Anakartta Yanan Bölge Hakkında?
-
Anakartta altta verdiğim resimdeki yerde yanık var 2 yer var gördüyseniz ilk başlarda diğer yeri kullanmıyordum ilk bölüm hafif yandı elektrik kesintisi yüzünden.Daha sonra yeni aldığım 800wt lık psu da 2 yeride kullanmaya başladım. 1 yıldır filan sorun yoktu geçen gün elektrik trafosu patladı sokakta elektrikler geldikten sonra pc kapanma sorunları başladı baktığımda diğer yerinde karardığını gördüm.Artık 2 tarafta yanık durumda kabloları kasarak filan açıyorum pcyi ama arasıra kapanıyor yine.Orayı tamir etme gibi bir imkanım varmı yoksa yeni anakartmı almak lazım?
-
Tamir ediliyor Teknik Servise götür. Minimum: 50 TL'den fazla almazlar.
-
at çöpe gitsinn :)
-
hiç bişi anlamadım
kastırarak nasıl açıyorsun
tamiri mümkün tabi pahalı biraz
garantisi devam ediyorsa garantiye yolla daha sağlam sonuç alrsın
-
şansını dene götür tamir etsinler baktın sorun devam ediyor yenisini alırsın
-
yaparlar bunu yaptırmayada degecek bi anakart
-
kastırarak derken 2 tane 4lü yuva varya alt taraftaki sıraları yanık yani takılan kabloyu alta dogru ittirdiğinde çalısıyor pc:D
anakart resmini ölesine internetten buldum benim anakart ondan daha üst model yakın zaman phenoma geçcem anakart değiştircem ama şimdilik idare etsin diye tamir sordum.Tam film filan izlerken pat diye gidiyor bidaha kabloyu tak cıkar yapmak gerekiyor acılması için sinir edici bir durum.
-
güç kaynağındaki ucun içindeki o 4lü olan ucun yani alltaki kısmıın içindeki iletken bakırları cımbızla içeri doğru bükme şansın yokmu ?
edit: en azından kasılmadan açarsın bilgisayarı :)
-
Hocam yanlış anlamadıysam mahallenin elektiriğinde problem vardı tredaş tarafından mı oldu bu olay ?
öyle ise pm' at.
parasız değişim sağlattırayım sana paranı harcama.
-
boğaziçi elektrik ama benimde aklıma gelmişti bu oalyda sanmıyorum bir sonuç çıkacagını.
ilk seferde elektrik kesintisi dediğimde saatleri kontrole gelen eleman yanlışlıkla bütün apartmanın elektriğini kesti o yüzden oldu şimdi adamında başını yakmaya gerek yok çünkü hatayla olan birşey.Son kesintidede dediğim gibi trafo patlamış ama uğraşmaya değmez.
@zalimadam
dediğini denedimde sonuç alamadım.
-
Daniel-Koo bunu yazdı:
-----------------------------
Tamir ediliyor Teknik Servise götür. Minimum: 50 TL'den fazla almazlar.
-----------------------------Hoca bende teknik servisciyim 50 tl iyi diyosunda ana kartın 100 tl :D