Android Tv Box Kullanan Varmı
-
Bende almak istiyorum ama ucuzları bir halta yaramıyormuş. İyi birşey almak gerek.
-
Mi box s araştırmıştım tam alacağım sırada bu konu açıldığı iyi oldu alternatifleri öğrenmiş oldum.
-
baya bir araştırmıştım bende. şu anda xiaomi mi box ve 2-3 gibi versiyonlar var. 400-500 tl civarında fiyatlar.
-
mi box.. hiç donma yaşamadım. akıyor
-
Hocam bende senin gibi tv box arayışındayım. Öncelikle söyleyeyim araştırmadık yer bırakmadım( YouTube,telegram grupları, forumdan konuştuğum kişiler var). Bu arada benim genel olarak kullanacağım uygulamalar YouTube,Netflix,Spotify,browser ve belki ip tv. Ayrıca lisanslı bir ürün istediğinden mi box s ile Amazon cihazı arasında kaldım. En sonunda almayı düşündüğüm cihaz Amazon fire stick 4K. Neden bu cihazı seçtiğimi söyleyeyim. Öncelikle 1000-1500tl bütçen varsa Apple TV veya Nvdia'nın cihazını almanı tavsiye ederim. Ama bana 400-500 tllik lisanslı bir cihaz yeterli diyorsan Mi box s ve Amazon fire stick geriye kalıyor. İki cihazında telegram sayfalarına girdim ve neredeyse 3-4 ay gerilere giderek yazılanları okudum. Okuduklarımdan gözlemlediğim benim yukarıda kullanacağım uygulamaları kullanacaksan cihazlar birbirine yakın iş görüyorlar. Ama mi box gruplarında çok fazla sorun yazan var (standart okuduğum yorumlar donma,takılma,kumandanın çalışmaması vs. bu sorunlar devamlı olmayıp cihazın fişini tak çıkar, pili çıkar tak ile çözülen şeyler bu arada). Amazon grubunda bunun tam aksine çok çok nadir şikayet var. Bu iki cihazı tam android ve iOS gibi karşılaştırabilirsin. Benim kendi görüşüm 400-500 tl verip iphone gibi cihazı fazla kurcalamam kullanacağım uygulamalar sınırlıdır deyip stabil bir cihaz arıyorsan Amazon fire stick 4k bence en ideali gözüküyor. Mi box'ın avantajı Türkçe olması ve USB girişinin bulunması ama modem tv box ın yanında bulunmuyorsa kronik bir Wi-Fi çekiminde sıkıntısı varmış. Amazon cihazında ise Türkçe desteği yok, USB işini ek bir kablo alarak yapabiliyorsun. Ayrıca dil fln varsa Siri gibi çok iyi çalışan bir sistem var.
-
skyvalet bunu yazdı
Mi box s:Arada donar fiş tak düzelir.
bende 3 yıldır mi box kullanıyorum aynen skyvalet in dediği gibi arada donuyor ama beğeniyorum.. düğmeli prize bağladım lazım olunca açıyorum işi bitince elektriği kesiyorum böyle yapınca hiçbi sorunum kalmadı. çalışırken nadiren donuyor. ancak açık kalırsa daha sık çakılıyor. uyduruk uygulamaları kurduğumda sistem 2 kere çöktü hard format attım düzeldi. o yüzden fazla macera arayıp uygulama kurmuyorum.
uyguluma olarak sadece youtube ve kodi kullanıyorum. Kodi ile ağdan paylaşım verdiğim hdd ye bağlanıp anlık torrenden indirdiğim filmleri izleyebiliyorum.4k sını bileme ama 7200rpm hdd de 60 GB üstü filmlerde arada kasılıyor. 5400rpm 40 gb üstü hdd de arada bi kasılabiliyor. (cat6 ve binlik swich ve kablolu ethernet var.) wifi kullanmıyorum usb den ethernete dönüştüren zımbırtı takılı. mibox a zamanında 400₺ verdim o zımbırtıya 120 ₺ vermiştim. sanırım değdi.
kamera izleme yazılımını ne yaptıysam bağlayamadım. uranium diye bir dvr kullanıyorum ama malesef uygun bir uygulama bulamadım. varsa yoksa kodi ve youtube benim için başka bişe yok. netfilix kullanmıyorum torrentciyim .
kumandasını beğeniyorum karanlıkta film izlerken bakmadan rahatlıkla kontrol edebiliyorum. cihazı ilk açtığımda 5-10 sn kumanda devreye girmeyebiliyor. nadiren bu süre 30-40 sn ye uzadığı oldu... başka cihaz kullanmadığım için kıyas şansım yok ancak keşke akılsız bir tv alsaydım boşa tv ye para verdim diye düşünmeden edemiyorum. birdaha tv alırsam sanırım yazılım anlamında en kabiliyetsiz tv yi alıp üzerine tvbox çakarım. hdmi olması yeterli.
-
ALLAH affetsin benimde aklıma girdi bu box muhabbeti şimdi. Evde tam zamanlı vakit geçirince uydu alıcısı beni irite etti.
TV değiştirmeyi düşünmüyorum. Box s 480 lira hepsiburada da değer mi ki? Amazon stick biraz daha pahalı. Benim için şartlar. Uydudaki normal kanalları izleyebilelim. Birde istediğim zaman win 10 pc ve Android görüntü aktarabilirsek harika olur.
Ayrıca Iphonedan ekran aktarımı yapabiliyor mu bu cihazlar?
-
KaptaN bunu yazdı
amazon fire tv 4k kullanıyorum memnunm
Ben de yaklaşık 1 senedir amazon firetv stick, geçen black fridayden beridir de amazon firetv stick 4k kullanıyorum.
Kendi klasmanındaki cihazlar arasında en stabili, en iyisi bu.
Hatta geçen root yapıp üstüne androidtv launcher ile custom kernel yükledim.
-
torpedo_XL bunu yazdıKaptaN bunu yazdı
amazon fire tv 4k kullanıyorum memnunm
Ben de yaklaşık 1 senedir amazon firetv stick, geçen black fridayden beridir de amazon firetv stick 4k kullanıyorum.
Kendi klasmanındaki cihazlar arasında en stabili, en iyisi bu.
Hatta geçen root yapıp üstüne androidtv launcher ile custom kernel yükledim.
torpedo_XL hocam sayesinde annemlere FireTV 4K aldık çok memnunlar. PuhuTV, Kodi, Netflix kullanıyorlar.
Netflix lisans olan cihazları almanızı öneririm.
-
Nvidia shileds,
Beelink,
As565-x3 gibi cihazlarda varmış biraz daha araştırayım,
Apple düşünmüyorum android gibi aktif kullanılmıyor gibime geliyor kapalı sistem sonuçta,
Robinson_Crusoe tarafından 15/Nis/20 12:52 tarihinde düzenlenmiştir