Amd We İntel Arasındaki Farklar

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dunyahali
    dunyahali's avatar
    Erkek
    abi amk pc hocası ödew werdi  yarınaa yaa daa yeni geldim okuldan hemen tahribat a danişiyim dedim abilerim bi yardım edi şimdiden saolun ;)

DiBe VuRmAyA bİrAz DaHa Az KaLdI..
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nurk
    nurk's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    hoca ;

İntel Yüksek Fiyat Düşük Performans :)
    Amd Düşük Fiyat Yüksek Performans...:P

[22817//kaanabak]
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Chip
    Chip's avatar
    Erkek

Valla ben ikisinide kullandım hiç bir farkları yok AMD ile İntel yeterki çekirdeğini iyi seç :)

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mutkan
    mutkan's avatar
    Erkek
    valla eskiden belki dediğin doğruydu ama malesef core2 den sonra herşey altüst oldu. şuan işlemci konusunda en performanslı ürünler intelde. hele son fiyat indirimleriyle fiyat konusundada amd köşeye sıkıştı. amd ye acilen bi çare lazım. dostum farklar saymakla bitmez ama iki işlemci arasındaki en büyük fark intel fsb (front side bus) amd nin ise ht (hyper transport) ile bellek ve kuzey-güney köprüsü bağlantılarını kurması.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Gastarbeiter
    ExcaliburTBT
    ExcaliburTBT's avatar
    Erkek
    ßöle bi yazı buldum wiki baba da

"Athlon 64 işlemcilerde Intel işlemcilerden farklı olarak bellek denetleyici işlemci çekirdeğine dahil (on-die) edildiği için Athlon 64 sistemlerde FSB (Front Side Bus - İşlemci ile bellek denetleyici arasındaki bağlantı) kavramı yoktur. Soket 754 yapısındaki Athlon 64'lerde dahili olarak tek kanal bellek denetleyici bulunurken soket 939 yapısındaki Athlon 64'ler dahili çift kanal bellek denetleyicisine sahiptir. Dahili bellek denetleyicisi işlenecek verinin bellekten aktarımı sırasında meydana gelecek olası gecikmeleri engellerken yüksek başarım sağlamaktadir.

Intel tabanında, bellekten işlemciye veri aktarımını hızlandırmak için yaygınlaşan DDR2 belleklere, dahili bellek denetleyicisine sahip olduğundan AMD tabanında ihtiyaç duyulmamıştır. Ancak düşük voltajları, az ısınmaları ve teorik olarak daha yüksek olan bağlantı kapasitesi nedeniyle 2006'da DDR2'de bir seçenek olarak karşımıza çıkmaktadır.Ayrıca bu işlemciler; MMX, SSE, SSE2, SSE3 (Venice kod adlı işlemcide), x86-64, ve 3Dnow, 3Dnow+ komut setlerini desteklemektedir.

Athlon 64 işlemciler, rakip intel işlemcilerden daha yüksek kayar nokta (floating point) başarımına sahiptirler. Saat hızlari ise 1.8 ve 2.4 GHz arasinda değişmektedir (Athlon 64 FX serisi-2.8 GHz max). Tüm Athlon 64'lerde 128 KiB L1 önbellek bulunmaktadır. Fakat L2 önbellek boyutu; Newcastle, Winchester, Venice çekirdekli modellerde 512 KiB ve Clawhammer, San Diego çekirdekli modellerde 1024 KiB olarak değişmektedir. Kayar nokta farkı sayesinde AMD işlemciler oyunlarda rakip Intel işlemcilerinden daha yüksek performans göstermektedir."

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Le_Passione
    Le_Passione's avatar
    Erkek
    kayar nokta farki . amd intel kadar isinmaz bide amd cekidekleri arasinda performns arttirici hypertranrport koprusu vrdr

Su ve ateş çağındaydı soLuğumuz
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    habib_mx_tr
    habib_mx_tr's avatar
    Erkek

Amd Jerry Sanders tarafından kurulmuştur.
    İntel Gordon Moore tarafından Kurulmuştur.

İntel 1968 yılında kurulmuştur.
    AMD  1969 yılında kurulmuştur.

!!!
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ★★★★★
    Genki
    Genki's avatar
    Erkek
    edit.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SparCo
    SparCo's avatar
    Erkek

data center filan kurmuyacaksan amd kullanmalısın bence bir ev kullanıcısın isteğine hertürlü cevap verebilir bence. Şahsen ben fanatik bi intelci olduğum halde yeni makinamı amd ahtlon 4200+X2 kurdum intelden katve kat daha fazla performans aldım fiyatıda ucuz.

Sakarya
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dunyahali
    dunyahali's avatar
    Erkek
    abi konuyu saptırmayın yaa aralarındaki farklar asıl soru ;)

DiBe VuRmAyA bİrAz DaHa Az KaLdI..
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TugrulBaba
    TugrulBaba's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    amd daha karizma :)

tahribat.com/murid/tugrulbaba
Toplam Hit: 7481 Toplam Mesaj: 18