folder Tahribat.com Forumları
linefolder Mobil Programlama
linefolder Android Root,Rom,Gingerbead,Froyo Gibi Terimler Ne Anlama Geliyor?

Android Root,Rom,Gingerbead,Froyo Gibi Terimler Ne Anlama Geliyor?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    insidae
    insidae's avatar
    Erkek

selamlar, android tabanlı bir telefonum var bu internette dönen romlamak,rootlamak,gingerbead,froyo gibi kavramlar ne anlama geliyor beyler? onları uygulamalımıyım? telefon garantiden cıkıyormuş falan okudum birazda pek anlam getiremedim ne gibi + ları ve - leri mevcut bu kavramlar nelerdir ? hangilerini uygulasam telefon daha iyi olucaktır dah cok özellik vs ? bilgilendirirseniz sevinirim.

Bir güldün yar sen, hep elime batan.Seni dalından kopardım, kandoldu avuçlarım..
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KaRaKuLe
    KaRaKuLe's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

romlamak: şuan kullandığın rom (işletim sistemi) hoşuna gitmezse yeni bi rom yüklersin orjinal rom olabilir yada modifiyeli rom olabilir

rootlamak : şöyle düşün senin pcde bi administrator kullanıcısı var bi de senin oluşturduğun yetkileri kısıtlanmış kullanıcı vardır ya hani işte orda nasıl herşeyi yapamıyorsun normal rootlanmamış telefon da böyledir sistem dosyalarına karışamazsın mesela yada dns ayarlarnı değiştiremezsin yeni rom yüklemezsin işte bu yüzden rootlaman lazım telefonu rootlarsın ve superuser olursun (windowsdaki administrator) daha sonra her istediğini yaparsın işte bu GARANTİYİ BOZAR

gingerbread : androidin bi versiyonu gingerbread froyo ice cream sandwich vs bunlar değişik versiyonlar

pc konusunda biraz fazla bilgin yoksa androidin çalışma mantığını ve çok minik bi linux bilgin yoksa karışma derim bu işlere ama ben harbiden yapmak istiyorum öğrenirim de diyorsan bana pmden ulaş sana anlatırım rootlamayı s-off eng-off yeni rom yüklemeyi felan

Aklın nuru fen kalbin nuru dindir. İkisinin izdivacıyla hakikat tecelli eder.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    OnLyGoDCaNStoPMe
    OnLyGoDCaNStoPMe's avatar
    Erkek

gingerbead ve froyo android sürümünün adı 2.2 froyo 2.3 gingerbead olması lazım.rootlamak telefonun her özelliğine erişim sağlamak için yapılan bir işlemdi sanırsam superuser diye bir app geliyordu ve telefonun herşeyiyle oynama hakkın oluyordu romda telefonunun yazılımı gibi birşey eğer yazılım iyi oulrsa telefonunun performansı artış gösterir . +ları bazı uygulamalara erişebiliyorsun rootlamak ile mesela wifi-tether gibi , istediğin ayarla oynayabiliyorsun - si eğer hatalı birşey yaparsan telefon problem çıkarabilir ayrıca garantidende çıkıyor.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    insidae
    insidae's avatar
    Erkek

anladım arkadaşlar karakule hocam rootlamayı aslında telefona daha güzel içerikte programlar uygulamar kurmak için istiyorum ama çeşit çeşit şeyler var nası yapcam bi sana pm attım.

onlygodcanstopme hocam bende onun için istiyorum yani nette yapan insanlar var gerekirse tekrar unroot yaparımda bi sakatlık çıkcağını pek sanmıyorum bilgiler için teşekkür ederim

Bir güldün yar sen, hep elime batan.Seni dalından kopardım, kandoldu avuçlarım..
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    OnLyGoDCaNStoPMe
    Erkek

sakatlık şöyle çıkabilir eğer rootken telefonunu kullanamayacak hale gelirse örneğin ekranin bozulur ve benzeri telefonu hiç açamayacağın bir sorun yaşarsan garantisiz kalırsın yoksa bende başka bir sakatlık çıkacağını sanmam

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    insidae
    insidae's avatar
    Erkek

OnLyGoDCaNStoPMe bunu yazdı:
    -----------------------------

sakatlık şöyle çıkabilir eğer rootken telefonunu kullanamayacak hale gelirse örneğin ekranin bozulur ve benzeri telefonu hiç açamayacağın bir sorun yaşarsan garantisiz kalırsın yoksa bende başka bir sakatlık çıkacağını sanmam

evet hocam anladım.peki hocam şimdi benim 2.2.1 sürüm var bunu kaça güncellicem ben? en güncel kaç sürüm kaç hocam şuanda kullanılan?

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    OnLyGoDCaNStoPMe
    Erkek

her telefona göre o farklı senin modelinin hangisini desteklediğini bulman lazım

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    insidae
    insidae's avatar
    Erkek

galaxy ace için en son güncel hangisidir arkadaşlar?

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    o6u2
    o6u2's avatar
    Erkek

rom telefonun yazılımıdır, custom romlar vardır stock romlar vardır, froyo 2.2.x sürümlerin genel adıdır, gingerbread 2.3.x sürümlerin adıdır, rootlama işlemi şudur: öncelikle androidin linux tabanlı bi sistem olduğunu bildiğini varsayarak linuxtaki gibi root haklarını elde etme, yani superuser olmanı sağlayan işlemdir, bu işlemi yaptıktan sonra telefonunun önceden yapmana izin vermediği şeyleri yapabilirsin, bu işlem telefonunu garanti dışı bırakır, ama hakkıyla kullanmak için önerimdir. eğer modifiye falan edilmiş custom romları kurmayacaksan da boşuna garanti dışına çıkarmana gerek yok gerçi.

başka sorun olursa burdayız :)

edit: her telefon için farklı farklı sürüm güncellemeleri var farklı romlar var ama ayrıntıya girmeden senin soruna yanıt vereyim ben de galaxy ace kullanıyorum

öncelikle şunu söyleyeyim ki en güncel romlar her zaman en iyileri değildir araştıra araştıra ve deneme yanılma yöntemiyle en sevdiğin romu kendin bulacaksın, ama şanslısın ki ben de ace kullanıyorum ben sana söyleyecem :)

eğer garantiden çıkmasın stock rom kullanmaya devam edeyim diyosan bilgisayarına kies kur, kiesle telefonunu bilgisayara bağladığında türkiyede galaxy ace'in son official sürümü 2.3.3 gingerbread, dertsiz tasasız iki tıkla kurabilirsin.

yok daha güncel bişeyler istiyorum dersen mekanın samfirmware.com ve xda-developers.com olacak, buralardan diğer romlara ulaşabilirsin ben şu an 2.3.5 kullanıyorum memnunum ama zaman zaman wifi sıkıntısı yaşatıyor, ama bok atamam sonuçta geliştirici sürümü bu, unofficial olarak ise en güncel sürüm 2.3.7

denediğim romlar içinde en stabil ve hızlı çalışan, pil tüketimi iyi olan rom 2.3.4, ama yasal olmayan yollardan kurmak ve garanti dışı bırakmak istemiyorsan kiesten 2.3.3e güncelle.

sana bunlar dışında bikaç öneride bulunayım;

1- mutlaka bi launcher kur. launcherpro olur go-launcher ex olur telefonun görünümünü ve menü kullanılabilirliğini ciddi manada değiştirmiş olursun.

2- telefon dahili hafızasını 30-35 mbdan aşağı düşürme, dibine kadar doldurduğunda küfür ettirecek kadar yavaş çalışıyor, 20 mbın altına indiğinde zaten uyarı veriyor. app2sd diye bi program var onu kur telefondan karta taşınabilen program varsa sd karta taşı

3- iyi bi sd kart al, kart alırken sadece kapasitesine değil okuma-yazma hızlarına bak. paran varsa class-a kartlardan al, programların çoğu sd karta kurulduğundan daha verimli kullanırsın.

4- juicedefender gibi pil kullanımını düşürdüğünü iddaa eden programlara ya da task killer gibi arkaplanda çalışan programları kapatan programlara güvenme, çoğu bir boka yaramaz boşu boşuna yer tutarlar.

5- bi termoplastik kap al tak, yere falan düştüğünde o telefonun kenarındaki gri yerler çok kötü soyuluyor.

kolay gelsin :)

http://kocaer.me
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    costantin
    costantin's avatar
    Erkek

hocam hazır konu açılmışken bende  SE Xperia X10 Mini Pro almaya karar verdim nette bayagı baktım tlf bayagı iyi android telefon fakat kafamı kurcalayan bişi var bu tlfon 2.1 sürümüne kadr destekliyormuş ben buna sürüm güncelleyemezsem android ile ne sorun yaşarım uygulama program oyun tlf özellikleri vs...

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    o6u2
    o6u2's avatar
    Erkek

costantin bunu yazdı:

hocam hazır konu açılmışken bende  SE Xperia X10 Mini Pro almaya karar verdim nette bayagı baktım tlf bayagı iyi android telefon fakat kafamı kurcalayan bişi var bu tlfon 2.1 sürümüne kadr destekliyormuş ben buna sürüm güncelleyemezsem android ile ne sorun yaşarım uygulama program oyun tlf özellikleri vs...

hiç alma gereksiz bi telefon, küçük minik olması hoş ama 2.1 den yukarı yükseltilemediğinden androidin tadını çıkaramazsın, 2.1 eclair üstüne froyo, gingerbread ve icecreamsandwich geldi senin telefon bariz demode kaldı yani.bi de ben biraz kurcaladım sony ericsson kendi arayüzünü kullandığından bok gibi bi kullanımı var.

o fiyatlara galaxy gio falan alınıyor, ya da en güzelinden bi ideos x5 alırsın, eğer qwerty klavye olsun mutlaka demiyorsan. diyorsan da galaxy pro alırsın.

http://kocaer.me
Toplam Hit: 2942 Toplam Mesaj: 18