Anakart Kısa Devre Yaptı.
-
hocalar başlıktada yazdığım gibi anakart kısa devre yaptı,üst fandan içeri su döküldü. ben bunu yaptırsam maliyeti ne olur? Garantiye gönderilebilinir mi?
teşekkürler
-
Hocqm anakart tamirini bilmem ama benim bile projelerde yaptigim devreler ariza verince ya cok zor buluyorum arizayi yada bulamiyorum.
Anakart gibi daha komplike devrelerde ariza bulunmasi cok cok cok daha zor.ayrica kisa devreye bbagliolarak birden cok ariza cikabilir. Yani bi yer degisir bakmissin baska bi yerde ariza vermis.
-
Garanti dışı olur kullanıcı hatası derler. Tamir ile ugraşacaklarını sanmıyorum sıfır anakart fiyatını kitlerler sanırsam sana geçmiş olsun :)
calpazhan tarafından 26/Ağu/13 12:58 tarihinde düzenlenmiştir -
peki yeni bi ankart alsam veya bunu tamir ettirmeye çalışsam maliyeti ne olur bu arada ekran görüntüsü açılıyo ama işletim sistemini açamıyo
-
c0nverse bunu yazdı
peki yeni bi ankart alsam veya bunu tamir ettirmeye çalışsam maliyeti ne olur bu arada ekran görüntüsü açılıyo ama işletim sistemini açamıyo
abi bilgisayar derken laptop mı? yoksa masaüstü sistem falan mı?
format atmaya çalışır misin bir? Ekran açılıyor demişsin anakart kısa devre yaptıysa hiç açılmamasını beklerdim ben.
ayrıca garantiye göndermeden öncede fön makinası ile iyice kurut anakartı, sonrasında su lekesi kalan yerleri tiner ile temizle. Hatta pamuklu çubuğa kiraç çözücü damlatıp onunla bile temizleyebilirsin. Maksat su lekesi kalmasın. Ardından da garantiye gönder. Olursa olur zaten olmazsa da yeni bir anakart bakarsın.
-
Su teması olmuş elektronik devre saatli bomba gibidir. İyice kurutsan çalıştığına emin olsan bile 2 gün sonra bir daha açılmayacak bir biçimde diğer bileşenlere de zarar vererek bozulabilir.
Eğer laptopsa bozulana kadar kullan çünkü yeni anakart laptop fiyatına yakın olur. Eğer masaüstüyse değiştir anakartı.
-
pardon onu unutmuşum bilgisayar masaüsütü hocam format atmayı düşünüyorum ama daha da boka sararsa diye korkuyorum açıkcası Bıos ayarlarına filan rahat girebiliyorum. Acaba götürdüğüm bilgisayarcı beni mi yedi para kazanmak için?
-
iyice kurut anakart çalşıyorsa gerisi kolay hocam
belki hdd kablolarında su kalmıştır yada sadece hdd patlamıştır
-
muhtemelen seni yemiş
-
haci anakart yansa pc acilmazki sen hdd yi bi baska sataya bagla ayrica nasil doktun kasanin icine bide anakartin guney koprusunde yanik kokusu falan varmi bana kalirsa sok anakarti saf alkolle bi guzel yika kurut calisir ben laptopu bugun yikadim hemde sicak su ile suanda kopek gibi calisiyor hatta oradan yaziyorum dun icine sicak cikolata dokulduydu:)
-
ayhun bunu yazdı
haci anakart yansa pc acilmazki sen hdd yi bi baska sataya bagla ayrica nasil doktun kasanin icine bide anakartin guney koprusunde yanik kokusu falan varmi bana kalirsa sok anakarti saf alkolle bi guzel yika kurut calisir ben laptopu bugun yikadim hemde sicak su ile suanda kopek gibi calisiyor hatta oradan yaziyorum dun icine sicak cikolata dokulduydu:)
hocam üst fandan içeri döküldü fazla da bişe değildi bir bardağın çeyreği kadar bişe dedi. saç kurutma makinasından başka yanık kokusu almadım.
alkolle yıkamayı denerimde alkol ne alaka ki hocam?