folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Anayasa Mahkemesiyle İlgili İlginç Bir Sistem (Aklıma Gelen Bir Fikir)

Anayasa Mahkemesiyle İlgili İlginç Bir Sistem (Aklıma Gelen Bir Fikir)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NmC
    NmC's avatar
    Erkek

ultrAsker bunu yazdı:
    -----------------------------

idam edilsin gibi birşey demedim. o ihtimal köşede dursun dedim. diyelimki birinin binbir tane yolsuzluğu birsürü ülke çıkarına ait davranışı tespit edildi, geri kalan %20nin bu konuda ne düşüneceğini tahmin edebiliriz. hala onu savunanlar her zaman olacaktır ancak ülke çıkarı için bu pekte önemli değil.

ayrıca geriye kalan %20 nin fikri önemli ki bu konuda yapılacak bir başka olay ise seçim barajını düşürmek. partisini seçtiremeyen insanlar var.

onlar insan değil mi :)

Tabi ki hocam. Ben barajın indirilebildiği kadar indirilmesi taraftarıyım. Her görüşten insan'ın sesi olmalı mecliste..

Lakin senin sistemi uygulayacak olursak büyük birkaç parti rahatlıkla küçük partileri yiyip bitirebilirler :) Tabi çıkarlara bağlı herşey...

Bu arada "Ülke çıkarı" dediğin nokta yanlış bence. Ülkenin %80'inin çıkarından bahsediyoruz burda. Geriye kalan %20 es geçilmiş olacak. Yani sokakta 4 kişi bi araya gelip bi kişiye sen burda sesini çıkaramazsın, senin hakkındaki kararları biz veririz demiş gibi oluyo. Parti kapatmaya karşıyım arkadaş :D

There are 10 types of people in the world. Those who knows binary and those who dont...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ultrAsker
    ultrAsker's avatar
    Erkek

NmC bunu yazdı:

ultrAsker bunu yazdı:

idam edilsin gibi birşey demedim. o ihtimal köşede dursun dedim. diyelimki birinin binbir tane yolsuzluğu birsürü ülke çıkarına ait davranışı tespit edildi, geri kalan %20nin bu konuda ne düşüneceğini tahmin edebiliriz. hala onu savunanlar her zaman olacaktır ancak ülke çıkarı için bu pekte önemli değil.

ayrıca geriye kalan %20 nin fikri önemli ki bu konuda yapılacak bir başka olay ise seçim barajını düşürmek. partisini seçtiremeyen insanlar var.

Tabi ki hocam. Ben barajın indirilebildiği kadar indirilmesi taraftarıyım. Her görüşten insan'ın sesi olmalı mecliste..

Lakin senin sistemi uygulayacak olursak büyük birkaç parti rahatlıkla küçük partileri yiyip bitirebilirler :) Tabi çıkarlara bağlı herşey...

Bu arada "Ülke çıkarı" dediğin nokta yanlış bence. Ülkenin %80'inin çıkarından bahsediyoruz burda. Geriye kalan %20 es geçilmiş olacak. Yani sokakta 4 kişi bi araya gelip bi kişiye sen burda sesini çıkaramazsın, senin hakkındaki kararları biz veririz demiş gibi oluyo. Parti kapatmaya karşıyım arkadaş :D

sokaktaki 4 kişi 1 kişiye, senin verdiğin karar yanlış kardeş diyecek bence :D herhangi bir dikta uygulama isteğim yok :D

i ve got nothing against god. its his fan club i cant stand.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NmC
    NmC's avatar
    Erkek

ultrAsker bunu yazdı:

sokaktaki 4 kişi 1 kişiye, senin verdiğin karar yanlış kardeş diyecek bence :D herhangi bir dikta uygulama isteğim yok :D

Hocam adam'ın partisini kapatıyon bariz dikta var :D "Senin verdiğin karar yanlış bundan sonra karar veremeyeceksin. Hahahaha... "

There are 10 types of people in the world. Those who knows binary and those who dont...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    acikistihbarat
    acikistihbarat's avatar
    Erkek

NmC bunu yazdı:

ultrAsker bunu yazdı:

hocam senin iddiana göre her çeşit milletvekili farklı bir görüşü temsil ediyor yani baraj olmadan giren her parti.

peki düşünelim bu olsa ve bu vekiller meclise girse neler yapabilirler ki ? büyük partiler varken birkaç vekilin hiçbir etkisi yoktur.sadece gereksiz yere kürsüde konuşabilirler.eğer o girecek vekiller iktidar muhalifi olurlarsa o zaman bırak demokrasiyi ülke gerçekten kaosa sürüklenir.çünkü kritik kutuplaşmalarda meclisteki oylamalarda birkaç vekil kilit rol oynayabilir ancak zaten diğer partilere muhalif olduğundan en çok hangi partiden nefret ediyorsa onun karşıtı büyük partinin çıkarına davranır.bu hep böyle olmuştur.kendi duruşu olmaz,olamaz.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ultrAsker
    ultrAsker's avatar
    Erkek

NmC bunu yazdı:

ultrAsker bunu yazdı:

Hocam adam'ın partisini kapatıyon bariz dikta var :D "Senin verdiğin karar yanlış bundan sonra karar veremeyeceksin. Hahahaha... "

partisini kapatan herhangi bir kurum falan değil. oraya dikkat. en yetkili mercii halk.

eğerki çoğunluk benden memnun değilse bana da beni destekleyene de bu işi bırakmak düşer :)

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    acikistihbarat
    acikistihbarat's avatar
    Erkek

diğer konuda seçim barajı tartışılıyor :) tuhaf bi durum.eğer parti kapatılsın diye referandum yapılsa çoğunluk oyuna muhalif azınlık oylarının durumu ne olacak ? mesela %60 kapatılsın %40 kapatılmasın dense %40 ın üstünden dozer geçecek.

bence demokrasi fln hikaye.ordu yönetime el koyup diktatörlük kurmalı saltanat fln en iyisi öyle valla.yoksa bu demokrasinin gerekleri birçok şeyi gereksiz hale getirecek...

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ultrAsker
    ultrAsker's avatar
    Erkek

öneri 2 :)

Nüfus Düzenlemesi

Çocukları doğurup doğurup sağa sola salan insanlar yüzünden bu ülkede bugun bu denli tinerci, başıboş sokak çocukları var. bunların takdir edersinizki çok çok çok azı geri kazanılabiliyor. ve biliyoruzki hiçbiri böyle olmayı istemedi.

bu durumun oluşmasındaki en büyük 2 etken cahillik ve ekonomik gelir.

Geliri olmayan aile durumuna bakmadan çocuk doğuruyor. Bu durumun sınırlanması için çocuk sayısının ekonomik gelirle ilişkilendirilmesini öneriyorum :P

Şimdi bu durum için birkaç eksik var. mesela adam işinden olabilir vs. bununla ilgili birkaç farklı fikrim olsa da, bir süreliğine devlet desteği verilmesi mantıklı geliyor.

Bu durum sayesinde de evine 1000 lira girmeyen ailenin 10 çocuk yapma gibi bir olayı kalmıyor. sonra da çıkıp devlet bize sahip çıksın diye ağlayamıyorlar. en güzel yönü de bu :)

yine takdir edersiniz ki 10 çocuk yapabilecek bir gelire sahip aile 10 çocuk yapmaz. yine de bu durum her türlü eğitimle ilgili.

bu gecelik bu kadar yarın gitmem gereken bir ders olmasa daha fazla fikrimi yazıcaktım ama umarım yarında beyin fırtınasına devam ederiz. gelicek eleştirilerin yanında yapıcı fikirleri de beklemekteyim. herkese iyi sabahlar :)

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    acikistihbarat
    acikistihbarat's avatar
    Erkek

hocam hepsinin çözümü islamiyet.neyse.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ultrAsker
    ultrAsker's avatar
    Erkek

acikistihbarat bunu yazdı:

diğer konuda seçim barajı tartışılıyor :) tuhaf bi durum.eğer parti kapatılsın diye referandum yapılsa çoğunluk oyuna muhalif azınlık oylarının durumu ne olacak ? mesela %60 kapatılsın %40 kapatılmasın dense %40 ın üstünden dozer geçecek.

bence demokrasi fln hikaye.ordu yönetime el koyup diktatörlük kurmalı saltanat fln en iyisi öyle valla.yoksa bu demokrasinin gerekleri birçok şeyi gereksiz hale getirecek...

demokrasilerde çoğunluk işliyorsa, çoğunluğun istediği olaack hacım :) aba altından faşizm göstermek olabilr bu. lakin her daim böyle olmuştur. ama bu konuda da şöyle bir fikrim var ki , bu sayede ideoloji partileri çatır çatır dökülür. örneğin din üzerinden , milliyetçilik üzerinden vs üzerinden siyaset yapan her partinin kuyusu kazılır. Çünkü esas amaç kendi kesimini hedeflemek değil, belirttiğim gibi halkn genelini hedeflemek. yani yobaz ahmette , ateist korcanda(bu isimde nerden aklıma geldiyse ahaha), milliyetçi hüseyinde, solcu nazımda memnun olmalı :)) bunu başarmak içinde ilk gelişecek şey ülke refahı ve ülke seviyesidir. kendi kendisinin güvencesi olan bir sistem gibi yani.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ultrAsker
    ultrAsker's avatar
    Erkek

acikistihbarat bunu yazdı:

hocam hepsinin çözümü islamiyet.neyse.

sadece müslüman kesimi hedeflemediğin sürece dinlerim. yazarsan yarın okuyacağım. hadi eyv tekrar :)

Toplam Hit: 2022 Toplam Mesaj: 26