Android Uygulama Yazmak
-
SkynetX bunu yazdıJPriest bunu yazdı
Henüz değil ama şöyle şeyler var: http://9to5mac.com/2016/04/08/google-considering-swift-android/
Hocam sanal makine ne durumda olacak? Kaldıracaklar mı yoksa yine JVM tabalı bir dil mi olacak Swift?
Vallahi o konuda yorum yapabilecek kadar bile bilgim yok maalesef. Android 4.4 (Kitkat) ve sonrasında Dalvik Virtual Machine yerine ART (Android Runtime) kullanılmaya başlanmıştı. Sadece Swift için yeni bir runtime geliştirilir mi, bilemem :)
-
MhmdAlmz bunu yazdımasteryoda bunu yazdı
ek olarak Object pascal veya c++ ile de embarcadero rad studyoda geliştirme yapabilirsin
< ="//www.youtube.com//Yq1Ip8IzR60" width="425" height="350">Hocam mantıklı değil işte C++ ile veya C ile android yazmak :/ Çok uğraştırmıyor mu ?
@unbalanced Şuan XAMARİN ile ilgili manyak çalışma var ve ben inanıyorum ki Android Studioya vs gerek kalmadan bütün mobili XAMARİN ile kodlanmayı bırak en iyi IDE Olarak bilinecektir. Çünkü Android Studio dan daha hızlı geliştiriliyor pek takip etmedim . Senin de dediğin gibi Arka planda XAMARİN Javaya yada Swift'e çeviriyor çevirir iken zaman kaybı yaşanmıyor mu ?
* Xamarin de Android Studio kadar Native Uygulama geliştirilemiyor diye biliyordum.
*HardWare de sıkıntılar çıkarıyor.
gibi bi kaç eksiği varDI. Şuan ne durumda bilmiyorum + XAMARİN ücretli diye biliyordum yanlış biliyor olabilirim.
------
Eğer Çalışacak iseniz Ingilizceniz iyi ise TheNewBoston çok iyi anlatıyor. Ona bakmanızı öneririm Youtube de videoalrı vardı
Zamanım bol ve didik didik bakmak istiyorum derseniz de Udacity e bakın warezi falan olabilir videoları silmese idim upload ederdim :(
delphi ve cpp nin sundugu seylerle mobil uygulama gelistirmeyi ogrnemeyin issiz kalirsiniz :) piyasasi yok.. Hobi amacli yaparsaniz amenna ama bildigim kadariyla bir pazari yok bunlarin. Delphi zaten bana gore ölü bir dil, her ne kadar karsi ciksalar da:)
xamarin konusuna gelince, hocam cevirme konusu farkli, evet orada zaman kaybediyor ama bunun uygulama ile ilgisi yok. Sadece derlerkenki surec biraz uzun ama oyle ahim sahim bir sure yok. Ben windows'da visual studio uzerinden gelisiriyordum bir iOS app, 10 saniyede gibi bir surede verebiliyor uygulamanin buyuklugune gore. Xamarin Studio (mac) icin ise daha kisa surede..
Xamarin ile gelistirilen uygulamalar native hocam. hardware sikintisindan kastini bilmiyorum. Suan Xamarin, Microsoft ile anlasti ve artik MS'in mali ve VS 2015 code ile birlikte ucretsiz oldu diye haberlerini okudum daha dogrusu goz gezdirdim ama %100 emin degilim, bakmak lazim..
-
MhmdAlmz bunu yazdıJPriest bunu yazdı
Henüz değil ama şöyle şeyler var: http://9to5mac.com/2016/04/08/google-considering-swift-android/
Eğer Swift destekler ise Android telefonların hızı 50 kat artar şahsi görüşüm ki , IOS yazan adam Android de IOS da yazabilecek :D çıktığı zaman Android yazan adam Tekrar öğrenecek :D Enteresan Google ne yapacağını şaşırmış 20 yaşındaki ergenler gibi davranıyor hala ben gibi :D Kararsız :D:D
Burda bir kavram kargaşası var gibi geldi bana. Sondan başlayarak yazayım, piyasanın büyük kısmı hala uygulamalarını Objective-C ile geliştiriyor.
Hızın miktarı da dilden ziyade runtime/virtual machine ile alakalı.
iOs uygulamaları ister Objective-C ister Swift ile geliştirilsin, Objective-C runtime üzerinde çalışıyorlar. Android uygulamaları ise 4.4'e kadar Dalvik Virtual Machine, sonrasında ise ART (Android Runtime) üzerinde çalışıyor. Yani Android'e Swift ile uygulama geliştirmenin mümkün olması için sanırım önce Swift-to-ART tarzı bir araç geliştirilmeli. Yazılımcı en yukarıda Java da yazsa, Kotlin de yazsa ya da ileride mümkün olur da Swift de yazsa, eğer yeni bir VM geliştirilmez ise dilin pek de bir farkı olmayacaktır.
Edit: 4.4 ile aslında DVM ve ART birlikte sunulmuştu, 5.0'dan itibaren Dalvik tamamen kaldırılıp ART ile devam edildi.
JPriest tarafından 11/Nis/16 23:49 tarihinde düzenlenmiştir -
JPriest bunu yazdıSkynetX bunu yazdıJPriest bunu yazdı
Hocam sanal makine ne durumda olacak? Kaldıracaklar mı yoksa yine JVM tabalı bir dil mi olacak Swift?
Vallahi o konuda yorum yapabilecek kadar bile bilgim yok maalesef. Android 4.4 (Kitkat) ve sonrasında Dalvik Virtual Machine yerine ART (Android Runtime) kullanılmaya başlanmıştı. Sadece Swift için yeni bir runtime geliştirilir mi, bilemem :)
Eyv. hocam.
@unbalanced;
Hocam SWIFT olmasın Go olsun, Python olsun. Fark etmez. Native bir sdk(vm olmadan) sunmalarını bekliyorum ben. :)))
-
SkynetX bunu yazdıJPriest bunu yazdıSkynetX bunu yazdıJPriest bunu yazdı
Eyv. hocam.
@unbalanced;
Hocam SWIFT olmasın Go olsun, Python olsun. Fark etmez. Native bir sdk(vm olmadan) sunmalarını bekliyorum ben. :)))
Python demişsin ama Python da Java gibi önce derlenip sonra yorumlanır, yani o da bir virtual machine üzerinde çalışır.
Ayrıca Python ile de Android'e geliştirme yapılabiliyor:
Edit:
JPriest tarafından 11/Nis/16 23:57 tarihinde düzenlenmiştir -
Şöyle linkleri de vereyim Çalışacak arkadaşlar alsın
https://www.youtube.com/watch?v=2Wo_QfQZ0lE&list=PLAwxTw4SYaPnMwH5-FNkErnnq_aSy706S
{
https://www.youtube.com/watch?v=Hl-zzrqQoSE&list=PLFE2CE09D83EE3E28 <<<--- Bu Java Başlangıç seviyesi kadar anlatıyor
https://www.youtube.com/watch?v=QAbQgLGKd3Y&list=PL6gx4Cwl9DGBsvRxJJOzG4r4k_zLKrnxl <<--- Daha sonra Android.
}
Türkçe için Forumda konu açılmıştı Ders videoları diye Orda Mimar sinan'ın vardı fakat ben o adamı hiç beğenmiyorum anlatımının da iyi olacağını düşünmüyorum :/
Iyı geceler ,
-
MhmdAlmz bunu yazdı
ANDROİD STUDİO : Çok yavaştır açılışı falan. Bazen 1.5 GB RAM Bile yediği oluyor
Tüketeceği Ram' i sen ayarlıyorsun. 3GB boyutuna getirirsen, gayet hızlı çalışıyor. Zaten 3GB de hiçbir zaman tüketmiyor.
Ayrıca 1.5 GB ram tüketmesiyle yavaşlığının hiç ama hiçbir alakası yok. Çok ram yiyor diye yakınılmaz, bilgisayarın senin 2gb ram' se evet android studio yavaş çalışır.
Eclipse de yavaş çalışır. O bilgisayar da yavaş çalışır, chrome da yavaş çalışır.
ozgunlu tarafından 12/Nis/16 00:21 tarihinde düzenlenmiştir -
ozgunlu bunu yazdıMhmdAlmz bunu yazdı
ANDROİD STUDİO : Çok yavaştır açılışı falan. Bazen 1.5 GB RAM Bile yediği oluyor
Tüketeceği Ram' i sen ayarlıyorsun. 3GB boyutuna getirirsen, gayet hızlı çalışıyor. Zaten 3GB de hiçbir zaman tüketmiyor.
Ayrıca 1.5 GB ram tüketmesiyle yavaşlığının hiç ama hiçbir alakası yok. Çok ram yiyor diye yakınılmaz, bilgisayarın senin 2gb ram' se evet android studio yavaş çalışır.
Eclipse de yavaş çalışır. O bilgisayar da yavaş çalışır, chrome da yavaş çalışır.
+1
ve yavaş olmasının bir sebebi de gradle kullanılıyor olması ram den ziyade. Ama total zamana baktığın zaman gradle kullanmak açılışta beklediğinden çok ama çok daha fazla zaman kazandıran bir olay
-
Benim kendimi ifade edebilme sorunum var galiba
@ozgunlu, @manyaki : hocam zaten açılış dışında yavaş demedim ki program yavaş açılıyor bazen 1.5 gb ram de yediği oluyor dedim ram ile açılış arasında ne gibi bağlantı var :( 2gb ramli bilgisayar hangi programcıda var :(
-
unbalanced bunu yazdıSkynetX bunu yazdıJPriest bunu yazdı
hocam yok oyle bi sey, google gecmez bana gore mumkun degil :) sadece oyle bir haber.. google un stratejisi cok farkli, apple inki cok farkli.. Bunlari dusunerek hareket ederseniz zaman kaybedersiniz. O yuzden resmi aciklamalar ve gelismis ulkelerdeki is kriterlerine gore kendinizi gelistirmek mantikli