Amd We İntel Arasındaki Farklar
-
http://www23.tomshardware.com/cpu_2007.html
al sana performans farkı tablosu. 2007 itibari ile performans karşılaştırması. bu bile bir dünya makaleyi tek cümleye anlatmaya yeter. gerisi wikipediada yada resmi sitelerinde araştırılacak konu. amd sitesinde amd özelliklerine bak intel sitesinde intel özelliklerine bak bunda bu var şunda şu var. ikiside hız için şu taktikleri kullanıyo de. yada darkhardware.com dan cpu allogritma şemalarına bak. hani şöyle kare kare kutulardan oklar çıkararak alu ya kadar uzanan bi blok şema varya.
quad çekirdek almış başını yürümüş be. ama 1150 dolar. ne performans verir bu.
inteldeki alunun gücüne bakarmısınız.
http://www23.tomshardware.com/cpu_2007.html?modelx=33&model1=946&model2=882&chart=410
-
intel işi bozdu çabuk ısınıyor amd de öyle bir sorun yok amd için üretilen anakartlarda son çıkanlarda işlemci hızını beklenenden daha da arttırabiliyorsun, ayrıca amd tam olarak daha kimse farkına varamadığı için düşük fiyat millet kalite olduğunun farkına varsın fiyatları gör sen
fark 2: inteller 32 bit vista 64 bit desteklemiyor, amd geneli 64 bit zaten windows ta amd üzerine kurdu.
umarım yanlış bilmişyorum :)
-
Hocalar bende bugun anakart+işlemci+ram ve ekran karti almaya gidicem.Hangi işlemcinin hakkını en iyi hangi anakart verir,hangi ekran kartının hakkını en iyi hangi anakart verir bunlardan anlamıyorum pek.Oyun ağırlıklı olmasini istiyorum makinenin bu yeni senil oyunlari falan kasmadan oynasin istiyorum couter'ı 100fps'de oynasin istiyorum directx10 destekli olsun istiyorum fakat tüm bunlarin maliyetinin 500-550 doları geçmemesini diliyorum mümkün müdür ??varmi böle bir liste yapıp senin aradığın bunlar git al diyebilecek bi baba yiğit :)
-
öğretmenlerinizin verdiği her ödevi burda sormayı düşünmüyorsunuzdur umarım?
-
AMS islemci alacaksan ,EPOX ve MSI boardlara bakmani tavsiye ederim ,ekran kartina gelince butcene uygun olani al ,zaten yeni revizyon ekran kartlarini hepsi tasakli.Ram olarak Kingston'un kingston ciplilerini bulursan al yoksa Corsair al ramleri.
-
şu an serisini bilmiyorum gigabyte ın ama bir bakayım işlemci amd al
-
8800gtx fiyatı zaten 600dolar sen 500dolara hepsini nereye alıyon (: anca ram+board alırsın islemci ekran kartı falan yalan olur dedigin gibi bir makina istiyosan.
esas konuya gelirsek, cift cekirdekli islemcilerde intelin amd karsısında ezici ustunlugu var. 4 cekirdekte zaten amd daha islemci cıkarmadı intel keyif suruyor. amd daha ziyade ev kullanıcısına yonelik. uzun sureli kullanımda amd intele nazaran ciddi performans kayıpları yasatıyor. intel 8 ve 4mb cache amd ise 1 ve 2mb kullanıyor. intel aynı alan icine daha fazla transistor ve daha fazla onbellek sıgdırabiliyor vs. amd nin intelle rekabet edebilmesinin tek sebebi dusuk fiyatıdır.