Amerika'daki Gümrük Olayı (Tax Free)
-
Selamlar,
bi arkadaşım yarın amerika ya gidiyor. Ona tax free belgesini almasını söyledim o da bana belirli bir limitin olduğunu söyledi ki haklı..
bilen arkadaşlar vardır max ne kadarlık ürün alınabilr oradan hediyelik tarzı. 430 euro diye okudum bi yerde ama? bu arkadaş genelde giyim üzerine alışveirş yapacak bilmiyorum tax free alabiliyor mu giyimde.. iki kişi gidiyorlar, orada bir de vergi ödemesinler tax free alalım derken..
bilgisi olan paylaşırsa sevinirim. teşekkürler
-
Vergi olmayan bir eyaletten alırlarsa problem olmaz (örneğin delaware). Onun dışında ABD de tax free denen bi dalga yok, çatır çatır eyalete göre vergisi ile birlikte alırsın alacağın ürünü.
torpedo_XL tarafından 08/Haz/14 16:28 tarihinde düzenlenmiştir -
hocam hangi eyalete gidiyor ? Newjersey'de giyimden vergi alınmıyor ordaki outletlerde uygun fiyata alabilir
-
newyork a gidiyor sanırm oradan dışarı çıkmayacak, yani alışverişlerini yapıp 5 gün falan kalıp geri dönecekler.
tax free olayı yoksa aldıklarından vergi mi ödemek zorunda olacak şimdi? mesela kendine çanta elbise v.s. alsa bunu valizine koysa ne olacak .. anladığım kadarıyla gümrüğe uğraması onun için daha zararlı olacak gibi?
-
unbalanced bunu yazdı
newyork a gidiyor sanırm oradan dışarı çıkmayacak, yani alışverişlerini yapıp 5 gün falan kalıp geri dönecekler.
tax free olayı yoksa aldıklarından vergi mi ödemek zorunda olacak şimdi? mesela kendine çanta elbise v.s. alsa bunu valizine koysa ne olacak .. anladığım kadarıyla gümrüğe uğraması onun için daha zararlı olacak gibi?
Zaten ürünü alırken üstüne vergisi konuş fiyatı öder. Aynı bizim kdv nasıl ekleniyor otomatik öyle ödüyoruz, orada mağazalarda da vergili fiyatı direk ödersin. Onun dışında gümrük ile işi olmasın bavula atıp gelsin direk.
Ama tavsiyem new york a çok yakın olan delaware e gitsin orada vergi yok. Direk vergisiz fiyat üzerinden ürünlerini alır.
-
hocam arkadaş marka ürünler alıyor, yani belirli bazı markalar var bilmiyorum o dediğin yerde var mıdır onun ürünleri.. (guess, micheal kors vs), vergi olayını anladım, ben sandım gümrükte ekstra yine vergi alınıyor diye..
o halde tax free yok ya da zararlı çıkacak gibi görünüyor? yani ödediği vergiyi almanın mümkünü yok mu ?
-
unbalanced bunu yazdı
hocam arkadaş marka ürünler alıyor, yani belirli bazı markalar var bilmiyorum o dediğin yerde var mıdır onun ürünleri.. (guess, micheal kors vs), vergi olayını anladım, ben sandım gümrükte ekstra yine vergi alınıyor diye..
o halde tax free yok ya da zararlı çıkacak gibi görünüyor? yani ödediği vergiyi almanın mümkünü yok mu ?
Maalesef mümkünü yok.
Abi delaware denen yer zaten kendisi eyalet. Ayrıca vergi olmadığı için bütün o "marka" ürünlerin mağazaları koca koca mevcut.
-
tamamdır hocam çok sağol bu bilgi işe yaradı baya söyledim arkadaşa.. eyvallah
-
yurt dışından türkiyeye gönderim yapan bir siteden ayakkabı,kot,gömlek,tişört almayı düşünüyorum.
Öncelikle hangi sitelerden sorunsuz ürün alabilirim?
75euro olayı bunlarda da geçerlimi?
Parça parça alsam kargo ücreti çok olur mu?
-
hocam arkadaşın newyork eyaletinde ise ve fazla çıkmak istemiyorsa tavsiyem new jersey'e uğramasıdır. Jersey Garden diye bir outlet var pennstate den kalkan otobüsler direk götürüyor 20-25 dk ya. içerisinde bulunan mağazaların listesi bu linkte. http://www.jerseygardens.com/directory
onun dışında woodbury diye biyer varmış orayı da düşünebilir.dediğim gibi newjerseyde giyimde vergi yok + söylediğim yer outlet olduğu için fiyatlar uygun.
-
Agalar ben new jersey de yasiyorum. Giyim de dahil her boka %7 vergi veriyorum. Newyorkta da %8,5 tu hatirladigim kadariyla. Delaware de vergi %0
tax free diye de biseyi ilk defa duyuyorum.