Android Uygulama Yazmak

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KarakartaL
    KarakartaL's avatar
    Erkek

iyi aksamlar müridler,

android uygulama yazmak için hangi programlama dillerine hakim olmak gerekiyor? Bunun için hangi programlar kullanılıyor? internette baya bakındım karman çorman yorumlar. Yardımlarınız için simdiden tskrler

KarakartaL tarafından 11/Nis/16 22:40 tarihinde düzenlenmiştir
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    JPriest
    JPriest's avatar
    Erkek

Ana dili Java ama Kotlin, JavaScript, Swift ya da C# ile de uygulama geliştirilebilir. Java ve/veya Kotlin için Android Studio indirip geliştirmeye başlayabilirsin.

Sen hiç kaval çaldın mı?
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MhmdAlmz
    MhmdAlmz's avatar
    Erkek

Dili Java olduğu söylenir.

Tasarımı XML'e benzer. 

Fakat Dili ve Tasarımı tamamen android'e uyarlanmıştır.

Android için Orta Seviye JAVA bilgin olması lazım yoksa zorlanırsın. Kalıtımlarda vs vs Yapıcı metod dur vs vs . Sınıf yapıları Android de biraz farklı Sınıf derken public private anahtarları vs vs . buna zamanla alışırsın.

IDE Olarak da XAMARİN,ECLİPSE,ANDROİD STUDİO öneririm 

ECLİPSE : bu sene 1 ocak dan itibaren google Eclipse den desteğini kesti

XAMARİN : Bazı şeyleri kısıtlı ve derlerken biraz zaman kaybı yaşayabilirsin 

ANDROİD STUDİO : Çok yavaştır açılışı falan. Bazen 1.5 GB RAM Bile yediği oluyor

SİMÜLATÖR için de GenyMotion öneririm. Ben kullandım fakat şimdi işime pek de yaramıyor Galeri kullanımında kamera vs vs kullanımında falan sıkıntı yaşatıyor.

Ek soru olursa cevaplayayım.

EDİT ---

@Jpriest Swift kullanılıyor mu ??

MhmdAlmz tarafından 11/Nis/16 22:53 tarihinde düzenlenmiştir

Andolsun kuşluk vaktine ve dindiği zaman o geceye ki, Rabbin sana veda etmedi ve darılmadı! Ve kesinlikle senin için sonu önünden (ahiret dünyadan) daha hayırlıdır. ileride Rabbin sana verecek de hoşnut olacaksın! O, seni bir yetim iken barındırmadı mı? Seni, yol bilmez iken (doğru) yola koymadı mı? Seni bir yoksul iken zengin etmedi mi? Öyle ise, sakın yetime kahretme (onu horlama)! El açıp isteyeni de azarlama! Fakat Rabbinin nimetini anlat da anlat!
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    adamhakli
    adamhakli's avatar
    Erkek

Up olsun güzel soru. Bende bu yaz bu iş ile uğraşmayı düşünüyorum. Umarım güzel çalışmalarım olur. :))

Hayat savaştır, ölümden korkan YAŞAMASIN. https://www.tahribat.com/forum/cekilis-2020-bal-satisi-basladi---siparisler-ali-247037
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

swift sadece ios ve macOS icin kullaniliyor suan, ilerde olur olur ama suan oyle bi sey yok..

kotlin uzerine cok konusuldu ama oyle bir etkisi falan olmadi, ios icin swift coktan baslamis ve resmi destek verilmis olmasina ragmen yine de cok kolay bir gecis yasamiyor ve yine insanlar bir sure devam edecekler..

O yuzden kotlin destegi kesinse (son gelismelere bakmadim) o zaman onu ogrenmek mantikli olabilir ama yine gecis sureci olacak.. Isvicre'deki is ilanlarina baktim henuz kotlin bilen eleman aramiyorlar, o yuzden turkiye'de bu isin yerlesmesi yillar alacak gibi gorunuyor.  

@MhmdAlmz, hocam ne gibi kisitli mesela xamarin soyler misin? ve nerede zaman kaybi yasarsin? Adamlar direk sdk versiyonuna destek vermeye calisiyorlar. Yeni bir sdk ciktiginda hemen xamarin destegini yayinlamaya, mumkun mertebe guncel tutmaya calisiyorlar. Zaten xamarin dedigin sey C# kodunu arkaplanda ios ve android icin uygun dile cevirmektir. Yani kendi dilini derlemiyor, yaptigi is iOS a uygun ya da android e uygun uygulamalar üretmekte. O sebepten dolayi iOS uygulamalari gelistirildiginde mac OS a ihtiyac duyuyor. Cunku baska turlu ipa dosyasi yapamazsin..  Xamarin'i kullanali 1.5 yil oldu neredeyse, ilk baslarda cok zorlandim ve acayip bug'lar vardi ama o surec coktan asildi, performans olarak da gayet iyi oldugunu dusunuyorum. 

Ama android gelistirmek isteyen ve hic c# bilgisi olmayan adama tavsiye etmem.. Onun yerine java ile devam etmek mantikli. 

unbalanced tarafından 11/Nis/16 23:10 tarihinde düzenlenmiştir

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Amatör Üye
    masteryoda
    masteryoda's avatar
    Erkek

ek olarak Object pascal veya c++ ile de embarcadero rad studyoda geliştirme yapabilirsin
    < ="//www.youtube.com//Yq1Ip8IzR60" width="425" height="350">

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    JPriest
    JPriest's avatar
    Erkek

Henüz değil ama şöyle şeyler var: http://9to5mac.com/2016/04/08/google-considering-swift-android/

Sen hiç kaval çaldın mı?
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SkynetX
    SkynetX's avatar
    Erkek
    JPriest bunu yazdı

Henüz değil ama şöyle şeyler var: http://9to5mac.com/2016/04/08/google-considering-swift-android/

Hocam sanal makine ne durumda olacak? Kaldıracaklar mı yoksa yine JVM tabalı bir dil mi olacak Swift?

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MhmdAlmz
    MhmdAlmz's avatar
    Erkek
    masteryoda bunu yazdı

ek olarak Object pascal veya c++ ile de embarcadero rad studyoda geliştirme yapabilirsin
    < ="//www.youtube.com//Yq1Ip8IzR60" width="425" height="350">

Hocam mantıklı değil işte C++ ile veya C ile android yazmak :/ Çok uğraştırmıyor mu ? 

@unbalanced Şuan XAMARİN ile ilgili manyak çalışma var ve ben inanıyorum ki Android Studioya vs gerek kalmadan bütün mobili XAMARİN ile kodlanmayı bırak en iyi IDE Olarak bilinecektir. Çünkü Android Studio dan daha hızlı geliştiriliyor pek takip etmedim . Senin de dediğin gibi Arka planda XAMARİN Javaya yada Swift'e çeviriyor çevirir iken zaman kaybı yaşanmıyor mu ? 

* Xamarin de Android Studio kadar Native Uygulama geliştirilemiyor diye biliyordum.

*HardWare de sıkıntılar çıkarıyor.

gibi bi kaç eksiği varDI. Şuan ne durumda bilmiyorum + XAMARİN ücretli diye biliyordum yanlış biliyor olabilirim.

------

Eğer Çalışacak iseniz Ingilizceniz iyi ise TheNewBoston çok iyi anlatıyor. Ona bakmanızı öneririm Youtube de videoalrı vardı

Zamanım bol ve didik didik bakmak istiyorum derseniz de Udacity e bakın warezi falan olabilir videoları silmese idim upload ederdim :(

Andolsun kuşluk vaktine ve dindiği zaman o geceye ki, Rabbin sana veda etmedi ve darılmadı! Ve kesinlikle senin için sonu önünden (ahiret dünyadan) daha hayırlıdır. ileride Rabbin sana verecek de hoşnut olacaksın! O, seni bir yetim iken barındırmadı mı? Seni, yol bilmez iken (doğru) yola koymadı mı? Seni bir yoksul iken zengin etmedi mi? Öyle ise, sakın yetime kahretme (onu horlama)! El açıp isteyeni de azarlama! Fakat Rabbinin nimetini anlat da anlat!
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek
    SkynetX bunu yazdı
    JPriest bunu yazdı

Hocam sanal makine ne durumda olacak? Kaldıracaklar mı yoksa yine JVM tabalı bir dil mi olacak Swift?

hocam yok oyle bi sey, google gecmez bana gore mumkun degil :) sadece oyle bir haber.. google un stratejisi cok farkli, apple inki cok farkli.. Bunlari dusunerek hareket ederseniz zaman kaybedersiniz. O yuzden resmi aciklamalar ve gelismis ulkelerdeki is kriterlerine gore kendinizi gelistirmek mantikli

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MhmdAlmz
    MhmdAlmz's avatar
    Erkek
    JPriest bunu yazdı

Eğer Swift destekler ise Android telefonların hızı 50 kat artar şahsi görüşüm ki  , IOS yazan adam Android de IOS da yazabilecek :D çıktığı zaman Android yazan adam Tekrar öğrenecek :D Enteresan Google ne yapacağını şaşırmış 20 yaşındaki ergenler gibi davranıyor hala ben gibi :D Kararsız :D:D 

MhmdAlmz tarafından 11/Nis/16 23:37 tarihinde düzenlenmiştir

Toplam Hit: 3589 Toplam Mesaj: 22
android uygulama yazma