Amd X6 - İntelciler Bu Duruma Ne Diyecekler ?
-
lalada bunu yazdı:
-----------------------------
kim ne derse desin bu işin babası intel...
-----------------------------boynuz kulağı geçermiş amd 4eva
-
lalada bunu yazdı:
kim ne derse desin bu işin babası intel...
-----------------------------intel
asus
kingston
samsung
everest
böyle sistem toplayan müşterilere hastayım yaa...
konti garanti 3 ayda bir yanıma gelio :D
-
X6 1055 kullanıyorum fiyat ve performans gayet güzel
-
scheitann bunu yazdı:
Hybris bunu yazdı:
fiyat-performans olarak bakarsak amd herzaman önde.
ama gelgeleim oc siz bir amd işlemcisinin aynı ayardaki intel işlemcisi karşısında hiç şansı yoktur.
amd x4 phenom 965 black edition kullanıyorum.. i7 makinayı kurcaladığımda performans farkı hissedilir derecede kendini gösteriyor.
tabiki risk alıp OC yaparsam bu farkı kapatabilirim ama yine de param olsa amd ile falan ilgilenmem intele yönelirim.
intel amd yi muhattab alıp fiyat kırarak rekabete girseydi bugün amd kullanan göremezdiniz.
-----------------------------lütfen nerde fark hissettiğini yazarmısın hepimiz bilinçlenelim burada.
core i7 920 yi bi yana koyduk phenom 2 940 ı bi yana koyduk ikisine de 4890 aynı performansı aldık.
x2 5200 le server werdim adam daha bi kere aramadı i5 750 verdim her hafta kafamı mikio telefonda.
ben athlon x2 240 ı ( standart 2.8 ghz ) 1.6 ghz olarak kullanıyorum 5750 kart var civ 4 grid assansins creed fm 2010 hepsini full ayarlarda 1680*1050 çatır
çatır oynuyorum.
he dersen ki 3d max de fark hissediyorum %15 perfromans farkı var.
1055T sistem topladım testlerini de aldım. standart amd fiyat politikası. 4 çekirdekten %50 pahalı ne kadar ekmek o kadar köfte.
core i 980x de 6 çekirdekli performans farkı ortalama %20 fiyat 1000 dolar
-----------------------------render alırken süre tuttum diğer parçalar aynıydı i7 ezdi.. bildiğin ezdi.
-
@Amd-x
hocam testte Amd kendisini küçük düşürmüş. Madem ki en yüksek performanslı işlemciyi çıkaracak, i7 ile arasında %20 fark var.
Ayrıca Hyper Threading olayını duymadın herhalde, ben iş yerinde elimde olmayan nedenlerden dolayı Amd kullanıyorum, ama aynen Hybris'in dediği gibi i7'li makineye geçtiğimde, amd resmen kağnı kalıyor yanında.
GPU konusunda Ati'den gelen güçle amd iyi olsa da CPU'da henüz intel ile rekabet edecek konumda pek de değiller.
Not: bu arada X6 hala 45nm, intel aynı sürede 32nm'ye geçiyor.
-
intel i 7 turbo işlemciler var 1800 dolar mı ne onlara nedicen ? sunucu işlemcisi
-
bırakalım sevinsinler :)))
-
intel her zaman koyar çocuğu. üstelik öyle testle olmaz o iş cihazı açacaksın gtayı bindireceksin ekranı kökleyeceksin yada seçeceksin 50 tane program bakalım hangisi daha hızlı açıyor.
-
hep dedim yine diyorum...öldüğüm güne kadar intel.
-
Şimdi şu bir gerçek Ne Zamanki toplayacagım bılgısayara 3000 tlnın ustunde para ayıra bıldım o zaman ıntel i7 işlemciye geciş yaparım ama o zamana kadar amd den vaz gecmem... 945 kullanıyorum çok memnunum dusunen arkadaslara 965 tavsıye ederım.