Android Root - Unroot Garanti Karmaşası Ve Root Sayacı Efsanesi
-
whopper bunu yazdıcuneyd bunu yazdı
Bende bi sey sorayim.
Daha onceden garantiye verdim telefonu "onceden rootlanmis garanti disi" dediler.
O sayacı gösterdiler bana.
Simdi ben o sayaci sifirladim. Hersey orjinal yani artik.
Tekrar götürsem aynı yere garantisi için, bunlar önceden not tutmuşlar mıdır, bu telefon artık garanti dışı diye falan ?
Yav lanet olsun arkadaş. Bilen birisi şu soruya cevap versin. Ben yakında güzel bi konu açıcam şu root sayac sıfırlama hakkında. Öğrendim hepsini. Çok kolay aslında ama soruma bilen birileri cevap versin ya :/ -
Xperia için konuşuyorum.
Xperia'nın bootloader kilidini kırmak için siteye IMEI kodunu verip, geri dönüş olarak kilidi kaldıracak kodu alıyorsunuz. Kısaca bootloader kilidinin açıldığı SONY'ye bildiriliyor. Bu işlemle birlikte saçma sapan bir sertifika da telefondan siliniyor (şu trackid'in çalışması için gereken zımbırtı, işlemden sonra sertifika da geri döndürülemez şekilde kayboluyor).
Kısaca bootloader kilidini açtığınızda garanti dışı kalmış oluyor telefon.
Bootloader'a dokunmadan (android kernel sürümünü değiştirerek yapılan root) işlemi ile bu sorun ortaya çıkmıyor.
-
bende htc explorer var. bende bi dönem senin durumunda çok araştırdım. en son şöyle bi bilgi buldum.
üzerindeki yüklü işletim sistemi fabrikasyon yüklenen sistem. ve linux tabalı olduğu için ücretsiz. geliştiricilere yardım amaçlı reklamlar filan oluyorya işte üzerindeki sistem bu reklamları silmeni engelliyor. tamamen olay bundan ibaret. garanti dışı kalması söz konusu olamaz. çünkü sen telefona para veriyorsun. işletim sistemi zaten ücretsiz. jelly bean denen sistemde sonuçta bi rom. üretici firmaların desteklediği reklamları silmeni engelleyen rom. google maps, facebook veya gereksiz gördüğün birçok uygulama.
ben başka rom yükledim. çatır çatır kullanıyorum. çünkü üzerindeki rom biraz eksik. şuanki romla telefondan daha fazla verim alıyorum. ve istediğim herşeyi yapabiliyorum. link2sd programıyla herşey mümkün. öyleki bi seferinde çekirdeğe bağlı birkaç dosya silmişim açılmıyordu telefon.
bu dediğimle alakalı resmi bişeyler bulmuştum. sanırım birisi bu şekilde bi davayı kazanmıştı.
-
cuneyd bunu yazdıwhopper bunu yazdıcuneyd bunu yazdı
Bende bi sey sorayim.
Daha onceden garantiye verdim telefonu "onceden rootlanmis garanti disi" dediler.
O sayacı gösterdiler bana.
Simdi ben o sayaci sifirladim. Hersey orjinal yani artik.
Tekrar götürsem aynı yere garantisi için, bunlar önceden not tutmuşlar mıdır, bu telefon artık garanti dışı diye falan ?
Yav lanet olsun arkadaş. Bilen birisi şu soruya cevap versin. Ben yakında güzel bi konu açıcam şu root sayac sıfırlama hakkında. Öğrendim hepsini. Çok kolay aslında ama soruma bilen birileri cevap versin ya :/Haci servisi arama detayli inceliyrlar. Ben servise elden gotrdum sehir disindan geldim kamera acilmiyr bazen yazilim atin dedim iceri aldilar 20 dk da yazilim atip verdiler. Gotur sifirlasinlar elden. Incelemedn yazilim atiyirlar. Valla s4 e root yaptim ama link2sd filan kullanamadim geri unroot yaptim nolursa olsun verrm 300 500 yaptrrm bise olsada