folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder Anakartıma Bluetooth/Wifi Soket/Card Alsam Destekliyor Mu? Anlayamadım.

Anakartıma Bluetooth/Wifi Soket/Card Alsam Destekliyor Mu? Anlayamadım.

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ephesus
    Ephesus's avatar
    Erkek

Hocalar selam.
    Anakartım MSI PRO H610M-E DDR4 model bir anakart. Kendiliğinden wifi-bluetooth desteği yok. 

Ürün : https://www.vatanbilgisayar.com/msi-pro-h610m-e-ddr4-3200-oc-soket-1700-m-2-hdmi-vga-usb3-2-1-matx-anakart.html

Ben bu anakarta wifi/bluetooth soketlerden alsam neresine takacağım destekliyor mu destekleyemiyor mu anlayamadım? Yardımcı olabilir misiniz?
    Bir de eğer destekliyorsa hangi bluetooth/wifi soketi satın alayım webden ürün öneren olur mu?

Örneğin şunu (https://www.teknosa.com/tplink-archer-tx50e-ax3000-mbps-wifi-6-bluetooth-50-pcie-adaptor-p-785230504)  alsam bunu takabilecek miyim neresine takacağım baktım baktım çözemedim :d

Edit : anladığım kadarıyla şu yukarıda verdiğim ürünü alıp şu işaretlediğim yere takacağım doğru muyum acaba?

Selamlar.

Ephesus tarafından 02/Şub/25 21:58 tarihinde düzenlenmiştir

Avukat/Hukukçu
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek

Hiç uğraşma USB'ye tak geç derim.

https://www.trendyol.com/trktech/mini-v5-0-usb-bluetooth-dongle-5-0-bluetooth-adaptor-p-759359147

https://www.trendyol.com/conocer/usb-wifi-adaptoru-600mbps-usb-kablosuz-alici-dongle-ag-karti-masaustu-guclendirici-yuksek-kalite-p-841447904?boutiqueId=61&merchantId=648992

Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı amk.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ephesus
    Ephesus's avatar
    Erkek

usblerde her zaman %100 sağlıklı bağlantı alabiliyor muyuz hocam sanki çok eleştirmişler latency olabiliyor ara ara bağlantı sorunu yaşanıyor vsvs gibi. Ben şunu alsam bunu takıp da bluetootha aktif edebilir miyim onu anlayamıyorum :D (https://www.teknosa.com/tplink-archer-tx50e-ax3000-mbps-wifi-6-bluetooth-50-pcie-adaptor-p-785230504)

Avukat/Hukukçu
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Martech
    Martech's avatar
    Erkek

hocam kart zaten anakartin yari parasi git ustune biraz ekle wifi destekli kart al elindeki karti satarsin

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek

Hocam ben sana bilerek en ucuzlarının linkini attım. Para sorun değil dersen 500-600 liraya TP-LİNK ürünleride var.

Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı amk.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ephesus
    Ephesus's avatar
    Erkek
    mkyb bunu yazdı

Hocam ben sana bilerek en ucuzlarının linkini attım. Para sorun değil dersen 500-600 liraya TP-LİNK ürünleride var.

Sorun yaşatmaz diyorsan usb en kolayı tabi üstad, 500-600 falan sorun değil, sıkıntısız ağrısız usb ürün tavsiyen varsa lafına itibarım sonsuz

Avukat/Hukukçu
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yunusdogan
    yunusdogan's avatar
    Erkek

Boşta wifi modem varsa wifi to wifi yapıp makinene ethernetten bağlarsın. 

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek

Para sorun değilse şunu al geç hocam hem wifi hemde bluetooth ikisinide aradan çıkarsın :

https://www.hepsiburada.com/tp-link-archer-t2ub-nano-ac600-mbps-cift-bant-wi-fi-5-bluetooth-4-2-ikisi-bir-arada-usb-adaptor-pm-HBC00004LQKY4

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hypnot1c
    hypnot1c's avatar
    Erkek

Sorduğun soruların cevapları evet.

Anakartında ki PCI-e x 1 slotuna uygun bir wireless adaptor bulup takarsan sürücüsünü yükleyip kullanbilirsin. PCI-e standarttır. Uyumsuzluk sorunu gibi bir durumla çok zor karşılaşırsın. Sadece anakartın daki PCI-e slotu PCI-e x1 slotu. x2 ve büyüklerini oraya takamazsın. Gönderdiğin linktekinde bir sorun olmaz. 

Para sorun değilse ben USB olanı tercih etmezdim. Hız isteniyorsa USB 3.0 a takılmalı ve o USB portunu işgal edecek. Aynı markanın USB adaptörü ile PCIE-ex kartlarını karşılaştırmadım.

Farklı marka usb adaptör ve PCI-e wireless cihazları arasında dağlar kadar fark vardı. Özellikle çekim gücüyle.  

hypnot1c tarafından 03/Şub/25 01:54 tarihinde düzenlenmiştir

Nerde o eski minecraftçılar. Unutulmadın X3uqM4 - Tahribatın yanlışlıkla banlanmış en bahtsız müridi. Böyle bir şans nasıl olabilir ? Banlanmış bir üyenin login olmaya çalıştığındaki IP sini sen kalk 1 gün sonra tahribata girerken nasıl denk geldiyse onun IP siyle gir. Bunu bir admin görsün fark etsin ve AB ban ı al şaka gibi :|
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Antikky
    Antikky's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

Aynen hocam isaretledigin yere alip takabilirsin.
    USB olanlara gore performansi tabiki cok daha iyi olacaktir.

Umursamaz Tavrımın Hastası Olunuz.
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ehlikeyif
    ehlikeyif's avatar
    Erkek
    Antikky bunu yazdı

Aynen hocam isaretledigin yere alip takabilirsin.
    USB olanlara gore performansi tabiki cok daha iyi olacaktir.

+1453

Ben Sana Mecburum Bilemezsin...
Toplam Hit: 403 Toplam Mesaj: 14
anakart bluetooth soket