Android Root,Rom,Gingerbead,Froyo Gibi Terimler Ne Anlama Geliyor?
-
o6u2 bunu yazdı:
-----------------------------costantin bunu yazdı:
-----------------------------hocam hazır konu açılmışken bende SE Xperia X10 Mini Pro almaya karar verdim nette bayagı baktım tlf bayagı iyi android telefon fakat kafamı kurcalayan bişi var bu tlfon 2.1 sürümüne kadr destekliyormuş ben buna sürüm güncelleyemezsem android ile ne sorun yaşarım uygulama program oyun tlf özellikleri vs...
-----------------------------hiç alma gereksiz bi telefon, küçük minik olması hoş ama 2.1 den yukarı yükseltilemediğinden androidin tadını çıkaramazsın, 2.1 eclair üstüne froyo, gingerbread ve icecreamsandwich geldi senin telefon bariz demode kaldı yani.bi de ben biraz kurcaladım sony ericsson kendi arayüzünü kullandığından bok gibi bi kullanımı var.
o fiyatlara galaxy gio falan alınıyor, ya da en güzelinden bi ideos x5 alırsın, eğer qwerty klavye olsun mutlaka demiyorsan. diyorsan da galaxy pro alırsın.
-----------------------------kullanımını bilemem hocam kullanmadım ama x10 mını pronun yenı modelı mını pro gelıyor geldı galıba bazı yerlere o 2.3 ile geliyor olmazsa onu bı inceleyim
-
Sana uzun uzun acikliycaktim da benden once aciklayanlar olmus:D
-
2- telefon dahili hafızasını 30-35 mbdan aşağı düşürme, dibine kadar doldurduğunda küfür ettirecek kadar yavaş çalışıyor, 20 mbın altına indiğinde zaten uyarı veriyor.
app2sd diye bi program var onu kur telefondan karta taşınabilen program varsa sd karta taşı
3- iyi bi sd kart al, kart alırken sadece kapasitesine değil okuma-yazma hızlarına bak. paran varsa class-a kartlardan al, programların çoğu sd karta kurulduğundan daha verimli kullanırsın.
4- juicedefender gibi pil kullanımını düşürdüğünü iddaa eden programlara ya da task killer gibi arkaplanda çalışan programları kapatan programlara güvenme, çoğu bir boka yaramaz boşu boşuna yer tutarlar.
5- bi termoplastik kap al tak, yere falan düştüğünde o telefonun kenarındaki gri yerler çok kötü soyuluyor.
kolay gelsin :)
-----------------------------2ye katılıyorum yalnız app2sd bi naneye yaramıyor bence
4 te söylediğin prolar otomatik her bişeyi kapatıyor bende bi fayda göemedim.
5 için kesinlikle almak gerek benimkini kenarlar soyuldu biraz (galaxy mini) ayrıca şöle bişeyde dikkatimi çekti telin kenarındaki madde ne bilmiyorum düz plastik mi? yere düştüğünde 4 köşe üstünde zıp zıplıyorr daha ejkrana bişe olmadı 4-5 kez asfalta ve betona düşürdüm
-
http://www.tahribat.com/Forum-Tavsiye-Android-Uygulamalari-134719/
burdanda bilgi alabilirsin istersen.
-
@heyet bunların ekranı gorilla glass denen camdan, çizilmeye kırılmaya falan dayanıklı, youtube'da bi gorilla glass screen yaz bak adamlar neler yapıyolar telefonun ekranına. kenarındaki madde de galaxy miniyi bilmiyorum ama galaxy acede metal gibi görünen parlak gri kısım kesinlikle plastik.
app2sd yi de bi kere kurarsın taşınabilir uygulama varsa taşırsın sonra kaldırırsın.
-
o6u2 bunu yazdı:
-----------------------------@heyet bunların ekranı gorilla glass denen camdan, çizilmeye kırılmaya falan dayanıklı, youtube'da bi gorilla glass screen yaz bak adamlar neler yapıyolar telefonun ekranına. kenarındaki madde de galaxy miniyi bilmiyorum ama galaxy acede metal gibi görünen parlak gri kısım kesinlikle plastik.
app2sd yi de bi kere kurarsın taşınabilir uygulama varsa taşırsın sonra kaldırırsın.
-----------------------------
hocam ben bunu bi kac defa kurdum tasinabilecek yok dedi bi yerdede okumustum tel zaten kendi sd yi kuruyor kuracagni -
2.3.4'e güncellesem telefonu KİES görürmü ? kies desteklemiyor ama 2.3.3'ü destekliyor en son 2.3.4'ü netten indirip kurucam KİES tanırmı telefonumu ?