folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Amerikada Kültür Bakanlığı Neden Yok?

Amerikada Kültür Bakanlığı Neden Yok?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    EcHoLL
    EcHoLL's avatar
    Erkek

amerikanın ne tarihi olucakda kültürü olucak karma çakma millet

komşu kızı kardeştir kaldır kaldır yerleştir.

"Hayat zor olabilir ama ben de kolay sayılmam." insanları Silahsızlandırmak onları köleleştirmek için En iyi Yoldur.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kafkafkaf
    kafkafkaf's avatar
    Erkek

Sanat karşı çıkmaktır.

İşte bu yüzden:

Sanatın Bakanı değil yapanı olur...

http://emorcraft.blogspot.com.tr/
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kutikula
    Kutikula's avatar
    Erkek
    u235 bunu yazdı
    Kutikula bunu yazdı
    husnuweb bunu yazdı
    EcHoLL bunu yazdı

amerikan kültürü patlamış mısır sosis hamburger pizza cola onun içinde bakanlık açıcak değillerya kızıl derelileri nasıl kestiklerinimi anlatıcalar

bu bakış açısındaki birisinin kültür bakanı olma olasılığı olmasın diye.

yeni doğmuş bir çocuğu düşün.kültür genetikle aktarılmayan birşey olduğu için yaşadığı çevrenin olaylarıyla,olgularıyla büyüyecek.şimdi Amerika'nın kültürünü düşün.yüzlerce farklı ırktan insan,farklı renkler.çocuk zenci bir ailedense zenci kültürünü,asyalı bir ailedense asya kültürünü vs.. öğrenicek.hükümet hangi bir kültürün sözcülüğünü yapıcak ? sen o arkadaşa yüklenmişsin biraz ama onunda haklılık payı var.

Adam zenciyse afrika kökenli Amerikalı derler.

Çinliyse Çin kökenli Amerikalı derler aga bu bu kadar basit.Ona bakarsan Amerikalıların hangi ırk olduğu belli değil.İngilizi,iskoçu,ispanyolu,meksikalısı,irlandalısı,italyanı falan gelmiş ülke kurmuş orda.

aynı şeyleri söylüyoruz işte.İngiliz kolonileri tarafından kurulmuş bir Amerika.İngiliz kültürü denilse,değil.Yerli kültürü zaten yok.

Şöyle bir düşüncemde var belkide geçmişte öğüttükleri bir kültür olan ''kızılderili kültürü''nden utandıklarından yapıyorlardır diyecemde cok ütopik kalıcak neyse.

insanın en önemli ayırt edici özelliklerinden biri iletişime açık bireyler olmasıdır.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kknd
    kknd's avatar
    Erkek

elitizm..

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    oliWeR
    oliWeR's avatar
    Erkek

neden se birden aklıma geldi hocanın öğrencisine sorduğu geldi

hoca: önünde iki torba var birisinde para birisinde akıl hangisini alırsın

öğrenci: parayı alırım

hoca: neden parayı alıyorsun ben olsam akılı tercih ederdim

öğrenci: herkes ihtiyaacı olanı alır :P

Ne çok küfür ediyorsun diyorlar. Ne yani hayatın içine edenlere şiir mi yazayım ?
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    niRvana_GG
    niRvana_GG's avatar
    Erkek

Bizdeki kültür bakanlıgı benim bildigim kadarı ile pek bir iş yapmıyordu ki bu seneye kadar. Artık ciddi anlamda birşeyler yapmaya başladılar. Kazılar için maddi desteği arttırdılar kayda değer çalışmalar yapıyorlar. Öyleki kazıdan çıkardıkları eşyaları vs. depolayacak yeri kalmamış bakanlıgın(tabi bura ayrı bir acizlik ama en azından depolar dolmaya başlamış). Ayriyetten zamanında türkiyeden çalılıp götürülmüş eserlerin türkiyeye geri iade edilmesi için belirli yaptırımlar uygulanmaya başlandı ki işe yarıyor. Tam olarak miktar ve değer açısından nedir ne değildir bilmiyorum ama almanyadan ve amerikadan bazı eserlerin türkiyeye iadesi gerçekleştirilmiş.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CameL
    CameL's avatar
    Erkek
    u235 bunu yazdı

türkiye’deki kütüphane kullanıcı sayısı yılda 19 milyon. yani türkiye nüfusunun dörtte biri.

Bu yine iyiymiş.4 insandan biri kütüphane kullanıcısıymış yani.Beklediğimden yüksek.

Onun 3-4 milyonu vize-final zamanı kütüphaneye ders çalışmaya giden öğrenci sayısıdır, 1-2 milyon lise öğrencisi, 2-3 milyon ilköğretim, dışardan da 1 milyon gitse max.10 . 19 hiç gerçekçi gelmedi bana . O kadar gazete okuyan bile olmayabilir.

Haberin var mı seni çok sevdiğimden ?
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ZoRKaYa
    ZoRKaYa's avatar
    Erkek
    umbatu bunu yazdı

aslında bu olayaa şu bakış açısıyla bakmak gerekir diye arkadaşllar yazmış.

bizde var ve ne işe yarıyor.

demokrasinin ve ilkelerinin tam oturmadığı ülkelerde bu tür bakanlıkların ve çeşitli kültür muhafazası yapan müzelerin bulunması birşeyleri değiştirmiyor.

örneğin: kültür bakanlığı musiki kültürün folklör  külltürünü koruyabilmek için çeşitli şubeler, çeşitli yapılanmallar içerisine giriyor ancak iş siyasi mevzulara dönüşerek işini yapan değil siyasette önde olan borusunu öttürüyor ve istenen performans sağlanamıyor.

amerika ise kabullenmemiz gereken bir kaç mevzu var, orada torpil denen şey neredeyse yok denecek kadar az ve gerçekten işini yapabilen şahıslar geliyor, işini yapamayanı  sistem kendiliğinden bitiriyor.

ayrıca o kütüphanelerin çoğundaki belgeler oradan şuradan buradan toplamadır, isal arap müziğiyle bizans müziğiyle türk müziğiyle alakalı çoğu belgeyi insanlar amerikadaki bilmem hangi kütüphaneden getiriyor. amerikanın politikası her açıdan aynı yönde işlemekte.ve başarılıda oluyorlar.

mevzu niçin kültür bakanlığı olmadığının mevzusuydu:

aslında bütün insanların bildiği şey patates kızartması, hamburger gibi fast food yiyecekler. kültür yemekten ibaret değil.

çeşitli eyaletlerde çeşitli kültür biçimleri mevcut ama 500 yıllık bir tarihte nasıl bir kültür oluşabilir yeni keşfedilmiş bir yerde herşey nasıl baştan yazılabilir düşünmek gerek.

bu amerikanın politikalarının  aynını bizimm ülkede zamanında uygulamaya kalktı. farklı şeyleri, bizim külltürümüzden uzak şeyleri kafamıza şak diye aşılamaya çalıştı. bu aşılama sistemi insan oğlunun doğasına aykırı olduğundan ötürü kabullenenler şuanda sert bir biçimde izlenen plitikaları savunmakta ve karşı görüşleri keskin bir şekilde reddetmekdedir.

son olarak parmak basmak istediğim bir nokta daha var. adamların kültürlerinin tam olarak oturmaması yahut bulunmaması bir şeyleir değiştirmiyor. kendilerine dair herşey koruma içgüdüsündeler. bizde o bile yok.

adam türk sanat müziği dinliyor, halk müziği dinliyor, ebru yapıyor, hat yapıyor, yada osmanlıca farsça çağatayca biliyor diye eleştirilliyor.

halbuki amerikanlarda ve diğer avrupa ülkelerinde ne olursa olsun adamlar kendi tarihlerine sahip çıkıyorlar...

evet... öldürdükleri kızılderilileri bile savunabiliyorlar...

ama bizimkiler?

herşeye bir kılıf uydurabilmek için osmanlıcaya gelince, zaten arapça farsça karışımı saçmasapann bir dildi... diyerek pişkin pişkin sırıtıyorlar. bırakın bu ayakkkları, etrafınıza bir bakın yahu. siz nerden gellmişsiniz, size insanlar neyi aşılamaya çalışıyor...

not: özet geç vs diyecek olanlar alt+f4 basabilirler. okuyan çıkmaz ama deşarje olabilmek için yazdım bişeyler.

Yazını zevkle okudum, aslına bakarsan sorduğum soru da buydu. İğneyi başkasına çuvaldızı kendine batıracaksın. Amerika'daki kültür bakanlığı olmaması değil sorun bizde olup da ne işe yaradığı.

Belli bir kültür bütün topluma dikte mi ediliyor bazılarının iddia edildiği gibi yoksa yapılan hiçbir şey yok mu? Ayrıca bazı arkadaşlarım tarihden bahsetmiş, Kültür Bakanlığının görevi tarihi anlatmak mı ki? Hiç zannetmiyorum, kültürün korunması demek (bence) bugüne kadar gelmiş olan ve unutulmaya yüz tutmuş osmanlıca, hat, tahta kaşık oymacılığı, bilmemnerenin halı dokumacılığı gibi ilimlerin eğitimlerini uzmanlarca vermek ve hatta kitaplara yani yazıya aktarmaktır. Söz uçar yazı kalır dememişler boşuna.

Hepimiz belgeselleri izlerken görmüşüzdür falanca mesleği yapan Türkiye'de 3 kişi kaldı 65 yaşında bilmemne... Ee bunlar ölünce ne olacak bugüne kadar o işler o sanat o zanaat icra edilmemiş mi olacak. Bence çoook büyük bir kültürümüz var. Kültür sadece yemek,dans,müzik değildir. Kültür bakanlığının görevi de sadece yer altında kalmış olan binaları çıkartmaksa onu bile tam yapamadıklarını söyleyebilirim.

Karabük - Eskipazar ilçesinde koskoca bir antik kent bulundu Hadrianapolis diye ve buranın kazımı başladı büyük süslü kiliseler M.Ö. 3000 senelerine ait sikkeler vs vs. bulundu. Bir süre öyle açıkta kaldı çalan çalacağını çaldıktan sonra deniz kumuyla örttüler kazdıkları yeri. Fakat bütün Eskipazarın altının tarihi antik kentlerle dolu olduğu söyleniyor(oranın eski yerlisi tarafından). Fakat ben kendimi bildim bileli orası öyle örtülüdür ve müzedir. İçine bakmaya gittiğinde kapalı olduğunu söylerler. 

edit: Heveslenerek konuyu açmamın sebebi de içi fikir ve bilgi dolu, okumaktan zevk duyulacak mesajlar görmekti. Fakat hayal kırıklığına uğradım bir kaç mesaj dışında.

ZoRKaYa tarafından 09/Şub/13 00:35 tarihinde düzenlenmiştir
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CaniSokucu
    CaniSokucu's avatar
    Erkek

edit: yanlış konu :D

CaniSokucu tarafından 09/Şub/13 01:18 tarihinde düzenlenmiştir

Şafak 1152!
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TheKorsans
    TheKorsans's avatar
    Erkek

Kültürsüz piçler :D

Hayattaki yegane üstünlüğüm, Türk doğmaktır.
Toplam Hit: 5981 Toplam Mesaj: 37