Anayasa Mahkemesiyle İlgili İlginç Bir Sistem (Aklıma Gelen Bir Fikir)
-
ultrAsker bunu yazdı:
-----------------------------
NmC bunu yazdı:
ultrAsker bunu yazdı:
sokaktaki 4 kişi 1 kişiye, senin verdiğin karar yanlış kardeş diyecek bence :D herhangi bir dikta uygulama isteğim yok :D
-----------------------------Hocam adam'ın partisini kapatıyon bariz dikta var :D "Senin verdiğin karar yanlış bundan sonra karar veremeyeceksin. Hahahaha... "
-----------------------------partisini kapatan herhangi bir kurum falan değil. oraya dikkat. en yetkili mercii halk.
eğerki çoğunluk benden memnun değilse bana da beni destekleyene de bu işi bırakmak düşer :)
-----------------------------Tamam da hocam sen 4 kişi bi araya gelip bir kişiyi susturuyosun bu zihniyetle. O bir kişiyi göz ardı edersen ortada demokrasiden falan bahsedemeyiz ki...
Ayrıca beni destekleyen %20'lik bir kesim varsa, ben çekip gidip onların oylarını heba edemem kimse kusura bakmasın :)
-
ultrAsker bunu yazdı:
-----------------------------acikistihbarat bunu yazdı:
diğer konuda seçim barajı tartışılıyor :) tuhaf bi durum.eğer parti kapatılsın diye referandum yapılsa çoğunluk oyuna muhalif azınlık oylarının durumu ne olacak ? mesela %60 kapatılsın %40 kapatılmasın dense %40 ın üstünden dozer geçecek.
bence demokrasi fln hikaye.ordu yönetime el koyup diktatörlük kurmalı saltanat fln en iyisi öyle valla.yoksa bu demokrasinin gerekleri birçok şeyi gereksiz hale getirecek...
-----------------------------demokrasilerde çoğunluk işliyorsa, çoğunluğun istediği olaack hacım :) aba altından faşizm göstermek olabilr bu. lakin her daim böyle olmuştur. ama bu konuda da şöyle bir fikrim var ki , bu sayede ideoloji partileri çatır çatır dökülür. örneğin din üzerinden , milliyetçilik üzerinden vs üzerinden siyaset yapan her partinin kuyusu kazılır. Çünkü esas amaç kendi kesimini hedeflemek değil, belirttiğim gibi halkn genelini hedeflemek. yani yobaz ahmette , ateist korcanda(bu isimde nerden aklıma geldiyse ahaha), milliyetçi hüseyinde, solcu nazımda memnun olmalı :)) bunu başarmak içinde ilk gelişecek şey ülke refahı ve ülke seviyesidir. kendi kendisinin güvencesi olan bir sistem gibi yani.
-----------------------------hocam inanmayacaksın ama tüm bunları Ak Parti sağlıyor.bakınız ateist murat belge.bakınız dindar f.g,bakınız solcu tarafçılar. neyse kızarsınız şimdi 10 köy de hazır..
-
daha imralıdaki iti asmayıp besleyip pkk ya komutanlık yapması sağlanırken bu fikir hiç akılcı gelmiyor
-
Aga direk anayasa mahkemesini kaldıracaksın aslında.
-
intikam91 bunu yazdı:
daha imralıdaki iti asmayıp besleyip pkk ya komutanlık yapması sağlanırken bu fikir hiç akılcı gelmiyor
-----------------------------hocam bununla onun ne alakası var. onun gebertilmesi benimde isteğim ancak bu öneriyle bir alakasını görmedim :D