Altın Kaplama Ve Malzeme - Metal Türleri Hakkında..
-
Malümünüz geçen gün AliExpress'ten Takı Seti Almak konusunu açmıştım..
Şimdi bu Altın Kaplama ne oluyor ? Solma yapar mı? Kullandıkça mı solar? Kullandıkça soluyorsa ortalama kaç ayda solar ?
Malzeme:Kristal
Malzeme: Kübik zirkon
Metaller Türü: Altın Kaplama veya Platinum Kaplama
Malzeme: Altın Kaplama Kristal
Bazıalrında ise..
Malzeme: Kristal
Metal Türü: Altın Kaplama
Bunlar ne anlama geliyor? Tek tek açıklayabilecek konuya hakim arkadaş var mı ?
Hangi malzemeyi ve hangi metal türünü seçmeliyim ?
Bunların hangileri solma yapar? Hangileri yapmaz ?
Ben hangisini almalıyım ?
Özellikle @murdery hocamı konuya davet ediyorum.. Tabi ki konu hakkında bilgisi, duyumu ve deneyimi olanları da..
-
Ben de satılan altın kaplama kitlerini sormak istiyorum. Mesela bir iphone u 500 tlye altın kaplayabiliyorlar. Fakat bazı kimyasal kitleri satın alıp bunu kendiniz de daha ucuza yapabiliyorsunuz
Sanırım goldenset adlı bir firmaydı. Mesela böyle birşeyi kullanan varmı? Kaplanan malzeme ne kadar kaliteli duruyor? Hangi kitler alınabilir? evde bunu becermek zormu?
-
HolyOne bunu yazdı
Ben de satılan altın kaplama kitlerini sormak istiyorum. Mesela bir iphone u 500 tlye altın kaplayabiliyorlar. Fakat bazı kimyasal kitleri satın alıp bunu kendiniz de daha ucuza yapabiliyorsunuz
Sanırım goldenset adlı bir firmaydı. Mesela böyle birşeyi kullanan varmı? Kaplanan malzeme ne kadar kaliteli duruyor? Hangi kitler alınabilir? evde bunu becermek zormu?
Hocam işin temeli elektroliz deneyidir. Evde çok basit bir şekilde 9v-12v bir pil, tuzlu ve/veya sirkeli su (yapabiliyorsan sülfirik asit çözeltileri gibi asit çözeltileri), kaplanacak metal, kaplanacak eşya ile kendin de yapabilirsin.
https://tr.wikipedia.org/wiki/Elektroliz
Bist bir google araması:
http://www.esigara.us/konu/evde-elektrolizle-bakir-ve-gumus-kaplama.6058/
Not: İnternette satılan kitler de bu dediğm yöntemdeki malzemelerin birleştirilip üstüne kar koyularak satılması şeklindedir. Adam atıyorum toz sülfirik asidi paketleyip kite ekliyor sana saf suyla karıştırması kalıyor.
torpedo_XL tarafından 20/Şub/16 15:15 tarihinde düzenlenmiştir -
şaşırmadım yine aynı adam @torpedo_xl temel bilimler şahane. @zenrom hocam benim bildiğim, mikron seviyesinde saatlerde kaplama yapılıyor. bunların kalınlık değerleri vardı. eski atkım kaplama kol saatlerinde Solma oluyormuş( ince mikron kaplama nedeniyle ). yeni saatlerde bu olmuyor Muş. takı setlerindeki durumu bilmiyorum. kübik zirkon ile ilgili durumu birara celal şengör hoca TV de bir programda mineraller üzerinden açıklamıştı, teke tek programında.
-
HolyOne bunu yazdı
Şunu inceleyebilirsin holy apple watch i kaplıyor herif muhtemelen diğer telefon vb şeyleri de böyle kaplıyorlar https://m.youtube.com/watch?ebc=ANyPxKovgo5o2u3Trh8nHsEGy0rjdKMBL4-QetcGc1KZC6EzCdUprUegc7cOjImkLWUN42saRuMTh4MQclsf93T4D411ySqvpg&v=ZlJYqWOel4s