folder Tahribat.com Forumları
linefolder Linux ve Diğer İşletim Sistemleri
linefolder Anadolu Parsı Kükremeye Hazırlanıyor! (Pardus)

Anadolu Parsı Kükremeye Hazırlanıyor! (Pardus)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TeRRoR
    TeRRoR's avatar
    Erkek

1511-1512 kapsamında kürtaj bilgi, takip ve yönetim sistemi yazsak hiybe alabilirmiyiz acaba :| Pardus'u yine biryere kakalamaya çalışıyorlar, bakalım ne olacak.

herkes programcı olmak zorunda değildir, lütfen bir zorunluluk gibi programlama dilleri öğrenmeye çalışmayın. yabancı dil filan öğrenin amq.// s.kimin etini yerim, kasaba minnet etmem.// ince düşünene kalın girer.//
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kafkafkaf
    kafkafkaf's avatar
    Erkek

neden pardus? 

açık kaynaklı bir işletim sistemi oluşturulacaksa neden zaten varolan ve uzun süre geliştirildikten sonra daha güvenli ve daha çok kullanıcısı olan bir açık kaynak kodlu sistem kullanılmıyor? geliştirilmeye katkı sağlanmıyor?

tek sebep milli diyebilmek mi?

milli olacaksa ve güvenlik ön plandaysa neden kodlar kapalı değil? yada daha düzgün bir soru: anakart ve diğer donanımsal birimlerin yabancı menşeili olduğu bir sistemden tam güvenlik beklenebilir mi?

bence boşuna emek israfı

http://emorcraft.blogspot.com.tr/
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Theholiqan
    Theholiqan's avatar
    Erkek

Hocam f klavye zorunluluğunu kabul edemem ve edemeyecek birçok kişi var . Yıllardır var olan bir alışkanlık değişirse performans düşüklüğü olacaktır

Bize çağ dışı diyorlar Doğrudur; Çağlar açtık, çağlar kapattık Çağlar bizden geri!
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    piradomim
    piradomim's avatar
    Erkek

heza bunu yazdı:
    -----------------------------

carus07 bunu yazdı:

heza bunu yazdı:

Harp akademisinde okuyan bir arkadaş(bilgs.mühendisliği eğitm.alıyor) kendilerine ubuntu öğretildiğini ve onu kullandıklarını söyledi neden pardus değil diye sorduğumda o ne dedi? :/ 

bir an bitecek diye çok korktuk ama yazılanların yarısı gerçekleşirse güzel olur diye düşünüyorum.

Hocam bilgisayar mühendisliği eğitimi alan vatandaşımız demek ki öylesine gidip geliyo yani eğitim almasın daha iyi.

benim demek istediğim şey şu eğitim yeri HARP AKADEMİSİ,adamla lisede beraberdik çocuk zaten bildiğin anadolu insanı okul dışında pek pc ile haşir neşir değildi eee lisede ve akademide hocalarda anlatmayınca çocuğun sucu ne hocam akademi zaten kapalı kutu.Benim garipsediğim madem 5binin üzerinden askeri yerde pardus kullanılıyor neden akademi pardus değilde ubuntu öğretiyor ve kullandırılıyor.Arkadaşlar kodda yazıp açık kaynak kod dünyasına katkıda sağlıyorlar ama pardus olmaması sözünün bile edilmemesi tuhaf geldi.

aynen bende halen anlamıyorum, tübitak bunu ulusal - güvenli yazılımımız olsun die dersteklerken, devlet neden kendi kurumlarında kullanmıyo? 
    en azından okullarda-ünilerde vs vs ..(bazı üniler kullanıyor sözüm onlardan dışarı) 

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    weskeyy
    weskeyy's avatar
    Erkek
    Pardus işini çoktan bitirdiler milletin ağzına bir kaşık bal sen şöylesin sen böylesin azıcık helyum olay tamam.osmanlı rus savaşını çıkaran (93 harbi) ve kendi parsasını (kıbrıs) alan ingilizler karşılıkşız tepki gösteren türklerle alay ettikleri şu tarihi cümleleri kurdular;türklerin havlaması ısırmalarından sert oluyor;memleketimde milli bilişim işi malesef posttaki gibi oluyor arasan dunyada görmezsin.bu şekilde olamaz gibi doğru ses çıkarsa demokrasi düşmanı oluyorsun ve sınıf linci.F klavye demişler öz türk stenografların (stenograf)dünyaya bir armağanıdır.kesinlikle kolaydır yeterki biz isteyelim devlet kararlı olsun.

Bedenin BAKİRE olmasi onemli degil,Yeterki ruhun OROSPU olmasin!!!
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rappermcs
    rappermcs's avatar
    Erkek

AchtunG bunu yazdı:

Geç Kalınmış bir çalışma milletin gerici dediği şeriaatla yönetiliyor dediği iran bile diyorum ki kesinlikle küçümsemek amaçlı değil Ahmedi Nejat çıkıp bundan sonra benim ülkemde hiçbir şekilde yabancı işletim sistemi ( windows, ubuntu vs vs.) kullanılmayacak dedi ve kendi ülkesi için hindistandaki iranlı mühendislerine işletim sistemi yazdırıp onu kullanmaya başladı ki verilebilecek en büyük en iddalı ve en mantıklı kararı verdi ama benim ülkem ellemeyin uğraşsın fetullah gulenle kürtajla baş örtüsüyle birgün gelecek ve tek tuşla tüm işletim sistemleri çalışmaz hale gediğinde yani teknolojik olarak anaası ağlatıldığında anlayacak tenolojinin aslında tüm dünyadaki en güçlü silah olduğunu sana şimdilik iyi uykular türkiye ... 

kardeşim bir çok yönetici büyük şirket firma sahibi (bankaların IT yönetici uzman ve çalışanları dahil) bu durumdan bir haber. Dediğin gibi yok nükleer miş yok kimyasal mış geçiceksin bunları. bu silahları sadece ve sadece teknoloji ile harekete geçirebiliyorsun sen. kökten çözüm işte böyle olur bu yüzden biz baş örtüsünü kürtajı tartışmaya devam edelim.. 

Paslanmış bir uygulama geliştirici.. ##
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RaKBeNaDaM
    RaKBeNaDaM's avatar
    Erkek

Pardusun halen bir çok uygulaması ubuntu kopyası. Tamamen geliştirmek devlet teşvikiyle zor olmamalı.

Birde asıl sorun, sadece client bazında değil, sunucu bazında da geliştirilmesi gerekir, çünkü şirketler ve devlet de pardusa geçmek istiyorsa, bunları yönetecek sistemde en azından yerli bir işletim sistemi olsun.

Bugün ubuntunun bile sunucu işletim sistemi varsa, pardusunda olabilir pekala...

Mutlu bir yüz takın...
Toplam Hit: 3014 Toplam Mesaj: 18