folder Tahribat.com Forumları
linefolder Cep Telefonları, Gsm Operatörleri ve Mobil İnternet
linefolder Android İçin Hassas Terazi Arıyorum Yardım..

Android İçin Hassas Terazi Arıyorum Yardım..

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    anubisx
    anubisx's avatar
    Erkek

Programın içinde accelerometer var. Yani ivmeyi ölçüyor 3D de.  Basitçe,  F= m.a 

Senin ağırlık dediğin şeyin mg olduğunu biliyoruz ki g sabit bir değer  m' i bulman gerekli yani kütlesini.

a yı bir şekilde ölçebiliyorsun, m i istiyorsun. So, F' ten yararlanman gerekicek ki,  cismi belli bir yükseklikten yatağın üstündeki bir telefona bırakıcaz desek ;

1/2 m V^2 = mgh   m ler birbirini götürüyor. Hızla ilgili birşeyler bulabiliriz ama çarpması da momentum ile açıklanır ki o da mv olduğuna göre yine m değişlenini bulamadık. 

-------

ı   [ ]  ı_____________________________    Telefonun üzerine cismi koyup telefonu iple döndürsek bu şekilde peki ne olur ? 

ı        ı

-------

Eğer bir metrelik ip ile bağlanıp döndürmenin getirdiği ivmeyi önceden program yöneticileri biliyorsa ki bu da demektir ki,  a = V^2/ R den hızını biliyorlar, hoba ivmesi neymiş, kütlesine bağlı değilmiş. Ekranda her 1 saniyede yanan bir ışık ile doğru hızda sağlamanızı sağlayabilirsiniz fakat, işlem yapmaya üşendiğim için bunun da ivmeye bir etkisi olmayacağını düşünüyorum. Bir ihtimal düşey eksende çevirirsek olabilir ama dediğim gibi işlem yapmadan sanmıyorum.

Eğer dokunmatikse, yani basınç algılayanlarındansa, birşey farketmez  0 veya 1 olarak koordinat bilgisi göndericek..

Eğer vücut elektriğini algılıyorsa, yine olmuyor..

Peki telefonu 45 derece tutup, cismi üzerinden kaydırırken ? Hiç bir dokunmatik bunu algılamaz 6-7 gramdan bahsediyoruz, olmaz yani. 

Kamerayı kullanarak kütle hesabı yapabilir misin peki ? O kamerayla olmaz, tabi kamera terazinin üstündeki cisminin resmini çekmiyorsa .

Işık sensörü.. WTF pek bir alakası yok..

Accelorometer a kaldın yani.  

Neyse daa 2 sayfa daha yazardım da yatsam iyi olacak sıkıntı insana neler yaptırıor..

http://yigitdemirag.com
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    heza
    heza's avatar
    Erkek

heza bunu yazdı:
    -----------------------------

someone_from_71 bunu yazdı:

ANDROID için hassas terazi uygulaması arıyorum ama ismini bulamadım yardım gerekli, agırlık ölçmek için bi terazi programı vardı ama adı neydi _?

bir arada android markette dolanırken gördüm diye hatırlıyorum ama emin değilim...

buldum bubble veya spirit level die arat çıkıyor

"We think too much and feel too little." By Charlie Chaplin from The Great Dictator.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mfatihbodur
    mfatihbodur's avatar
    Erkek

heza bunu yazdı:

heza bunu yazdı:

someone_from_71 bunu yazdı:

ANDROID için hassas terazi uygulaması arıyorum ama ismini bulamadım yardım gerekli, agırlık ölçmek için bi terazi programı vardı ama adı neydi _?

bir arada android markette dolanırken gördüm diye hatırlıyorum ama emin değilim...

buldum bubble veya spirit level die arat çıkıyor

hocam bunlar egim ölçüyor su terazisi gibi..

Yeryüzünün öğretmeni olmak için, gökyüzünün öğrencisi olmak gerekir. - Aliya İzzetbegoviç / mfatihbodur@tahribat.com
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YasamaK
    YasamaK's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

yeni doğan cocukları bunlarla tartıcaz :D demeki haber veriyorlar

SEVİŞİRKEN EN ZEVKLİ OLAN ŞEY.. tamam, dikkatinizi çektim. ne kadar meraklısınız böyle şeylere terbiyesizliğin lüzumu yok yani :D (, sessizce öldürüyor.)
Toplam Hit: 6346 Toplam Mesaj: 15