
-
Hocam davetiye yoluyla gidebilirsin.Adamlar herşeye bakıyorlar yalnız.Resmen insanı çileden çıkarıyorlar.Türk insanı vebalıymış gibi kalın camlar ardından konuşuyorlar konsoloslukta.Temelli gitmek istiyorsan aile birleşimi olarak gidebilirsin.Sanırım bunun içinde almanca şartı koşuyorlar.
-
arkadaşlar bilgi verdiğiniz için tşkler bu arada yazmayı unuttum evlenme durumumda var yani .. onunla evlenirsem daha kolay olur diye düşünüyorum umaırm cevresınden bilen duyan vardır bi bilgi verirse sevinirim ya
-
sadece davetiyeyle iş bitmiyor. davetiye, sadece işini kolaylaştırır. sigortasız, işsiz, parasız sadece davetiyeyle hallolsaydı almanya, bağcılar-çinçin-kadifekale gibi bi yer olurdu.
-
vize almak için zorluk çıkarıyorlar özellikle schengen vizesi almaya bak ilk defa alıyorsanız bir sürü evrak isteyeceklerdir. ilk defa schengen vizesi alırsan sonraki schengen vizesinde zorluk çıkarmazlar. hiç pasaportun yoksa ;
- lacivert pasaport en az 2-3 yıllık olacak tahminim harç parasıyla beraber maliyeye yatırılan tutar vardı 500-600 TL vardır ayrı ayrı şuanki fiyatı tam bilmiyorum 2010 fiyatlarından hesaplıyorum arkadaşlar yanlış anlamasın.
vize için gerekli belgeler bildiklerimi söylüyorum.
- schengen vizesi ankaradan alınacak 100-150 TL vize parası tek kişilik
- geliş gidiş uçak rezervasyonu yaptıracaksın uçak fiyatları genelde değişkendir en düşük fiyat 200-500 euro arası değişken tek kişilik gidiş geliş
- son 6 aylık maaş bordrosu fotokopisi, banka cüzdanı (bankada paran olduğuna dair belge en az 4 000 TL den aşağı olmayacak). çalışmıyormuşsun o zaman işin çok zor kız arkadaşın Türkiye'ye gelsin beraber gidersiniz çünkü almanca biliyormusun bilmiyorsan mühür basma yerine gelince sana sorular soracaklar baktı senin iş uzun sürecek seni bir odaya çekecekler orda sorgulayacaklar. Giderken kız arkadaşın havaalanında seni karşılasın telefon numarasınıda mutlaka kağıda yaz pasaport kısmında o numarayı ver ararlar sonra kız arkadaşın seni almaya gelir. Almanyaya girişte pasaportuna bir etiket yapıştıracaklar ertesi günüde karakola gitmen gerekiyor karakolda ise kalacağın yerin adres bilgilerini vereceksin adamlar bilgisayarda kontrol edecekler böyle bir yer var mı diye varsa birde karakolda etiket yapıştıracaklar. 30 gün sonra tekrar seni kontrol edecekler ülkesine (Türkiyeye) gitti mi diye sakın kaçak kalmayı aklından bile geçirme çünkü kaçak ihbarı verirler bütün avrupa birliği ülkesinde aranırsın yakalandığında ise bir daha avrupa ülkesi hayal avrupa ülkelerine gidemezsin yasaklılar listesinde yerini alırsın. Ayrıca, kız arkadaşında sana kefil olacağı için onunda başını yakarsın seni Türkiyeye gönderdikleri gibi kız arkadaşını ve ailesinide Türkiyeye gönderirler hiç belli olmaz. Schengen vizesini alırsan almanya ve avrupa birliği ülkelerinde 3 ay kalabilirsin. Bekar ve çalışmayanlar için vize alman çok zor bu yüzden tanıdık bir şirket varsa ordan maaş bordrosu falan çıkart birde şirketin evraklarını isteyecekler (şirketin imza sirküleri, son 6 aylık maaş bordrosu fotokopisi, ticaret odası belgesi, almanyaya ziyaret amaçlı olarak şirket müdürüne imzalanacak dilekçe, (dilekçede her türlü sorumluluk şirketimizce karşılanacaktır v.s. diye dilekçe var),
- Kız arkadaşının davet yazısı aslı (faks kabul etmiyor konsolosluk)
- 35.000 euroluk seyahat sigortası tek kişilik (sigortacılardan alınıyor fiyatı 35-50 TL arası)
- schengen vizesi formu (konsolosluktan alınıp doldurulacak)
- fotoğraf kaç adet bilmiyorum ama her ülkenin farklı fotoğrafı olur mesela ; abd sadece yüzünün yani çenenin altı görünmeyecek şekilde önden çekilmiş foto isterler, avrupa ülkeleri ise boğaz tarafından altının çekilmesini istemezler yakın çekim istiyorlar genelde). onu fotoğrafçılara sor onlar bilir genelde.
Bunlar bittimi hayır bitmedi ülkeye giriş yaptığındada sorgudan geçeceksin nakit para almış mı kredi kartı var mı dönüş bileti almış mı onlara bakacaklar yanına nakit para almazsan giriş yapmana izin vermezler geldiğin gibi bir odada bekletilirsiniz bir başka uçakla geri dönüşünüzü yaparlar. yeterki yanında euro nakit para olsun, kredi kartı olsun birde geri dönüş uçak bileti olsun sonra rahat rahat gezersiniz.
Almanya vizesini alamazsan başka bir avrupa birliği ülkesi için vize al yani schengen vizesini al (Almanyaya en yakın ülkeler hollanda, belçika, ingiltere gibi) bu ülkelerden birinden schengen vizesi alabilirsen almanyaya geçişin kolay. Arabayla kız arkadaşın veya otobüsle seni almaya gelsin beraber gidersiniz almanyaya vizesiz giriş yaparsın. Schengen vizesini aldığında ikinci kez almanyaya gidecek olursan bu sefer zorluk çıkarmazlar sanırım çünkü güvence verdin. -
vize + pasaport