folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Amerikadaki Üniversitelere Kabul Edilebilir Miyim Bu Şartlarda

Amerikadaki Üniversitelere Kabul Edilebilir Miyim Bu Şartlarda

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    syklops
    syklops's avatar
    Erkek

Müridler bu amerikadaki ünilere kabul edilme şartları hakkında bilgisi olan var mıdır.Ben olayımı anlatayım bu şartlarda kabul edilme olayım var mıdır.

Özelliklerim:

Makine mühendisliği son sınıf bitti, seneye uzatma yılı olucak.

Pekmez şekeri diye proje yaptık, gıda mühendisliği projesiyle 1.lik aldık bir üniversite yarışmasında.

İyi ingilizce bilirim, şuanlık not ortalamam 2,7 civarı falan.

Bu özelliklerle herhangi bir amerikan ünisine girme şansım var mıdır?

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rapidhacker550
    rapidhacker550's avatar
    Erkek
    hocam abd ye gitmen için bi tek bunu biliyorum kübaya gitmemiş olman - gerek :) orayada gitmediğinden eminim :)

T.C Anayasası Madde 26 : Herkes, düşünce ve kanaatlerini söz, yazı, resim veya başka yollarla tek başına veya toplu olarak açıklama ve yayma hakkına sahiptir. Bu hürriyet resmi makamların müdahalesi olmaksızın haber veya fikir almak ya da vermek serbestliğini de kapsar. Bu fıkra hükmü, radyo, televizyon, sinema veya benzeri yollarla yapılan yayımların izin sistemine bağlanmasına engel değildir.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    syklops
    syklops's avatar
    Erkek

kübayla işimiz olmadı hiç :)

umutlu olmamın sebebi şu hani farklı bir alanda proje yaptık ödül aldıkya amerika bunları severmi gibisinden, belki der bu farklı şeyler düşenebiliyor biz buna burs verelim de okusun :) böyle bir şey olurmu onu merak ediyorum vrsa bu tarz bişey yaşayan yada okuyan yardım ederse süper olur valla

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Osiris
    Osiris's avatar
    Erkek
    Paran var mı? Ne için istiyorsun master için mi? Tabiki şansın var.

Bana bakip her zaman gulumseyin.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sniperscope
    sniperscope's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    Hafiz bos ver amerikayi sen japonya'ya gel. burasi daha guzel(Her anlamda)

"Yer yuzunde hic bir pislik yoktur ki; altindan bir yahudi cikmasin" Adolf Hitler... "Turkiye de hicbir pislik yokturki altindan cemaat cikmasin" SniperScope "Nerede yavşak, hırsız varsa hepsi Allahçı" Fazil Say
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ilnatsob
    ilnatsob's avatar
    Erkek

hocam paran varsa gidersin sorun olmaz

amerikadaki üniversite sistemini biliyorsundur az çok :)

ama iyi bi üniversite istersen olaya ortalama ve ing. bilgisi de gerekir.hangi ing. sınavlarına girdin?

====>
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    syklops
    syklops's avatar
    Erkek
    hocam hiçbir sınava girmedim toefl falan onlara girmedim şimdi daha bölüm bitmedi, master yapmak isterim,para konusu sıkıntılı biraz bana tam burs verebilecek kolpadan bir ünide olsa farketmez, amac master yapmak falan da değil ingilizceyi süper yapmak, amerikadaki ünilerin sistemini tam oalrak bilmiyorum ama sanırsam alayı paralı, bana burs verecek master yapmamı saglıcak dandik te olsa yeter yani
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hipokondriyak
    hipokondriyak's avatar
    Erkek
    amerikada kı unversıte sıstemını anlatmayayım  netten arastrırsın.5 unıvde bır devlet unıuversitesi var diğerleri paralı.Ha birde bizde odtu var ya bırde odtu kıbrıs kampusu var olay boyle işliyor.Odtü olmazsa parayla ve tofel onlardakı ıng yeterlılık sınavında 70 ve üstü alman lazım,kuzey kampustekıgıbı okursun

Homo sapiens, yaşamak için, diğer canlıların yaşamasına muhtaç; obligat parazit türüdür. "Sen olursan boş bardak , sana olur koyan çok su. a.g."
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    syklops
    syklops's avatar
    Erkek
    araştırmaya başladım dedim belki müridlerden tecrbesi olan varsa iyi olur
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    saybirs
    saybirs's avatar
    Erkek

Amerika'da bir master programına veya üniversiteye kabul edilmeniz için ilgilendiğiniz bölüme göre girmeniz gereken sınavlar vardır. Bu sınavları Master Programları ve Üniversiteler için olmak üzere iki gruba ayırabiliriz

Amerika'daki Master programları İçin Gereken Sınavlar:

Amerika'da işletme master'ı (MBA) yapmak istiyorsanız GMAT ve TOEFL sınavlarına girmeniz gerekmektedir.

İşletme dışında herhangi bir dalda (mühendislik, psikoloji, vb.) master yapmak istiyorsanız GRE ve TOEFL sınavlarına girmeniz gerekir.

Amerika'daki Üniversiteler İçin Gereken Sinavlar:

Amerika'da üniversite eğitimi yapmak istiyorsanız SAT ve TOEFL sınavlarına girmeniz gerekmektedir. 

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Osiris
    Osiris's avatar
    Erkek
    syklops bunu yazdı:
    -----------------------------
    hocam hiçbir sınava girmedim toefl falan onlara girmedim şimdi daha bölüm bitmedi, master yapmak isterim,para konusu sıkıntılı biraz bana tam burs verebilecek kolpadan bir ünide olsa farketmez, amac master yapmak falan da değil ingilizceyi süper yapmak, amerikadaki ünilerin sistemini tam oalrak bilmiyorum ama sanırsam alayı paralı, bana burs verecek master yapmamı saglıcak dandik te olsa yeter yani
    -----------------------------
    ingilizceyi süper yapmak için master yapmak saçma. Git amerikaya veya ingiltereye garsonluk yap, akşam filme falan git bir yıla ingilizcen süper olur. Bide öyle dandik üniversite falan deme ayıp yani.

Bana bakip her zaman gulumseyin.
Toplam Hit: 2113 Toplam Mesaj: 19