folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Altın Kaplama Ve Malzeme - Metal Türleri Hakkında..

Altın Kaplama Ve Malzeme - Metal Türleri Hakkında..

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ZeNRoM
    ZeNRoM's avatar
    Erkek

Malümünüz geçen gün AliExpress'ten Takı Seti Almak konusunu açmıştım.. 

Şimdi bu Altın Kaplama ne oluyor ?  Solma yapar mı? Kullandıkça mı solar? Kullandıkça soluyorsa ortalama kaç ayda solar ? 

Malzeme:Kristal

Malzeme: Kübik zirkon

Metaller Türü: Altın Kaplama veya Platinum Kaplama

Malzeme: Altın Kaplama Kristal

Bazıalrında ise..

Malzeme: Kristal

Metal Türü: Altın Kaplama

Bunlar ne anlama geliyor? Tek tek açıklayabilecek konuya hakim arkadaş var mı ?

Hangi malzemeyi ve hangi metal türünü seçmeliyim ? 

Bunların hangileri solma yapar? Hangileri yapmaz ?

Ben hangisini almalıyım ? 

Özellikle @murdery hocamı konuya davet ediyorum.. Tabi ki konu hakkında bilgisi, duyumu ve deneyimi olanları da..

Hiçbir şey, apaçık ortada olan kadar aldatıcı değildir !
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tarikat Şeyhi
    HolyOne
    HolyOne's avatar
    Erkek

Ben de satılan altın kaplama kitlerini sormak istiyorum. Mesela bir iphone u 500 tlye altın kaplayabiliyorlar. Fakat bazı kimyasal kitleri satın alıp bunu kendiniz de daha ucuza yapabiliyorsunuz

Sanırım goldenset adlı bir firmaydı. Mesela böyle birşeyi kullanan varmı? Kaplanan malzeme ne kadar kaliteli duruyor? Hangi kitler alınabilir? evde bunu becermek zormu?

Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir!
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zork.
    torpedo_XL
    torpedo_XL's avatar
    Erkek
    HolyOne bunu yazdı

Ben de satılan altın kaplama kitlerini sormak istiyorum. Mesela bir iphone u 500 tlye altın kaplayabiliyorlar. Fakat bazı kimyasal kitleri satın alıp bunu kendiniz de daha ucuza yapabiliyorsunuz

Sanırım goldenset adlı bir firmaydı. Mesela böyle birşeyi kullanan varmı? Kaplanan malzeme ne kadar kaliteli duruyor? Hangi kitler alınabilir? evde bunu becermek zormu?

Hocam işin temeli elektroliz deneyidir. Evde çok basit bir şekilde 9v-12v bir pil, tuzlu ve/veya sirkeli su (yapabiliyorsan sülfirik asit çözeltileri gibi asit çözeltileri), kaplanacak metal, kaplanacak eşya ile kendin de yapabilirsin.

https://tr.wikipedia.org/wiki/Elektroliz

Bist bir google araması:

http://www.esigara.us/konu/evde-elektrolizle-bakir-ve-gumus-kaplama.6058/

Not: İnternette satılan kitler de bu dediğm yöntemdeki malzemelerin birleştirilip üstüne kar koyularak satılması şeklindedir. Adam atıyorum toz sülfirik asidi paketleyip kite ekliyor sana saf suyla karıştırması kalıyor.

torpedo_XL tarafından 20/Şub/16 15:15 tarihinde düzenlenmiştir

Bilge insanlar konuşurlar çünkü söyleyecek bir şeyleri vardır. Aptal insanlar konuşurlar çünkü bir şey söylemek zorundadırlar. Demokrasi, bir eğitim işidir. Eğitimsiz kitlelerle demokrasiye geçilirse oligarşi olur. Devam edilirse demagoglar türer. Demagoglardan da diktatörler çıkar. --Platon, Devlet                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RitmFarbRacourci
    RitmFarbRacourci's avatar
    Erkek
    şaşırmadım yine aynı adam @torpedo_xl temel bilimler şahane. @zenrom hocam benim bildiğim, mikron seviyesinde saatlerde kaplama yapılıyor. bunların kalınlık değerleri vardı. eski atkım kaplama kol saatlerinde Solma oluyormuş( ince mikron kaplama nedeniyle ). yeni saatlerde bu olmuyor Muş. takı setlerindeki durumu bilmiyorum. kübik zirkon ile ilgili durumu birara celal şengör hoca TV de bir programda mineraller üzerinden açıklamıştı, teke tek programında.

I'şıkY'ılı;^^`) Zk't^^` RnSySyTk.Ödl.SpRtÇzBşBkYd Kryptia.agogE Sa'd-l'Suûd az.ç'k 'lmyn'Dşn Pnct'tnAnNttn Blgi,YpBlgi 'Ct'nDrm.CmdyDrm.MdrnDrm hRşYdşR ClptcPth'Strsm M'nPhs' Ld,X/Y YrYnZmnGrçklk,AlgBzklğ KrzFrst'tr Tiytr' Pugchv,Jtrn,İmmlmn,FllngLef,Pik' SuprmcySprrty CoBehTh elFnmno:NzrioRonldo AdnKy TkSs,TkHrf(?) .RtNsTk.KvMp.Mk.TrmDyn ScklkNmRzgr ŞkHcBy ccp.kky Snrlr'Çz SnaSnLzmsn 'NsnKsknçtr BgDppr.MagllnCl'ds.S'thCro's Ch'kW'ng CreazioneDiAdamo^^`, Arctrs.Spic' ArcScnd,YySnye TrbProp,TrbJet,TrbFan ~3.10^5km/sn~343m/sn ~900-1240m/snMacH RamJt,ScRamJt Przdi^^' Tbu.XL Prsek MAtv^^` mLAT G'dWllHnting(f). 3id't^^` TareZmenPr ParaMotor TrflrVArsİlşklr (-)+.(/)*,~ ZminŞkil . ..Bu imza @SubZero tarafindan degistirilmistir. "Bu kadar uzun karmakarisik bir imza yapma diye uyardim ama heeheeeey(^^D)_hey kim söylüyor, kim dinliyor." Imzanizi SubZero'ya bilgi vermeden degistirmeyiniz. Tesekkurler...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Premium.
    h2so4
    h2so4's avatar
    Erkek
    HolyOne bunu yazdı

Şunu inceleyebilirsin holy apple watch i kaplıyor herif muhtemelen diğer telefon vb şeyleri de böyle kaplıyorlar https://m.youtube.com/watch?ebc=ANyPxKovgo5o2u3Trh8nHsEGy0rjdKMBL4-QetcGc1KZC6EzCdUprUegc7cOjImkLWUN42saRuMTh4MQclsf93T4D411ySqvpg&v=ZlJYqWOel4s

Toplam Hit: 834 Toplam Mesaj: 5
altın kaplama