Amerika'daki Gümrük Olayı (Tax Free)
-
mizahi bunu yazdı
Agalar ben new jersey de yasiyorum. Giyim de dahil her boka %7 vergi veriyorum. Newyorkta da %8,5 tu hatirladigim kadariyla. Delaware de vergi %0
tax free diye de biseyi ilk defa duyuyorum.
# Avrupa gibi Tax Refund yok, mali aldigin anda parayi odersin. New Hampshire (yiyecek haric) ve Daleware' de tax yok. Live free or die yazin cikar:)
# 3 kere gittim bir kez bile valizim X-Ray'den gecmedi. 1'er tane Ipad, Macbook, Iphone, Blackberry, Ipod Touch aldim. Gumruk olmaz alabildigi kadar alsin. Havaalaninda valizini kilitlesin muhakkak.
# Luxury alisveris icin Premium Outlet isini gorur. Google' yaz hangi sehirde hangi magazalar var gorebilirsin.
# Premium Outlet disinda Ross ve TJ Maxx'ler iyidir. Armani gozluk 25$, CK Jean 20$, Tommy Hilfiger ve Diesel saatler 40$, Bvlgari parfumler 30$ vs. bunlardan 1'er adet bulursan sanslisin. Anlayacagin az ama oz var.
# Bu kadar bilgiye ucreti dahilinde Micheal Kors ya da Burnerry gomlek, t-shirt getirirse arkadasin memnun kalirim :) Bunlarin disinda ulasim vs. konusunda da destek verebilirim :)
-
teşekkürler arkadaşlar bilgiler için.. ilettim hepsini arkadaşa artık onlar nere giderlerse ..
@break, hocam söyledim hediye istediğini cevap olarak o da benim gibi micheal kors cu dedi :) zaten türkiyede değil yani alsa da sana verecek kimse olmaz..
-
unbalanced bunu yazdı
teşekkürler arkadaşlar bilgiler için.. ilettim hepsini arkadaşa artık onlar nere giderlerse ..
@break, hocam söyledim hediye istediğini cevap olarak o da benim gibi micheal kors cu dedi :) zaten türkiyede değil yani alsa da sana verecek kimse olmaz..
Valla Kors ve Burberry favori markalarım. Çok pahalı ama Türkiye'de. Böyle giden olursa aldırıyorum işte :) Bizimkide şans işte. Teşekkür ederim.