Amerika'da Yaşamak
-
Değerli mürit kardeşlerim ileriye dönük planlarımdan birtanesi amerika'da los angeles'ta yaşamak
şuan radyo tv. sinema okuyorum ama olurda gidersem oradaki işimde illa bu sektörde olsun demiyorum
fotografçılıktan da anlarım bu yönde bir işte yapabilirim
benim merak ettiğim gerekli koşullar nelerdir? ilk etapta yapmam gerekenler neler olmalı,nasıl bir yol izlemeliyim?
-
green card bulacaksın, uçağa atlayıp gideceksin, siksok satıcılık fln yapıp piyasayı gözlüceksin, 5 sene içinde ev, lüks araba, bankada birikim ve statülü bir işe kavuşmuş olacaksın.
tabi işini iyi yapıyorsan.
-
peki bu green card olayları nasıl çok büyük bir şans mı lazım green card için ? öyle herkes e çıkmıyor diye biliyorum
-
Benimde buna benzer bir düşüncem var. Fakat direk orda yaşamak gibi değil. Amerikada değil. Bildiğim kadarı ile, kanada ile amerika arasında herhangi bir sorun yok. Elini kolunu sallayarak geçiyorsun. Kanada vatandaşlığı düşünüyorum ben. Ucu açık şuan. Sorun teşkil etmiyor. Tabi bu fikrimden dolayı beni suçlayan insanlar var. Nasıl Türk vatandaşlığından çıkarsın falan diye... Çok karmaşık geliyor bana. Bilemiyorum. Sanırım beklemeyip geçeceğim, kanada vatandaşlığına...
-
alanını devam ettirmek için gidip geliştirme yapılcaksa iyi olur fakat
amaç para kazanmaksa
git türkiyenin doğusuna ne algısı var ne vergisi amk
istediğin yere aç mekanını vergi mergi yok parada biriktirmiş olursun böylece... -
DaveReed bunu yazdı
alanını devam ettirmek için gidip geliştirme yapılcaksa iyi olur fakat
amaç para kazanmaksa
git türkiyenin doğusuna ne algısı var ne vergisi amk
istediğin yere aç mekanını vergi mergi yok parada biriktirmiş olursun böylece...Tebrikler doguya gitmek icin green kart kazandiniz.
-
resimi belirli bi formatta istedikleri için uğraşmak istemedim başvurmadım green karta :) sonra pişman oldum. bizim asistan geçen yıl başvurdu
nişanlısıyla birlikte.. adama çıktı nişanlısına çıkmadı :) sonra evlendiler.. ve eş durumuyla birlikte ikisi de gitme hakkı kazanmış oldu.. şimdi
yanılmıyorsam amerikada petrolde pompacılık yapıyordur :) bir süre bu şekilde yşayacak aynı zamanda okuyacak sonra da kendi mesleği (yazılım)
ile ilgili işe girecek. anlattığı plan böyleydi. orada master yapmazsa kendi alanı ile ilgili iş bulamazmış.. okulların ücretleri de 20 bin dolar falanmış. o
yüzden bir süre böyle sıkıntı çekecek.. bunu deneyebilirsin..
ikinci bir yolda da turist vizesiyle gidip geri dönmemektir :) amerikanın çoğu öyle (yüzdelik hakkında fikrim yok.) turist vizesi 5-10 yıllık
verilebiliyor ama max 6 ay kalma hakkın var. 6 ay geçtikten sonra kalırsan kaçak konumuna düşüyorsun. suça pisliğe bulaşmazsan ölene kadar
o şekilde yaşayabilirsin.. belirli bi süre de kaçak çalışıp sonra kendi işini kurabilrisin bunun için şartları ayarlamak gerek.. göçmenlik ile ilgili
yasalar var onlardan yararlanabilirsin, ben de çok iyi bilmiyorum ama bu şekilde gidip kalanlar var. işin kötüsü gittin mi daha da çıkamazsın..
çıkarsan hem ceza yersin hem de bi daha abd ye giremezsin :)
-
Green Card'i unut, kolay degil o kadar. Haa, cikarsa senin icin arti olur.
1. Turist vizesi (B1)
2. Ogrenci vizesi (F1)
3. Internship ile calisma vizesi (J1)
4. Work and Travel ile calisma vizesi (J1)
_______________________________________________________________________________________________________________
1. Turist ile 6 ay yasal kalabilirsin, birkac gun ulkeden cik sonra 6 ay daha...
2. Yuksek lisans ya da kisa sureli sertifika programlarina katilim yapabilirsin. Yuksek yapmak icin TOEFL lazim ve okul masraflarini halletmelisin, pahalidir...
3. Bolumunle ilgili internship bulman zor ama imkansiz degil. Universite bittikten sonra yapilir, okurken olmaz. Arastirmalisin google amcadan.
4. Okulun varken (universite, yuksek lisans) 4 ay sure boyunca calisabilir ve yasayabilirsin.
Diger secenek su:
4. sinifta Work and Travel ile gidersin sonra orada dil okuluna kayit olursun ve yasal olarak 4 ay sureyi uzatabilirsin. Tekrar Turkiye'ye donersen bir daha cok cok zor vize alirsin ABD icin. Bunu yaparsan ne pahasina olursa olsun donmemelisin. Sebebi su; sen Work and Travel vizesi aldiginda konsolosa 4 ay icerisinde donmeye soz vermissin demektir, sen bunu kotuye kullanip ufak hile ile yasal duruma donusturdugun icin hos karsilanmaz.
Once bu yollardan birisini secmelisin, cebinde para olmali, eger orada sana sponsor olacak is bulursan uzun sureli kalabilirsin bunun icin H2B olarak arat google amcada.
@otocu
Hocam Kanada vatandasligina gecmek icin ne sebep sunacaksin? Kolay olur mu? Prosedurler falan neler? ABD'den Kanada'ya gitmek cok kolay yukaridaki tum vize turleri sinirdan (Buffalo'dan) saatler icerisinde vize alarak ziyaret edebilir. 75$ - 100$ arasina patliyor.
-
şuan en sağlıklısı green card gibi duruyor . tabiki alanıma devam etmek isterim fakat bu konuda bağlantıalrım şuan hiç yok gelecek yıllarda nasıl oluyor onuda bilmiyorum endişelerim var çok
edit:benim amacım abd vatandaşı olarak orada kalmak . kaçak kalmak falan bana ters elbet ailemi görmeye geleceğim yani :)
PsychoDawn tarafından 17/Şub/13 02:10 tarihinde düzenlenmiştir -
hocam bu konuda bende senin gibydim o yüzden sana en güzel rehberimi veriyorum trt nin yaptığı bir belgesel 2004 2006 arası yapım olamsı lazım gayet güncel şeyler onun dışında 4 ay amerikada bullnudum belgesli bitirdikten sonra tekrar düşünceni buraya yazarsan sevinirim biraz uzun yaklaşık 5:30 saat fln ama su gibi gidyor mutlaka izle tüm sorularına cevap bulucaksın emin ol radyo/tv demişsin belgeselde radyo-tv sektöründe çalışan bi kaç kişide vardı amerikada çalışıyor kendi iş ortamalrını fln anlatıyorlar link burda:
http://www.youtube.com/playlist?list=PL80712E8B2D459062
EdepsizPenguen tarafından 17/Şub/13 02:14 tarihinde düzenlenmiştir -
Hocam yani sen Los Angeles falan diyorsun sıcak ve zengin bi bölge tabi birazdan söyliyceklerim Los Angeles'ı pek kapsamıyor açıkcası.
Konu "Amerika'da Yaşamak" ben de bu konuyla ilgili bikaç sözüm var onları söylemek istiyorum.
Türkiye'de yaşamak çok zor, boktan ve yorucu. Yurt dışında insanların yaşamayı istemesini cidden çok iyi anlıyorum.
Anlamadığım şey Türkiye'den kaçıp Amerika'ya gitme mantığı :) Amerika pislikler ülkesi.. Pislik, iğrençlik, adaletsizlik, ahlaksızlık, uyuşturucu, cinayet, "kapkaç", gasp, hırsızlık, umursamazlık ve diğer bütün boktan nitelikler Amerika'da dünyanın maximumuna ulaşıyor.
Elbette bütün şehirleri bütün bölgeleri öyle değil ama şu da bir gerçek ki bütün şehirlerinde ve bölgelerin öyle pislik semtleri, mahalleleri var. Yanlış hatırlamıyorsam 360 milyon mu ne insan var 20-30 milyon suçlu var. :) Gençler için özellikle ıslah evleri dolu ve "sosyal hizmet" adı verdikleri cezalar var. Ayrıca coğrafi açıdan muazzam bi kaç bölgesi olsa da genel olarak binalardan falan ibaret. Bilmiyorum İstanbul'lu musun ama Amerika'nın geneli bizim burdaki Ataköy gibi. :D
Sen sinema TV istiyosun ve doğal olarak Hollywood açısında LA'ye gitmek istiyorsun bu biraz mantıklı gelebilir insana.
Ama birsürü Avrupa ülkesi varken mutlu, mesut yaşanabilecek insanlar neden Amerika'yı tercih ediyor bir türlü anlamış değilim. :)
--------------
Senin sorularına cevap olarak madem RTS okuyorsun önce bu yaz bi Work & Travel yap bakalım.
Önce git gözlerinle bi gör eğer görmediysen havayı bi solu ondan sonra karar verirsin yaşamak isteyip istemeyeceğine.
Hem çalışmış olursun hem para kazanmış, böylece sistemi tanırsın. Sonra da net bi görüşün oluşur + us'te yaşamakla ilgili bütün detayları bu süreçte öğrenirsin.