Anakartta Yanan Bölge Hakkında?
-
RaAmLis bunu yazdı:
-----------------------------
boğaziçi elektrik ama benimde aklıma gelmişti bu oalyda sanmıyorum bir sonuç çıkacagını.
ilk seferde elektrik kesintisi dediğimde saatleri kontrole gelen eleman yanlışlıkla bütün apartmanın elektriğini kesti o yüzden oldu şimdi adamında başını yakmaya gerek yok çünkü hatayla olan birşey.Son kesintidede dediğim gibi trafo patlamış ama uğraşmaya değmez.
@zalimadam
dediğini denedimde sonuç alamadım.
-----------------------------hocam, eğer tredaş kaynaklı ise bilgisayarını alırken illaki makbuz verdiler götür diyecektim direk paranı veriyorlar işleme koyup. Koymama gibi bir lüxleride yok zaten.
parana yazık olur giganın en iyi anakartlarındandır.
tamir olsada hayır gelmez tamirci gözüyle söylüyorum sana hocam.
olmadı pm at detaylı konuşalım fotograf falan cekip konuya koyarsan iyice bi bakarız :)
-
O parçayı değiştiriyor olmaları lazım, o yanan yerin arka tarafından bak bakalım tırnak,vida tarzı bir şeyler tutuyor mu???
Eğer değişiyorsa 2. el bulunduran bilgisayarcılara (hurda makinalar) 20-30 lira attı mı hallederler.
Benim de yanmıştı zamanında ama anakart tarafı değil powerden gelen kablonun 2 ucu yanık duruyordu (çürük diş gibi) Power Supply değişince kurtulmuştum :) -

-
tamir edilir orası socket değişicek bişeyyok onda sıkıntı etme 25 tl yaparlar onu M.köy yada kadıköye uğra bir ara paran yoksa kartı yolla bize ücretsiz yapalım gönderelim.
-
50 tl tutmaz hacım. ama işin ehline götür derim başın ağrımasın. chip değişimini 30 liraya yapan bi yer vardı. netten bak derim. 20 liraya halleder. istanbulda.
-
soketse 15-20 tl dir kastırınca açılıyor diyorsun
soketin içini selülozik tiner veya saf olkol ile temizleyip lehşmlerş tazelersen çalışma ihimali var