folder Tahribat.com Forumları
linefolder İş - Güç, E-Ticaret, Alışveriş
linefolder Alternatif İş: Solucan Gübresi Üretmek

Alternatif İş: Solucan Gübresi Üretmek

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cemnet
    cemnet's avatar
    Erkek

Duyan oldu mu bilmiyorum ama geçenlerde bu işi araştırmaya koyulduk biz haberlerde de çıktı zaten. Öğrendiklerimi paylaşayımda imkanları olan varsa belki ilgilenen olur mantıklı güzel bir iş çünkü. Geçen hafta Edirneye gittik çiftlik gezmeye orda bi çok bilgi aldık. 

Solucan toprak yiyen ve onu geri sıçan bir hayvan. Yanlız toprağı içinden çıkarırken bitkiler için çok faydalı olan bir takım şeyler ekliyor bu toprağa. ve atıyorum 10 kg toprağı sıça sıça 15 kg yapıyor. Sizde o işlenmiş yeni toprağı kendi mahsulunuzde kullanıyorsunuz sonuç %40 daha verimli/kaliteli/hızlı ürün elde ediyorsunuz.

Sonuç olarak tarımcılara toprak satıyorsunuz.. Özellikle çaykurun bayağı bir ihtiyacı oluyormuş. Hatta bu ihtiyacı ithal ederek tamamlıyorlarmış. Günümüzde bu iş şuan 3-5 yarı profesyonel firma tarafından yapılmaya başlandı. 

kaliforniya solucanı en etkili olanıdır bu işin.

Tesisi kurduktan sonra elinizdeki solucan adedine göre toprağı meydana getirip satışa başlıyorsunuz. Edirnede bu işi yapanla görüştüğüme göre(başka insanlarda vardı) şuanda yetiştirmekte zorluk çekiyorlarmış. Talep çok fazla yani. 

Çok büyük bir tesis kurmanıza gerek yok ortalama 20 bin tl ile girilebilir bu işe. Büyütmek sizin elinizde tabilki.

Mama dedikleri gübreli toprağı verdiğinizde solucanlar daha hızlı çalışıyor.. Sizde kendi taktiğinizi bulabilirsiniz örn; çay demini aralara karıştırmakda faydalıymış..

evet durum bu imkanınız varsa ilgilenilecek bir iş kesinlikle.

http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/24862970.asp

http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/24437874.asp

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HeYeT
    HeYeT's avatar
    Erkek

Hocam bende intte okumuştum adam gerçekten iyi kazanıyordu. Tabi bu işe girmek için tesisi görmek gerek sahipleriyle enli boylu konuşmak gerek

matematik24.com
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    shadowjedi
    shadowjedi's avatar
    Erkek

''Atıyorum 10 kg toprağı sıça sıça 15 kg yapıyor.''

İş tanımın süpermiş hocam :-)

Takdire şayanı olmaz bu işin...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cemnet
    cemnet's avatar
    Erkek
    HeYeT bunu yazdı

Hocam bende intte okumuştum adam gerçekten iyi kazanıyordu. Tabi bu işe girmek için tesisi görmek gerek sahipleriyle enli boylu konuşmak gerek

tesis denilen şey sadece kapalı bir alan, içine toprak koyabileceğin bir düzenek(alttan 10 cm 10 cm alabileceğin) bide aldığın toprağı biriktirebileceğin toprak alanı. Manuel bi sistem çoğunlukla bu iş. 

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cemnet
    cemnet's avatar
    Erkek
    shadowjedi bunu yazdı

''Atıyorum 10 kg toprağı sıça sıça 15 kg yapıyor.''

İş tanımın süpermiş hocam :-)

hocam basit olsun diye öyle anlattım sadeleştirdim işte sizin için:)

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LeveragEffect
    LeveragEffect's avatar
    Homo

Bunu YTÜ'de Kimya Mühendisliğinden bi kız projeleştirdiydi TÜBİTAK ile. Hatta bizim arkadaşın arkadaşı. Şindi çok güzel parası varmış.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Dos_Attach
    Dos_Attach's avatar
    Erkek

solucanları nerden bulucaz hocam

Dolar Ve Euro zulada elimde çek defteri, bir imzayla işin tamam arabanı çek serseri.!
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Lotus
    Lotus's avatar
    Homo

çizik dursun 

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cemnet
    cemnet's avatar
    Erkek
    Dos_Attach bunu yazdı

solucanları nerden bulucaz hocam

bu işi yapanlar örnek bizim edirneye gittiğimiz adam satıyor. Bu işi yapman için kendi aralarında teşvik ediyorlar çünkü çok fazla talep var ve müşterilere yok demek istemiyorlar. Müşteri adamı aradığında eğer elinde yoksa bile senden alıp ona verme gibi ince hesapları bile var yeterki olsun

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FOXXLY
    FOXXLY's avatar
    Erkek

babam geçen bahsetmişti. çok işe yarıyormuş solucanlar filan diye. çokda para varmış dediydi :C

kelimeler albayım bazı anlamlara gelmiyor.
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Meczup
    1049
    1049's avatar
    Homo

Bunu benim pedere söyleyim de bi düşünsün. Her sene tarladan götün götün içeri gireceğine böyle akılcı işler yapsın bari. Eğer dediğin gibi 20 bin lira gibi düşük ücretlerle girilebiliyorsa gözün kapalı girilir bu sektöre.

dudaklarına değen yağmur bir parça rujundan çalar. dudaklarına değen yağmur bile, bir parça rujundan çalar. benim değemediğim o dudaklarına değen yağmur, bir parça rujundan çalar. // bi gün buralarda yeni bir ağaç yeşerecek ve biz gölgesinde mürekkepler tüketeceğiz //
Toplam Hit: 4412 Toplam Mesaj: 36