Anakart Kısa Devre Yaptı.

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    c0nverse
    c0nverse's avatar
    Erkek

hocalar başlıktada yazdığım gibi anakart kısa devre yaptı,üst fandan içeri su döküldü. ben bunu yaptırsam maliyeti ne olur? Garantiye gönderilebilinir mi?

teşekkürler

Converse giyen uzaylı
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    iQsuz
    iQsuz's avatar
    Erkek

Hocqm anakart tamirini bilmem ama benim bile projelerde yaptigim devreler ariza verince ya cok zor buluyorum arizayi yada bulamiyorum.

Anakart gibi daha komplike devrelerde ariza bulunmasi cok cok cok daha zor.ayrica kisa devreye bbagliolarak birden cok ariza cikabilir. Yani bi yer degisir bakmissin baska bi yerde ariza vermis.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    calpazhan
    calpazhan's avatar
    Erkek

Garanti dışı olur kullanıcı hatası derler. Tamir ile ugraşacaklarını sanmıyorum sıfır anakart fiyatını kitlerler sanırsam sana geçmiş olsun :)

calpazhan tarafından 26/Ağu/13 12:58 tarihinde düzenlenmiştir

Hayatım Beni Bile Güldüren Bir Oyuncak...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    c0nverse
    c0nverse's avatar
    Erkek

peki  yeni bi ankart alsam veya bunu tamir ettirmeye çalışsam maliyeti ne olur bu arada ekran görüntüsü açılıyo ama işletim sistemini açamıyo 

Converse giyen uzaylı
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Gizem
    sLeymN
    sLeymN's avatar
    Erkek
    c0nverse bunu yazdı

peki  yeni bi ankart alsam veya bunu tamir ettirmeye çalışsam maliyeti ne olur bu arada ekran görüntüsü açılıyo ama işletim sistemini açamıyo 

abi bilgisayar derken laptop mı? yoksa masaüstü sistem falan mı?

format atmaya çalışır misin bir?  Ekran açılıyor demişsin anakart kısa devre yaptıysa hiç açılmamasını beklerdim ben.

ayrıca garantiye göndermeden öncede fön makinası ile iyice kurut anakartı, sonrasında su lekesi kalan yerleri tiner ile temizle. Hatta pamuklu çubuğa kiraç çözücü damlatıp onunla bile temizleyebilirsin. Maksat su lekesi kalmasın. Ardından da garantiye gönder. Olursa olur zaten olmazsa da yeni bir anakart bakarsın. 

Cehennemin dibine kadar yolum var daha.. || Nasılsa her yalnız kendine sürgündür Asmera unutma.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zork.
    torpedo_XL
    torpedo_XL's avatar
    Erkek

Su teması olmuş elektronik devre saatli bomba gibidir. İyice kurutsan çalıştığına emin olsan bile 2 gün sonra bir daha açılmayacak bir biçimde diğer bileşenlere de zarar vererek bozulabilir.

Eğer laptopsa bozulana kadar kullan çünkü yeni anakart laptop fiyatına yakın olur. Eğer masaüstüyse değiştir anakartı.

Bilge insanlar konuşurlar çünkü söyleyecek bir şeyleri vardır. Aptal insanlar konuşurlar çünkü bir şey söylemek zorundadırlar. Demokrasi, bir eğitim işidir. Eğitimsiz kitlelerle demokrasiye geçilirse oligarşi olur. Devam edilirse demagoglar türer. Demagoglardan da diktatörler çıkar. --Platon, Devlet                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    c0nverse
    c0nverse's avatar
    Erkek

pardon onu unutmuşum bilgisayar masaüsütü hocam format atmayı düşünüyorum ama daha da boka sararsa diye korkuyorum açıkcası Bıos ayarlarına filan rahat girebiliyorum. Acaba götürdüğüm bilgisayarcı beni mi yedi para kazanmak için?

Converse giyen uzaylı
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zalimadam
    zalimadam's avatar
    Erkek

iyice kurut anakart çalşıyorsa gerisi kolay hocam

belki hdd kablolarında su kalmıştır yada sadece hdd patlamıştır 

fukara hamam böceklerini zehirleyen adam.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cosmic
    Cosmic's avatar
    Erkek

muhtemelen seni yemiş

Bittik biz bittik
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ayhun
    ayhun's avatar
    Erkek

haci anakart yansa pc acilmazki sen hdd yi bi baska sataya bagla ayrica nasil doktun kasanin icine bide anakartin guney koprusunde yanik kokusu falan varmi bana kalirsa sok anakarti saf alkolle bi guzel yika kurut calisir ben laptopu bugun yikadim hemde sicak su ile suanda kopek gibi calisiyor hatta oradan yaziyorum dun icine sicak cikolata dokulduydu:)

delimiyim ben?
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    c0nverse
    c0nverse's avatar
    Erkek
    ayhun bunu yazdı

haci anakart yansa pc acilmazki sen hdd yi bi baska sataya bagla ayrica nasil doktun kasanin icine bide anakartin guney koprusunde yanik kokusu falan varmi bana kalirsa sok anakarti saf alkolle bi guzel yika kurut calisir ben laptopu bugun yikadim hemde sicak su ile suanda kopek gibi calisiyor hatta oradan yaziyorum dun icine sicak cikolata dokulduydu:)

hocam üst fandan içeri döküldü fazla da bişe değildi bir bardağın çeyreği kadar bişe dedi. saç kurutma makinasından başka yanık kokusu almadım. 

alkolle yıkamayı denerimde alkol ne alaka ki hocam?

Converse giyen uzaylı
Toplam Hit: 3348 Toplam Mesaj: 16