folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilgisayarla İlgili Diğer Konular
linefolder Amd X6 - İntelciler Bu Duruma Ne Diyecekler ?

Amd X6 - İntelciler Bu Duruma Ne Diyecekler ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Amd-x
    Amd-x's avatar
    Erkek

XCoder bunu yazdı:
    -----------------------------

@Amd-x

hocam testte Amd kendisini küçük düşürmüş. Madem ki en yüksek performanslı işlemciyi çıkaracak, i7 ile arasında %20 fark var.

Ayrıca Hyper Threading olayını duymadın herhalde, ben iş yerinde elimde olmayan nedenlerden dolayı Amd kullanıyorum, ama aynen Hybris'in dediği gibi i7'li makineye geçtiğimde, amd resmen kağnı kalıyor yanında.

GPU konusunda Ati'den gelen güçle amd iyi olsa da CPU'da henüz intel ile rekabet edecek konumda pek de değiller.

Not: bu arada X6 hala 45nm, intel aynı sürede 32nm'ye geçiyor.

hocam amd'nin yapacağı bu kadar . HT ' olayıda yeni nesil işlemcilerinde gayet bariz bir şekilde ortada . ben +3600 x2 kullanıyorum oc'li
    2.9 işlemci HT' ile ilgili bu güne kadar en ufak sorun yaşamadım Bus frekansı çarpan değeri 10 X üzerinden ki bu bir işlemci için cok iyi bir performans.
    kağını konusuna gelince hoca amd en yeni platform işlemcileri ile bu durumun üstesinden gelecektir . ki amd kullananı olarak diyorum ki biz ısınma problemini cözdükten sora Ne intelin İ7'si bizimle kafa ölcüşecek ne de başka bir işlemcisi. Nedeni cok calışıp cabuk yorulması bu soruna el attıkları halde amd'nin intelin markajını düşürecektir cpu konusunda çekirdek sayısı fazla , bu amd'ye hem olumlu hemde olumsuz yonden seviyesini biraz düşürüyor ama intelin kendi gpularında çekirdek sayısı yetersiz kalıyor bir zaman sora yapılan işlemlerde duraksama görülüyor ki amd'de bu güne kadar hiç duraksama oldugunu görmedim.
    görmüş olanlarınız vardır elbet birşey söyleyemem ama yeter ki intel sevdasından kurtulup amd'ye el atmanızı istiyorum.
    bakın görün intelden fazlası da var  eksiği de ama Herşeyden öte AMD ..

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Amd-x
    Amd-x's avatar
    Erkek

Stargazer bunu yazdı:

Amd-x bunu yazdı:

RootB bunu yazdı:

Yani demek oluyor ki bill amcayı bu kadar zengin etmeye gerek yok az da olsa kafalardaki intel işlemcisini değiştirmenin vakti gelmedimi sizce ?

demişsin de , bill gates'ten bahsediyorsan intel'le ne ilgisi var açıklarsan sevinirim. ya da ben bir şeyi kaçırdım ?

anlaşmalı amcalar .. teknolojiyi incelemelisin intel microsoft platrofmlar :)

intel paladdium diye bişey vardı galiba microsoftla ortak yiyişiyolardı

+ microsoft yeni arge calışmalarında intele büyük destek veriyor yazılımsal ve donanımsal acıdan
    MS'nin bu şekilde calışması intelin hoşuna gidiyor .. ki bu büyük destegi de ms'den Bill emiceden aldıgını görebiliriz :D
    kasanın yarı sahibi olan Bill amca her şekilde teknoloji ortamında inteli desteklediği ap acık ortada
    bu 2 büyük firma birbirinden ellerini cekerse AMD büyük pazar sahasına ulaşacaktır.
    Yeni nesil işlemcilerin geliştirilmesinde ve geliştirilmekte olan parcanın yazılımsal bilgilerini ntel amd platform ( ortak calışma ) yazılımlarını oluşturuyor bu ortak payda en karlı intel cıkıyor ortaya

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mqstar
    mqstar's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    amd iydir hoştur x2 ile devam ediyouz bakalım şimdilik>
    hocam bundan bitane hediye et bana:D
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RaAmLis
    RaAmLis's avatar
    Erkek

x2 5600 rulzzz

3.2 ye oc li oldugu halde 40 derece civarlarında dolasıyor sıcaklık

30 dk overload yaptıgımda bile 52 derece gordum en fazla

adam gibi bi sogutucuyla amd islemciler cok kral oluyor

Hayattaki amacını bulamayan, bulmaya yaklaştığını hissettiğinde ise alıkoyulan bu yüzden herşeyi oluruna bırakan ama bunu da beceremeyen kişi.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ltcelik
    ltcelik's avatar
    Erkek

RaAmLis bunu yazdı:

x2 5600 rulzzz

Beni P4  presscot 3.ghz 70 derecenin altına inmezdi :)))

Din Kitaplarını Okuyup Anlayana Ateist, Okuyup Anlamayanlara "dindar" denir... Nikola TESLA.. ben mi? Ne okurum ne anlarım... Kendi kendime de uyuz oluyorum ama olamıyorum.. "Ama efsaneyi çıkarıp atarsan ve yaptıkları eylemlere bakarsan... ..Jedi'ların mirası başarısızlıktır. İkiyüzlülüktür, kibirdir."
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    By_AnymosRE
    By_AnymosRE's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

RaAmLis bunu yazdı:

x2 5600 rulzzz

haklısın hoca .
    alacaksın sağlam bir cool master
    buz gibi işlemci ki bin şükür x2 3600 oc'li  dandik bir fanla sogutuyor kış ayları 15 18 yaz ayları 42 max 55 gördü

Yapmacık olup seviLmektense, kendim oLup nefret ediLmeyi tercih ederim...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    spybreak
    spybreak's avatar
    Erkek

hem AMD hem INTEL işlemcili makinalar kullanıyorum.. genel kullanım performansında AMD den aldığım keyfi başka hiç bi işlemciden almadım.. ama iş makinayı yoracak rip gibi işlere gelince INTEL katlıyor.. 

REMEMBER! RESPECT IS EVERYTHING
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    XCoder
    XCoder's avatar
    Erkek

Amd-x bunu yazdı:

XCoder bunu yazdı:

@Amd-x

hocam testte Amd kendisini küçük düşürmüş. Madem ki en yüksek performanslı işlemciyi çıkaracak, i7 ile arasında %20 fark var.

Ayrıca Hyper Threading olayını duymadın herhalde, ben iş yerinde elimde olmayan nedenlerden dolayı Amd kullanıyorum, ama aynen Hybris'in dediği gibi i7'li makineye geçtiğimde, amd resmen kağnı kalıyor yanında.

GPU konusunda Ati'den gelen güçle amd iyi olsa da CPU'da henüz intel ile rekabet edecek konumda pek de değiller.

hocam amd'nin yapacağı bu kadar . HT ' olayıda yeni nesil işlemcilerinde gayet bariz bir şekilde ortada . ben +3600 x2 kullanıyorum oc'li
    2.9 işlemci HT' ile ilgili bu güne kadar en ufak sorun yaşamadım Bus frekansı çarpan değeri 10 X üzerinden ki bu bir işlemci için cok iyi bir performans.
    kağını konusuna gelince hoca amd en yeni platform işlemcileri ile bu durumun üstesinden gelecektir . ki amd kullananı olarak diyorum ki biz ısınma problemini cözdükten sora Ne intelin İ7'si bizimle kafa ölcüşecek ne de başka bir işlemcisi. Nedeni cok calışıp cabuk yorulması bu soruna el attıkları halde amd'nin intelin markajını düşürecektir cpu konusunda çekirdek sayısı fazla , bu amd'ye hem olumlu hemde olumsuz yonden seviyesini biraz düşürüyor ama intelin kendi gpularında çekirdek sayısı yetersiz kalıyor bir zaman sora yapılan işlemlerde duraksama görülüyor ki amd'de bu güne kadar hiç duraksama oldugunu görmedim.
    görmüş olanlarınız vardır elbet birşey söyleyemem ama yeter ki intel sevdasından kurtulup amd'ye el atmanızı istiyorum.

Öncelikle Hyper Threading'in bir Intel teknolojisi olduğunu söyleyeyim. Zannedersem senin kastettiğin HT, HyperTransport, ikisi farklı şeyler.

Yeni platform işlemcileri ile üstesinden gelecek demişsin, zaten bu X6'yı yeni platform diye sunuyor AMD bize, daha yeni ne olsun? Isınma problemini çözmek demişsin, zaten mühendislik ve Intel'in kalitesi burada yatıyor. AMD rekabet edebilecek olsaydı X6'da, benim kaç senelik işlemcim olan C2D E8400 ile aynı olan 45nm yerine 32nm'e geçerdi ve ısınma sorunu diye bir şey de kalmazdı, kaldı ki bazı arkadaşlar AMD işlemcilerinin çok serin olduğunu bile söylüyor. Çok çalışıp çabuk yorulması demişsin, madem çok çalışıyor performans nerede? Çekirdek sayısı yetersiz lafı gereksiz bir laf bendeki E8400ün bile birçok Phenom X4, Phenom II X3, Phenom II X2 den daha performanslı olduğunu görebilirsin (Burada AMD daha ucuz deme çünkü orta-üst kademe işlemcilerde fiyatlar aynı şuradan bakabilirsin: http://www.cpubenchmark.net/high_end_cpus.html). Duraksama(!) lafından bahsetmiyorum bile. Intel sevdası demişsin, evet Intel sevdası ama AMD işlemci de kullandım ve seviyesini biliyorum, ayrıca ben AMD(ATI) ekran kartı kullanıyorum zaten, ekran kartlarında da AMD'ye son zamanlarda laf yok.

The ability to destroy a planet is insignificant next to the power of the force.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    WebJas
    WebJas's avatar
    Erkek

çok sıcak diyecek intelciler bu duruma :) başka bahaneleri yok

sıcak ve overclock.

bizim intel alacak paramız yok abi :/

bilmediklerimi ayaklarımın altına alsam başım göğe ererdi..
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Amd-x
    Amd-x's avatar
    Erkek

XCoder bunu yazdı:

Amd-x bunu yazdı:

XCoder bunu yazdı:

@Amd-x

Öncelikle Hyper Threading'in bir Intel teknolojisi olduğunu söyleyeyim. Zannedersem senin kastettiğin HT, HyperTransport, ikisi farklı şeyler.

Yeni platform işlemcileri ile üstesinden gelecek demişsin, zaten bu X6'yı yeni platform diye sunuyor AMD bize, daha yeni ne olsun? Isınma problemini çözmek demişsin, zaten mühendislik ve Intel'in kalitesi burada yatıyor. AMD rekabet edebilecek olsaydı X6'da, benim kaç senelik işlemcim olan C2D E8400 ile aynı olan 45nm yerine 32nm'e geçerdi ve ısınma sorunu diye bir şey de kalmazdı, kaldı ki bazı arkadaşlar AMD işlemcilerinin çok serin olduğunu bile söylüyor. Çok çalışıp çabuk yorulması demişsin, madem çok çalışıyor performans nerede? Çekirdek sayısı yetersiz lafı gereksiz bir laf bendeki E8400ün bile birçok Phenom X4, Phenom II X3, Phenom II X2 den daha performanslı olduğunu görebilirsin (Burada AMD daha ucuz deme çünkü orta-üst kademe işlemcilerde fiyatlar aynı şuradan bakabilirsin: http://www.cpubenchmark.net/high_end_cpus.html). Duraksama(!) lafından bahsetmiyorum bile. Intel sevdası demişsin, evet Intel sevdası ama AMD işlemci de kullandım ve seviyesini biliyorum, ayrıca ben AMD(ATI) ekran kartı kullanıyorum zaten, ekran kartlarında da AMD'ye son zamanlarda laf yok.

hayır tamamen aynı ht den bahsediyorum bellek bekleme ve geçiş süreleri var transportta bu işin içine dahil
    ısınma problemini yeni nesil cıkacak platformlarda ortadan kalkacak dedim ki beni anlayamamışsın hocam x6 ve dahilinde gelecekler
    cok calışıp cok cabuk ısındıgını soyledim burdaki calışmayı anlayamadın herhalde , performansta cok iyi ama ısınma sorunu dert oldugundan dolayı
    performans düşüyor biraz ..
    arkadaşlarının makinaları iyi düzeydeymiş bu arda
    mimari olarak ben cok uygun görüyorum amd'nin cıkardıgı ürünleri peki amd yi son 3 yılda mühendislerinin kazık atarak ar-ge calışmalarından bir kısmını onlara verdigini bilmiyorum biliyormusun amd bu elemanlarının yüzünden yavaşladı..
    Yanlış anlama performans ve inceleme bakımından ki bide marka olarak AMD ile ilgili akıl vermene gerek yok hocam zaten inceliyorum sürekli
    artıları eksikleri ben burda belirttim ama iyi okuyucu değilsin saptırma bir post olmuş tamam hak veriyorum bazılarına ama soyleyecek söz bulamıyorum .

x2 desteği söyle ..
    x2 ler geliştirildi modüler işlemci olarak x3 cıktı
    x3'ün geliştirilmesinde x4 yola cıkıyordu ki x3 ün BE & BA & MT adıyla işlemci modeli var bunlar 4'e cıkarken cok yardımcı oldu.
    faydalı bir acıklama yapmışsın ama biraz saptırma gördüm. ki seni zorlayamam bunu kullanacaksın diye benim amacım kafalardaki AMD yi canlandırmak incelettirmek :)
    Kusurum varsa simdiden affola '' amd'yi daha cok incelemeni arzu ediyorum ''

Toplam Hit: 8341 Toplam Mesaj: 45