folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Almanyaya Gitmek İçin Neler Gerekiyor

Almanyaya Gitmek İçin Neler Gerekiyor

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Amd-x
    Amd-x's avatar
    Erkek

Federal Danıştay, Almanya'da kalmayacağını garanti etmeyene vize verilmemesi yönünde karar aldı. Buna göre Dışişleri Bakanlığı, vize başvurularını, Almanya'da kalma şüphesi olduğu gerekçesiyle reddedebilecek.

Leipzig'de bulunan Federal Danıştay bu yöndeki kararını Faslı bir kadının başvurusu üzerine 11 Ocak'ta verdi.

Faslı kadın, eski eşinin yanında Almanya'da yaşayan 12 ve 9 yaşlarında iki çocuğunu ziyaret etme amacıyla Almanya'nın Rabat Başkonsolosluğu'ndan vize başvurusunda bulundu. Başkonsolosluk, kadının vize talebini Almanya'dan ülkesine dönmeyeceği şüphesi bulunduğu gerekçesiyle reddetti.

Dava karşılıklı temyizlerle Federal Danıştay'a kadar gitti. Danıştay, 11 Ocak 2011'de aldığı kararında kararında kadının, çocuklarını ziyaret edip kısa süre sonra ülkesine dönmeyeceği ve Almanya'da sürekli kalmayı planladığı şüphesi olduğunu gerekçe göstererek vize talebinin reddedilmesini onayladı.

Türkleri etkiler

Almanya Türk Toplumu Genel Başkanı Kenan Kolat ise Danıştay'ın kararından en çok Türklerin olumsuz etkileneceğini söyledi. Kolat "Çıkan karar Türkiye'den Almanya'ya akraba ziyaretlerini zorlaştıracaktır" dedi. Berlinli Avukat Canan Bayram da Danıştay'ın aldığı kararın bundan sonra vize almayı zorlaştıracağını belirtti.

Vize mağdurları artacak

Berlinli avukat Canan Bayram, "Dış temsilcilikler zaten vize vermede zorluk çıkarıyorlardı. Bu kararla elleri daha güçlendi. Eskiden vize talebi reddedilenler dava açabiliyordu. Mahkemde orta yol bulunuyordu. Ve genelde de vize talebi yerine geliyordu. Bu karar sonrası artık vize talebi reddedilenler hukuki yollara başvursalar bile sonuç alamayacaklar. Birçok vize mağduru olacak" dedi.

böyle bir haber okumuştum.

Etki edermi etmez mi bilemem ama. :|

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    alibaba
    alibaba's avatar
    Erkek

aklında bulunsun schengen için en kolay vize veren ülke italya. almanya schengene dahil olduğu için herhangi bir schengen ülkesinden vize alıp gidebilirsin. uçakla gideceksen özellikle alman vizesi isteme ihtimalleri var ancak pek rastlanmıyormuş duyduğum kadarıyla.

edit: italya vizesi dolayısıyla genel olarak schengen vizesi için gerekli olan belgeler için www.idata.com.tr bakabilirsn.

Rakı, şarap içiyorsam sana ne, Yoksa sana bir zararı içerim. İkimiz de gelsek kıldan köprüye, Ben dürüstsem sarhoşken de geçerim.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Triumph
    Triumph's avatar
    Erkek

türkiye ab'ye girse. tüm araplara 1000 dolara şengen satsa. hem tüm avrupa müslüman olur hem biz zengin oluruz:)

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Böcüklerin Efendisi
    krypt
    krypt's avatar
    Erkek

Para.

while (1<2)
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GICIKCAN
    GICIKCAN's avatar
    Erkek

alibaba bunu yazdı:
    -----------------------------

aklında bulunsun schengen için en kolay vize veren ülke italya. almanya schengene dahil olduğu için herhangi bir schengen ülkesinden vize alıp gidebilirsin. uçakla gideceksen özellikle alman vizesi isteme ihtimalleri var ancak pek rastlanmıyormuş duyduğum kadarıyla.

arkadaş doğru söylüyor bende öyle duyumlar almıştım. En iyisi başka bir ülkenin schengen vizesini alıp almanyaya karayolu ile gitmek mantıklı. Çünkü ben bu olayları yaşadığım için yazdım özellikle ilk kez almanya'ya girişte bu zorlukları yaşadım almanyadan sonra türkiyeye döndüm bu sefer hollandaya gezmeye giderken girişte elemanları ikna edene kadar ebem zikildi aynı şekilde almanyada'da oldu. En kolay yoldan zorlanmadan schengen vizesi alıyoruz ama ülkeye girişe gelince zorluk çıkarıyorlar. Psikopat elemanlar bavullarını herşeyini masaya boşaltıyorlar belli olmuyor ama aralarında iyileride var. Almanyadan sonra en zorluk çıkaran ülke hollanda. HolyOne aytek hocada bildiğim kadarıyla şuanda hollandadaymış çalıştığı şirket ile gitmiş olabilir ama aytek hocaya sor bakalım nasıl giriş yaptı hollandaya ona göre ilk hollandaya gidersin ordan karayolu ile 1-2 saatte almanyaya ulaşırsın. 1 ay değil 2-3 ay kalmaya bak hocam 

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaviGozluDev
    MaviGozluDev's avatar
    Erkek

özetle adamlara, almanyaya kapağı atmak için değil bi süre durup ülkene dönmek için gittiğini kanıtlaman gerek.. okuyorsan okulunun herhangi bi organizasyonu varsa mesela ona katıl o zaman sorun olmaz ; erasmus vs gibi hareketlerde dahil.. belli bi süredir çalışıyorsan, o da bi avantaj olabilir devlette çalışıyosan daha iyi.. ama her türlü almanya zorluk çıkarıyo Türklere kendilerince bazı haklı sebeplerden ötürü.. baktın almanya olmuyor, hollandaya yönel hocam 

.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    babybash22
    babybash22's avatar
    Erkek

sağolun arkadaşlar az çok ta olsa kafamda bir düşünce oluştu ..neler yapılması gerekiyor az çok belli oldu tşk ederim herkese ama eklemek isteyen olursa okumak isterim tşkler

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    raul
    raul's avatar
    Erkek

dünyanın en sikindirik en depresif  ülkesi. gidip te memnun olanını görmedim ben . bi bok yok emin ol . parayı kıza yolla o gelsin buraya

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaviGozluDev
    MaviGozluDev's avatar
    Erkek

raul bunu yazdı:

dünyanın en sikindirik en depresif  ülkesi. gidip te memnun olanını görmedim ben . bi bok yok emin ol . parayı kıza yolla o gelsin buraya

"

gidip te memnun olanını görmedim ben"  

biz 

tanışmadıkta ondan görmemişin hocam :)

.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    XCoder
    XCoder's avatar
    Erkek
    raul bunu yazdı:

hahahah...

The ability to destroy a planet is insignificant next to the power of the force.
Toplam Hit: 8477 Toplam Mesaj: 31