folder Tahribat.com Forumları
linefolder İş - Güç, E-Ticaret, Alışveriş
linefolder Alternatif İş: Solucan Gübresi Üretmek

Alternatif İş: Solucan Gübresi Üretmek

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cemnet
    cemnet's avatar
    Erkek
    FOXXLY bunu yazdı

hadi solucanı aldın 10.000 solucanı ayıklayıp nasıl üstündeki toprağı alacaksın.

kürekle atsan, her kürekte hayvan telef olur tek tek ellemi atacan öte tarafada altındaki sıçtığı toprağı alacan.

oda basit. toprak 1 metre uzunluğunda diyelim. Solucan hep üst tarafta duruyor aşşada in cin top oynadığında alttan 20cm - 40 cm arası toprak çekip kenara atacaksın. bende ilk onu düşünmüştüm :D

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hsyN
    hsyN's avatar
    Erkek
    cemnet bunu yazdı
    FOXXLY bunu yazdı

hadi solucanı aldın 10.000 solucanı ayıklayıp nasıl üstündeki toprağı alacaksın.

kürekle atsan, her kürekte hayvan telef olur tek tek ellemi atacan öte tarafada altındaki sıçtığı toprağı alacan.

oda basit. toprak 1 metre uzunluğunda diyelim. Solucan hep üst tarafta duruyor aşşada in cin top oynadığında alttan 20cm - 40 cm arası toprak çekip kenara atacaksın. bende ilk onu düşünmüştüm :D

hocam toprağı ıslattın mı hava almak için yukarı çıkar solucanlar, sen de aşağıdan çekersin, yoksa solucanlar toprakta kafalarına göre takılıyo sanırım :) yalnız solucana para vericez tamam da bi de tutacağımız yerin kirası şuyu buyu var, bu hayvanlar soğuğa dayanıklıysa karsta arsamız var, karsın toprağı zaten en verimli toprak türü. ama bursada 2.5 trilyonla girmişler onlar sektörün suyunu kurutmasın?

test 1 2
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cemnet
    cemnet's avatar
    Erkek
    hsyN bunu yazdı
    cemnet bunu yazdı
    FOXXLY bunu yazdı

hocam toprağı ıslattın mı hava almak için yukarı çıkar solucanlar, sen de aşağıdan çekersin, yoksa solucanlar toprakta kafalarına göre takılıyo sanırım :) yalnız solucana para vericez tamam da bi de tutacağımız yerin kirası şuyu buyu var, bu hayvanlar soğuğa dayanıklıysa karsta arsamız var, karsın toprağı zaten en verimli toprak türü. ama bursada 2.5 trilyonla girmişler onlar sektörün suyunu kurutmasın?

zemindeki toprağı almıyorsun zaten büyükcene bir yapı kuruyosun toprağı tutacak. Ardından toprağı gübreleyip karıştırıp öyle veriyosun solucana. Etrafı kapalı bir alan olsun yeterli.

Ayrıca bursada o işi yapanların amk ben sizi yıldırmasın bu mantığa göre her işin büyüğü var hiç bir iş yapmayağ biz. ayrıca şuan talep çok fazla bu işe pazar büyük ürettiğiniz toprak elinizde kalmaz. Çok insan araştırıp bu işe girmeye çalışıyor şu aralar bilginize..

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tutum
    tutum's avatar
    Erkek

O kadar solucan almaya ne gerek var bunlar bölünerek çoğalmıyor mu. Al eline makası hepsini böl dörde iki ay sonra yine böl, bir sürü solucan olur :D hem de genç.bir de solucana verilen gübre nasıl birşey? onun fiyatı da artar o zaman. Ya da o gübreyi üretip satabilirsiniz.

https://youtu.be/-bvKwS7GeVs
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cemnet
    cemnet's avatar
    Erkek

Gübre (mama) dedikleri köylerde olan at,inek vb hayvanlardan temin ediliyor. Ama püf noktası var o işin dinlendirmek. 

Yani direk alıp koyarsanız bilmem ne asit oranları zarar veriyormuş alttan havalanacak şekilde 1 hafta kuru bir yerde dinlendiriyorsunuz. Ondan sonra solucana veriyorsunuz.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Jay-Jay
    Jay-Jay's avatar
    Erkek

nereye sıçacak bu solucanlar :D

Werner Heisenberg
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    endenius
    endenius's avatar
    Erkek

öyle her gazete televizyondakini yapmaya kalksak yandık aç kalırız

biz yapınca alan olmaz para etmez, kağıt üzerinde  çok karedebilirsiniz ama iş pratiğe dökülünce evdeki hesap çarşıya uymaz bir türlü

pazarını bulmadan hiç kimse böyle hülyalı işlere kalkışmasın

pazarını bulursun hakına mohuna girersin

ya batarsın ya çıkarsın

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zeyrekli
    zeyrekli's avatar
    Erkek

Bu iş yen değil, yanlış hatırlamıyorsam en az 5-6 sene önce bir vatandaş bildiğimiz konteynerların içerisinde yapmıştı bunu ilk olarak ve o vatandaş hayli zengin oldu bildiğim kadarıyla. Pisi pisine girilmez elbet ama o zamanda olay dikkatimi çekmiş ve araştırmıştım bayağı da para ne gezer bizde:) Velhasıl adamlar göz göre göre zengin oluyorlar, ince eleyip sık dokumakta fayda var ama bu işte para olduğuda bir gerçek, olanağı olan bence el atmalı...

Bilmem kaç bin (artık bilmiyorum) özgün makale referansı ile makale yazarlığı.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    THT2005
    THT2005's avatar
    Erkek

boktan para kazanma diye ben buna derim. hem zahmetli hemnde getirisi iyi.

yokmu başka para kazanma yolu a.k :)

Burası Türkiye... Yaşanacak , Yaşanmış , Yaşanan olayların hepsi normaldir.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    e-satis
    e-satis's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

çizik

Rizörvid
Toplam Hit: 4698 Toplam Mesaj: 36